Салати и мезета

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19290
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Thu Jan 17, 2008 11:39 am

Да и тя е готина, но арменските ресторанти се пак не са рандъм готина пицария и там опредлено е МАСА по-вкусно :)
This is it. Ground zero.

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Thu Jan 17, 2008 11:41 am

В тоя ред на мисли, някой бил ли е в ливански ресторант (мисля, че онзи, който се пада в ляво по към 'Витошка' по уличката на Мр. Пица е ливански именно, ма не съм сигурна)?
Last edited by Elayne on Thu Jan 17, 2008 11:53 am, edited 1 time in total.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

User avatar
DELgado
Elder God
Posts: 5427
Joined: Thu Jan 04, 2007 3:10 pm

Post by DELgado » Thu Jan 17, 2008 11:46 am

Добре де къде има арменски ресторанти в София? Само че да не са прекалено скъпи. :shock:
А Жоре не си прав за Дон Домат с определението "рандъм пицария". :twisted: Напоследък ходя там по често и определено мога да кажа че кунята им е доста добра, ако не и най-добрата от подобните заведения. Баси там ядох и кюфтета от леща даже. И бяха вкусни. :shock: А аз по принцип не понасям леща.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19290
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Thu Jan 17, 2008 11:49 am

Казах "готина пицария" и все пак си е пицария :) макар че имат наистина много яки неща там, обичам ги и аз.

Арменски ресторанти има два "Егур Егур", единият е почти до опашката на Коня, другият е около Царевец май, също в "Етно" на Алабин има малко подобни манджи, а иначе има "Армения" май в Бояна, обаче според Гаро бил бая соленичък.

Дима, и аз искам да пробвам ливанския :) звучи готино.
This is it. Ground zero.

User avatar
DELgado
Elder God
Posts: 5427
Joined: Thu Jan 04, 2007 3:10 pm

Post by DELgado » Thu Jan 17, 2008 11:51 am

Бройте ме и мен. 8-) Въпреки че съм по навит на индийски. :wink:
Баща ми ме заведе веднъж преди години и имаха страхотни неща от картофи (не всичките бяха люти). Но беше прекалено скъпо. :(
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Thu Jan 17, 2008 11:53 am

http://www.programata.bg/index.php?page ... 1&pid=1795
http://www.programata.bg/index.php?page ... 1&pid=1796
http://www.programata.bg/index.php?page ... 1&pid=1300
Не го слушайте, имат БРУТАЛНИ салата с патладжан и домати в арменските ресторанти.
Загуби ме две думи преди доматите :lol:

А и аз имам впечатлението, че цените са бая солени...

Валери, била съм в "Рамаяна" и някак не успя да ме впечатли. Нещата не бяха особено вкусни или екзотични, само малко по-скъпи. Макар че винаго може да съм уцелила неправилното меню или ресторант.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19290
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Thu Jan 17, 2008 11:56 am

Еми по около 20-25 лв на човек, ако хапваш добре, излиза в Егурите, в Етно е малко по-евтино, а за Армения не знам, както казах.

То индийски има бая, пък и там просто всичко е люто :mrgreen:
Ливанския по-добре звучи. Или турски, в Бургас ходих в един, ммммммммммммммммммммммммм :)))
This is it. Ground zero.

User avatar
Bat Garo Still Rots
Moderator
Posts: 1503
Joined: Fri Mar 10, 2006 10:34 pm
Location: Proud to be from Lagera

Post by Bat Garo Still Rots » Thu Jan 17, 2008 12:00 pm

Салатката с патладжани в Дон Домат кърти! По принцип патладжанът е централен зеленчук в арменската кухня. А това, че според Жоро салатите в Егур Егур са вкусни не виждам по какъв начин противоречи на мнението ми, че не са арменски ;) За справка същият ресторант предлага пилешко филе със сьомга и основа от спанак със сметана. Сещайте се това колко е арменско.... :mrgreen:
Ресторант Армения е тежка работа :) Самият Егур Егур за двама души с пийване ще ви свали 40-50 лева. Зависи какво консумирате ест. Не мога да се сетя сега за десерти конкретно, защото всичко е много омешано с турската кухня заради историческите събития и ние поне си правим баклава и кадаиф. По принцип проблемът с арменските ястия е че са голяма врътня. Имаме "Кешкек" който е каша от варено жито и пилешко бяло месо всичо това пасирано, с повечко масълце и отгоре се слага кимион и разтопено масло. Освен това имаме "Хавгитли Мадзунлъ" което е готвено агнешко с кисело мляко и яйца. Нямам идея обаче как точно се прави... "Мантъ" е много яко. Майка ми го прави един път годишно и отнема 2/3 от деня.
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Thu Jan 17, 2008 12:01 pm

Бе, в индийския едно от странните неща беше, че дори кърито само леко налютяваше... В смисъл, не се оплаквах от лютото, просто не беше особено вкусно.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19290
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Thu Jan 17, 2008 12:40 pm

Не ме трогна с тия жита, пасирано пиле и агнешко с мляко да ти кажа. Предпочитам патладжана :mrgreen:
This is it. Ground zero.

User avatar
Bat Garo Still Rots
Moderator
Posts: 1503
Joined: Fri Mar 10, 2006 10:34 pm
Location: Proud to be from Lagera

Post by Bat Garo Still Rots » Thu Jan 17, 2008 12:48 pm

Мусака с патладжани е много хубаво нещо :)

Иначе "Мантъ" се прави от тесто разделено на малки питчици. Всяка от тях се разточва до ултра тънко, след което се реже с нож на квдарати. Всеки квадрат се слага малко от задушена кайма с лук, чесън и подправки. След това всеки квадрат се стиска в краищата, така че се получава нещо като корабче. Така се прави с всяка питчица и се поплучават адски много малки корабчета, които се нареждат супер плъно в тава намазана с много масло. Това се пече до зачервяване и се получват едни хрупкави корабчета. След това се сварява едно пиле и целият бульон напоява въпросните лодки. Като преседи малко омеква и се овкусява. На всеки в чинията се слага част от ястието, а отгоре се залива с кисело мляко с чесън и се наронва забравих коя подправка :)
Ето това е брутално вкусно и ти докарва една чупка в кръста, която е доста болезнена след няколко часа точене и стискане на лодки.
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Thu Jan 17, 2008 12:48 pm

Moridin wrote:Не ме трогна с тия жита, пасирано пиле и агнешко с мляко да ти кажа. Предпочитам патладжана :mrgreen:
+1.

Пък аз в момента :) искам една голяма голяма пица с пушено сирене, пушено пиле, синьо сирене, царевица и ... не знам, каквото сложат още, но искам да е много пушена на вкус ^^. Ммм... и после Везувий два броя и голям айрян :).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20426
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Thu Jan 17, 2008 12:49 pm

бахти за 20-30 кинта аз ше сготвим по-яко от 2-3 опита баси. Твърде скъпи са тоя род заведения с претенции. Шефката скоро беше в Егур и се оплака бая, все пак е рускиня некак ги разбира тия неща. Ливански има зад Мола точно, ма там е скъпичко и само яка чалгия. Иначе има неща от сурова кайма дето са уникално замаскирани като ядивни.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19290
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Thu Jan 17, 2008 12:53 pm

Ми не знам, аз съм доволен от Егура и като кухня и особено като атмосфера и обслужване, а че е скъпо, скъпо е, все пак е ресторант, както казах :) Зимайки предвид, че дори в по-гъзарска пицария като Джепето или недай си боже Виктория пак ше ръснеш 15 лв, мисля че 20-30 в истински ресторант с обслужване и всичките му мурафети си е напълно приемливо.
This is it. Ground zero.

User avatar
DELgado
Elder God
Posts: 5427
Joined: Thu Jan 04, 2007 3:10 pm

Post by DELgado » Thu Jan 17, 2008 1:28 pm

Гаро кога ще ги готвим тия неща. :shock: Искам "Мантъ" и "Кешкек". Готов съм да помагам в готвенето. :beer: Звучат много вкусно. :oops:

Иначе и аз обожавам патладжани. Ужасно вкусни са. Най-много ги обичам просто печени на скара. С малко подправки и сосче са убиец. 8-)
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests