Споделете пак
Moderator: Moridin
Re: Споделете пак
@Litz, ненам. Аз ак днес я видях снимката в канадска медия. Никой във Фейсбука ми не я споделя, но всеки трети реве срещу споделянето й.
А на кого помага... Със сигурност не на умрялото детенце. Но като се има предвид кви са настроенията към бежанците в целия източен блок на ЕС, може би ще е добре хората да видят колко струва една война. И кой плаща истинската сметка за нея.
В този ред на мисли, време е и канадците да почнат да си плащат сметките вместо да отхвърлят молбите за убежище на разни нуждаещи се. Щото чичото и братовчедите на удавеното дете са били отсвирени от канадските власти. Надявам се да не тръгнат да се давят и те от отчаяние. Поне след като тая снимка зациркулира из мрежата и излезе инфото, че Канада е отказала убежище на членове на семейството на мъртвото дете, тука взе да се вихри дребен политически скандал. Има доста възмутени граждани. Дано да е поредния пирон в ковчега на консервите, които непрекъснато променят правилата на имиграционната политика и правят страната все по-недостъпна и неприятна за имигрантите - случва се доста удобно таман преди изборите.
http://www.cbc.ca/news/politics/syria-m ... -1.3213878
И вместо да си играят с някви такива дребни цифри, да пробват да поемат колкото Германия. Тука земя и вода дал господ колкото за десет Сирии. Само ще им е студено на нещастниците, ама ще свикнат.
Много е гот да си на отделен континент иначе. Пращаш малко армия някъде си, насираш всички светски режими, дето пречат на произволен билионер в континента ти, създаващ прекрасна среда за зараждане на всякакъв допотомен и екстремен ислям и след това седиш и се кефиш на квито стотинки ти е пуснал билионера докато някой друг чисти насраното. Русия пък го постига това и без да е на чужд континент. Евалата направо.
А на кого помага... Със сигурност не на умрялото детенце. Но като се има предвид кви са настроенията към бежанците в целия източен блок на ЕС, може би ще е добре хората да видят колко струва една война. И кой плаща истинската сметка за нея.
В този ред на мисли, време е и канадците да почнат да си плащат сметките вместо да отхвърлят молбите за убежище на разни нуждаещи се. Щото чичото и братовчедите на удавеното дете са били отсвирени от канадските власти. Надявам се да не тръгнат да се давят и те от отчаяние. Поне след като тая снимка зациркулира из мрежата и излезе инфото, че Канада е отказала убежище на членове на семейството на мъртвото дете, тука взе да се вихри дребен политически скандал. Има доста възмутени граждани. Дано да е поредния пирон в ковчега на консервите, които непрекъснато променят правилата на имиграционната политика и правят страната все по-недостъпна и неприятна за имигрантите - случва се доста удобно таман преди изборите.
http://www.cbc.ca/news/politics/syria-m ... -1.3213878
И вместо да си играят с някви такива дребни цифри, да пробват да поемат колкото Германия. Тука земя и вода дал господ колкото за десет Сирии. Само ще им е студено на нещастниците, ама ще свикнат.
Много е гот да си на отделен континент иначе. Пращаш малко армия някъде си, насираш всички светски режими, дето пречат на произволен билионер в континента ти, създаващ прекрасна среда за зараждане на всякакъв допотомен и екстремен ислям и след това седиш и се кефиш на квито стотинки ти е пуснал билионера докато някой друг чисти насраното. Русия пък го постига това и без да е на чужд континент. Евалата направо.
Различни фейсбук приятели имаме. Дразни ме бездействието в тоя случай и идеята, че шеърването на тая снимка води до нещо. Вместо това нека отидат в бежански лагер и помогнат на хората, дарят нещо. Знам ли. Варианти да помогнеш бол. Щото хората, които са на европейска земя също страдат безумно. Дори в Германия. Макар, че тук в Германия се дарява до такава степен, че помолиха хората да спрат. Заради това бузумие Дъблинската регулация имат право да изискват статут само в една държава и това е първата държава от ЕС, в която попаднат. Ако получат такъв статут след месеци чакане, те могат да работят САМО в тази страна и никъде другаде. И на никого не му дреме ърдечен хирург ли си, програмист ли си, химик ли си, учител ли си. Няма работа за тях. Италия примерно е мега расистката страна. Тук в Берлин имаше случай на бежанец, разболял се от някъв вид шарка и целия лагер беше под карантина с все бременни жени и тн. Вместо да го изолират него. Друг е въпросът, че едно 90 процента от хората не знаят, че съществува нещш като дъблинска регулация, камо ли кво представлява и какъв булшит е.
Това са хора, които искат възможност за нормален живот след като са преживели ужаси. Хора, които поне в Берлин боядисват детски площадки, за да се чувстват полезни. Но в крайна сметка всички бежанци, с които аз говорих са на мнение, че колкото и кофти да е животът им в Европа пак е по-добре от мъченя и това да гледат как сестра им бива изнасилвана. Цитат, който ми се наби в мозъка от един от пичовете, с които говорих е "I like Berlin but Berlin doesn't like me"
Когато преди месец споделих клипчето с Меркел и малкото момиченце, на което тя каза "Политиката е трудна фък оф" ми беше казано, че оувърриактвам.
Това са хора, които искат възможност за нормален живот след като са преживели ужаси. Хора, които поне в Берлин боядисват детски площадки, за да се чувстват полезни. Но в крайна сметка всички бежанци, с които аз говорих са на мнение, че колкото и кофти да е животът им в Европа пак е по-добре от мъченя и това да гледат как сестра им бива изнасилвана. Цитат, който ми се наби в мозъка от един от пичовете, с които говорих е "I like Berlin but Berlin doesn't like me"
Когато преди месец споделих клипчето с Меркел и малкото момиченце, на което тя каза "Политиката е трудна фък оф" ми беше казано, че оувърриактвам.
- RRSunknown
- Elder God
Честно казано вместо да гледат как изнасилват сестра им докато те бягат към германия би трябвало да вземат автомата и да се бият за всичко което са им взели.
- The Dragon
- Elder God
И все пак има доста мирни арабски държави. Защо не отиват там. В крайна сметка детето нямаше да е удавено, ако си бяха стояли в турция и купили самолетен билет на някъде.
Трябва да има филтър за бежанците. Имаме достатъчно проблеми с християни които се взимат насериозно, че да вкарваме и мюсюлмани които да продължават да подронват светските устои на държавата. Ако ще приемаме бежанци - тест за секуларност. Не ядеш свинско - твой си проблем, тъп си но си добре дошъл ако имаш смислена професия и образование. Смяташ, че жената трябва да е скромна и покрита щото пророка казал така - айде без. Религиозните забрадки нямат място в европа.
Едит: А и трябва да са с ограничени права - никакъв път към гражданство, връщане в Сирия след като нещата се успокоят и т.н.
Трябва да има филтър за бежанците. Имаме достатъчно проблеми с християни които се взимат насериозно, че да вкарваме и мюсюлмани които да продължават да подронват светските устои на държавата. Ако ще приемаме бежанци - тест за секуларност. Не ядеш свинско - твой си проблем, тъп си но си добре дошъл ако имаш смислена професия и образование. Смяташ, че жената трябва да е скромна и покрита щото пророка казал така - айде без. Религиозните забрадки нямат място в европа.
Едит: А и трябва да са с ограничени права - никакъв път към гражданство, връщане в Сирия след като нещата се успокоят и т.н.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- RRSunknown
- Elder God
А бай да уей ISIS вече разполагат и с повече изтребители от България и няма да се учудя ако започнат първи с газовите атаки.
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-34132308И все пак има доста мирни арабски държави. Защо не отиват там. В крайна сметка детето нямаше да е удавено, ако си бяха стояли в турция и купили самолетен билет на някъде.
Тази статия отговаря ли на въпроса ти? Отделно Йордания примерно е приела око 600 000 хиляди бежанци. Огромна част от мюсюлманите са заинтересовани от СТЕМ специалностите, именно защото това са им част от вижданията. Аз лично не познавам мюсюлманин/ка с хуманитарка. Особено хората от кризисните страни издържат на 16 часа тежък труд с 30 минути почивка. .
Споделям: тука лятото го закрихме вече.
Днес се смъкнах до плажа в последен напън да дочакам слънчице и качване на температурите над 15 градуса, ама нейсе... направих две селфита на каменния пясък зъзнейки, с вълнения панталон и зимната пухенка, и си се прибрах вкъщи
Днес се смъкнах до плажа в последен напън да дочакам слънчице и качване на температурите над 15 градуса, ама нейсе... направих две селфита на каменния пясък зъзнейки, с вълнения панталон и зимната пухенка, и си се прибрах вкъщи

- The Dragon
- Elder God
ми не, това само показва, че богатите нагушени от петрол техни братя по етнос и религия не ги искат. Не е аргумент защо идват в Европа. А и тук не говорим за хора дошли на запад да учат - които поради една или друга причина са елит, а за възсрастни които вече са се изучили.Litz wrote:http://www.bbc.com/news/world-middle-east-34132308И все пак има доста мирни арабски държави. Защо не отиват там. В крайна сметка детето нямаше да е удавено, ако си бяха стояли в турция и купили самолетен билет на някъде.
Тази статия отговаря ли на въпроса ти? Отделно Йордания примерно е приела око 600 000 хиляди бежанци. Огромна част от мюсюлманите са заинтересовани от СТЕМ специалностите, именно защото това са им част от вижданията. Аз лично не познавам мюсюлманин/ка с хуманитарка. Особено хората от кризисните страни издържат на 16 часа тежък труд с 30 минути почивка. .
- The Dragon
- Elder God
И пак по темата.
http://www.reuters.com/article/2015/09/ ... G720150906
Хубаво е, че Евреите никога не са били преследвани и бежанци.
http://www.reuters.com/article/2015/09/ ... G720150906
Хубаво е, че Евреите никога не са били преследвани и бежанци.
- RRSunknown
- Elder God
Няма нищо учудващо - ако гледаме само фактите въпреки, че границите на ислямска държава и изразел за залепени много отдавна една до друга между двете няма никакъв конфликт до момента.Ислямска държава воюва с Хамас. А по някаква случайност ислямска държава в Сирия разполага с израелско въпръжение.... Пак по някаква причина Израелски въздушни сили уж нанасят удари против Хисбула в Сирия а дали не поразяват и мирно население никой не може да каже. За всеки случай няма документиран удар против ислямска държава.
Това може да си го отцепите в отделна тема, че много се натрупа ПО ТЕМАТА ;р
Аз да споделя само, че не съм вече в бара да бачкам или поне за известно време, и вместо да си почивам в нас тичам по полиция и застраховки щото ми откраднаха колата... Съдба.
Аз да споделя само, че не съм вече в бара да бачкам или поне за известно време, и вместо да си почивам в нас тичам по полиция и застраховки щото ми откраднаха колата... Съдба.

„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Гадост
Дано се намери.

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- The Dragon
- Elder God
Споделям, че ми пуснаха един SWIFT който бях отписал и ще мога да си направя ремонта на новата квартира както искам.
Честито, и както каза един познат вчера - Днес хиляди жители на София отбелязват "Празника на Хазяина". 

„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Иха, ремонт! Колко вълнуващо! Колко радостни моменти! 

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?