
Салати и мезета
Moderator: Moridin
В тоя ред на мисли, някой бил ли е в ливански ресторант (мисля, че онзи, който се пада в ляво по към 'Витошка' по уличката на Мр. Пица е ливански именно, ма не съм сигурна)?
Last edited by Elayne on Thu Jan 17, 2008 11:53 am, edited 1 time in total.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Добре де къде има арменски ресторанти в София? Само че да не са прекалено скъпи.
А Жоре не си прав за Дон Домат с определението "рандъм пицария".
Напоследък ходя там по често и определено мога да кажа че кунята им е доста добра, ако не и най-добрата от подобните заведения. Баси там ядох и кюфтета от леща даже. И бяха вкусни.
А аз по принцип не понасям леща.

А Жоре не си прав за Дон Домат с определението "рандъм пицария".


I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
- Moridin
- Global Moderator
- Posts: 19290
- Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
- Location: On the other side
- Contact:
Казах "готина пицария" и все пак си е пицария
макар че имат наистина много яки неща там, обичам ги и аз.
Арменски ресторанти има два "Егур Егур", единият е почти до опашката на Коня, другият е около Царевец май, също в "Етно" на Алабин има малко подобни манджи, а иначе има "Армения" май в Бояна, обаче според Гаро бил бая соленичък.
Дима, и аз искам да пробвам ливанския
звучи готино.

Арменски ресторанти има два "Егур Егур", единият е почти до опашката на Коня, другият е около Царевец май, също в "Етно" на Алабин има малко подобни манджи, а иначе има "Армения" май в Бояна, обаче според Гаро бил бая соленичък.
Дима, и аз искам да пробвам ливанския

This is it. Ground zero.
http://www.programata.bg/index.php?page ... 1&pid=1795
http://www.programata.bg/index.php?page ... 1&pid=1796
http://www.programata.bg/index.php?page ... 1&pid=1300
А и аз имам впечатлението, че цените са бая солени...
Валери, била съм в "Рамаяна" и някак не успя да ме впечатли. Нещата не бяха особено вкусни или екзотични, само малко по-скъпи. Макар че винаго може да съм уцелила неправилното меню или ресторант.
http://www.programata.bg/index.php?page ... 1&pid=1796
http://www.programata.bg/index.php?page ... 1&pid=1300
Загуби ме две думи преди доматитеНе го слушайте, имат БРУТАЛНИ салата с патладжан и домати в арменските ресторанти.

А и аз имам впечатлението, че цените са бая солени...
Валери, била съм в "Рамаяна" и някак не успя да ме впечатли. Нещата не бяха особено вкусни или екзотични, само малко по-скъпи. Макар че винаго може да съм уцелила неправилното меню или ресторант.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- Bat Garo Still Rots
- Moderator
- Posts: 1503
- Joined: Fri Mar 10, 2006 10:34 pm
- Location: Proud to be from Lagera
Салатката с патладжани в Дон Домат кърти! По принцип патладжанът е централен зеленчук в арменската кухня. А това, че според Жоро салатите в Егур Егур са вкусни не виждам по какъв начин противоречи на мнението ми, че не са арменски
За справка същият ресторант предлага пилешко филе със сьомга и основа от спанак със сметана. Сещайте се това колко е арменско....
Ресторант Армения е тежка работа
Самият Егур Егур за двама души с пийване ще ви свали 40-50 лева. Зависи какво консумирате ест. Не мога да се сетя сега за десерти конкретно, защото всичко е много омешано с турската кухня заради историческите събития и ние поне си правим баклава и кадаиф. По принцип проблемът с арменските ястия е че са голяма врътня. Имаме "Кешкек" който е каша от варено жито и пилешко бяло месо всичо това пасирано, с повечко масълце и отгоре се слага кимион и разтопено масло. Освен това имаме "Хавгитли Мадзунлъ" което е готвено агнешко с кисело мляко и яйца. Нямам идея обаче как точно се прави... "Мантъ" е много яко. Майка ми го прави един път годишно и отнема 2/3 от деня.


Ресторант Армения е тежка работа

DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE
- Bat Garo Still Rots
- Moderator
- Posts: 1503
- Joined: Fri Mar 10, 2006 10:34 pm
- Location: Proud to be from Lagera
Мусака с патладжани е много хубаво нещо 
Иначе "Мантъ" се прави от тесто разделено на малки питчици. Всяка от тях се разточва до ултра тънко, след което се реже с нож на квдарати. Всеки квадрат се слага малко от задушена кайма с лук, чесън и подправки. След това всеки квадрат се стиска в краищата, така че се получава нещо като корабче. Така се прави с всяка питчица и се поплучават адски много малки корабчета, които се нареждат супер плъно в тава намазана с много масло. Това се пече до зачервяване и се получват едни хрупкави корабчета. След това се сварява едно пиле и целият бульон напоява въпросните лодки. Като преседи малко омеква и се овкусява. На всеки в чинията се слага част от ястието, а отгоре се залива с кисело мляко с чесън и се наронва забравих коя подправка
Ето това е брутално вкусно и ти докарва една чупка в кръста, която е доста болезнена след няколко часа точене и стискане на лодки.

Иначе "Мантъ" се прави от тесто разделено на малки питчици. Всяка от тях се разточва до ултра тънко, след което се реже с нож на квдарати. Всеки квадрат се слага малко от задушена кайма с лук, чесън и подправки. След това всеки квадрат се стиска в краищата, така че се получава нещо като корабче. Така се прави с всяка питчица и се поплучават адски много малки корабчета, които се нареждат супер плъно в тава намазана с много масло. Това се пече до зачервяване и се получват едни хрупкави корабчета. След това се сварява едно пиле и целият бульон напоява въпросните лодки. Като преседи малко омеква и се овкусява. На всеки в чинията се слага част от ястието, а отгоре се залива с кисело мляко с чесън и се наронва забравих коя подправка

Ето това е брутално вкусно и ти докарва една чупка в кръста, която е доста болезнена след няколко часа точене и стискане на лодки.
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE
+1.Moridin wrote:Не ме трогна с тия жита, пасирано пиле и агнешко с мляко да ти кажа. Предпочитам патладжана
Пък аз в момента


I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
бахти за 20-30 кинта аз ше сготвим по-яко от 2-3 опита баси. Твърде скъпи са тоя род заведения с претенции. Шефката скоро беше в Егур и се оплака бая, все пак е рускиня некак ги разбира тия неща. Ливански има зад Мола точно, ма там е скъпичко и само яка чалгия. Иначе има неща от сурова кайма дето са уникално замаскирани като ядивни.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Moridin
- Global Moderator
- Posts: 19290
- Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
- Location: On the other side
- Contact:
Ми не знам, аз съм доволен от Егура и като кухня и особено като атмосфера и обслужване, а че е скъпо, скъпо е, все пак е ресторант, както казах
Зимайки предвид, че дори в по-гъзарска пицария като Джепето или недай си боже Виктория пак ше ръснеш 15 лв, мисля че 20-30 в истински ресторант с обслужване и всичките му мурафети си е напълно приемливо.

This is it. Ground zero.
Гаро кога ще ги готвим тия неща.
Искам "Мантъ" и "Кешкек". Готов съм да помагам в готвенето.
Звучат много вкусно.
Иначе и аз обожавам патладжани. Ужасно вкусни са. Най-много ги обичам просто печени на скара. С малко подправки и сосче са убиец.



Иначе и аз обожавам патладжани. Ужасно вкусни са. Най-много ги обичам просто печени на скара. С малко подправки и сосче са убиец.

I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests