
Салати и мезета
Moderator: Moridin
В тоя ред на мисли, някой бил ли е в ливански ресторант (мисля, че онзи, който се пада в ляво по към 'Витошка' по уличката на Мр. Пица е ливански именно, ма не съм сигурна)?
Last edited by Elayne on Thu Jan 17, 2008 11:53 am, edited 1 time in total.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Добре де къде има арменски ресторанти в София? Само че да не са прекалено скъпи.
А Жоре не си прав за Дон Домат с определението "рандъм пицария".
Напоследък ходя там по често и определено мога да кажа че кунята им е доста добра, ако не и най-добрата от подобните заведения. Баси там ядох и кюфтета от леща даже. И бяха вкусни.
А аз по принцип не понасям леща.

А Жоре не си прав за Дон Домат с определението "рандъм пицария".


I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
- Moridin
- Global Moderator
- Posts: 19290
- Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
- Location: On the other side
- Contact:
Казах "готина пицария" и все пак си е пицария
макар че имат наистина много яки неща там, обичам ги и аз.
Арменски ресторанти има два "Егур Егур", единият е почти до опашката на Коня, другият е около Царевец май, също в "Етно" на Алабин има малко подобни манджи, а иначе има "Армения" май в Бояна, обаче според Гаро бил бая соленичък.
Дима, и аз искам да пробвам ливанския
звучи готино.

Арменски ресторанти има два "Егур Егур", единият е почти до опашката на Коня, другият е около Царевец май, също в "Етно" на Алабин има малко подобни манджи, а иначе има "Армения" май в Бояна, обаче според Гаро бил бая соленичък.
Дима, и аз искам да пробвам ливанския

This is it. Ground zero.
http://www.programata.bg/index.php?page ... 1&pid=1795
http://www.programata.bg/index.php?page ... 1&pid=1796
http://www.programata.bg/index.php?page ... 1&pid=1300
А и аз имам впечатлението, че цените са бая солени...
Валери, била съм в "Рамаяна" и някак не успя да ме впечатли. Нещата не бяха особено вкусни или екзотични, само малко по-скъпи. Макар че винаго може да съм уцелила неправилното меню или ресторант.
http://www.programata.bg/index.php?page ... 1&pid=1796
http://www.programata.bg/index.php?page ... 1&pid=1300
Загуби ме две думи преди доматитеНе го слушайте, имат БРУТАЛНИ салата с патладжан и домати в арменските ресторанти.

А и аз имам впечатлението, че цените са бая солени...
Валери, била съм в "Рамаяна" и някак не успя да ме впечатли. Нещата не бяха особено вкусни или екзотични, само малко по-скъпи. Макар че винаго може да съм уцелила неправилното меню или ресторант.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- Bat Garo Still Rots
- Moderator
- Posts: 1503
- Joined: Fri Mar 10, 2006 10:34 pm
- Location: Proud to be from Lagera
Салатката с патладжани в Дон Домат кърти! По принцип патладжанът е централен зеленчук в арменската кухня. А това, че според Жоро салатите в Егур Егур са вкусни не виждам по какъв начин противоречи на мнението ми, че не са арменски
За справка същият ресторант предлага пилешко филе със сьомга и основа от спанак със сметана. Сещайте се това колко е арменско....
Ресторант Армения е тежка работа
Самият Егур Егур за двама души с пийване ще ви свали 40-50 лева. Зависи какво консумирате ест. Не мога да се сетя сега за десерти конкретно, защото всичко е много омешано с турската кухня заради историческите събития и ние поне си правим баклава и кадаиф. По принцип проблемът с арменските ястия е че са голяма врътня. Имаме "Кешкек" който е каша от варено жито и пилешко бяло месо всичо това пасирано, с повечко масълце и отгоре се слага кимион и разтопено масло. Освен това имаме "Хавгитли Мадзунлъ" което е готвено агнешко с кисело мляко и яйца. Нямам идея обаче как точно се прави... "Мантъ" е много яко. Майка ми го прави един път годишно и отнема 2/3 от деня.


Ресторант Армения е тежка работа

DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE
- Bat Garo Still Rots
- Moderator
- Posts: 1503
- Joined: Fri Mar 10, 2006 10:34 pm
- Location: Proud to be from Lagera
Мусака с патладжани е много хубаво нещо 
Иначе "Мантъ" се прави от тесто разделено на малки питчици. Всяка от тях се разточва до ултра тънко, след което се реже с нож на квдарати. Всеки квадрат се слага малко от задушена кайма с лук, чесън и подправки. След това всеки квадрат се стиска в краищата, така че се получава нещо като корабче. Така се прави с всяка питчица и се поплучават адски много малки корабчета, които се нареждат супер плъно в тава намазана с много масло. Това се пече до зачервяване и се получват едни хрупкави корабчета. След това се сварява едно пиле и целият бульон напоява въпросните лодки. Като преседи малко омеква и се овкусява. На всеки в чинията се слага част от ястието, а отгоре се залива с кисело мляко с чесън и се наронва забравих коя подправка
Ето това е брутално вкусно и ти докарва една чупка в кръста, която е доста болезнена след няколко часа точене и стискане на лодки.

Иначе "Мантъ" се прави от тесто разделено на малки питчици. Всяка от тях се разточва до ултра тънко, след което се реже с нож на квдарати. Всеки квадрат се слага малко от задушена кайма с лук, чесън и подправки. След това всеки квадрат се стиска в краищата, така че се получава нещо като корабче. Така се прави с всяка питчица и се поплучават адски много малки корабчета, които се нареждат супер плъно в тава намазана с много масло. Това се пече до зачервяване и се получват едни хрупкави корабчета. След това се сварява едно пиле и целият бульон напоява въпросните лодки. Като преседи малко омеква и се овкусява. На всеки в чинията се слага част от ястието, а отгоре се залива с кисело мляко с чесън и се наронва забравих коя подправка

Ето това е брутално вкусно и ти докарва една чупка в кръста, която е доста болезнена след няколко часа точене и стискане на лодки.
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE
+1.Moridin wrote:Не ме трогна с тия жита, пасирано пиле и агнешко с мляко да ти кажа. Предпочитам патладжана
Пък аз в момента


I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
бахти за 20-30 кинта аз ше сготвим по-яко от 2-3 опита баси. Твърде скъпи са тоя род заведения с претенции. Шефката скоро беше в Егур и се оплака бая, все пак е рускиня некак ги разбира тия неща. Ливански има зад Мола точно, ма там е скъпичко и само яка чалгия. Иначе има неща от сурова кайма дето са уникално замаскирани като ядивни.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
- Moridin
- Global Moderator
- Posts: 19290
- Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
- Location: On the other side
- Contact:
Ми не знам, аз съм доволен от Егура и като кухня и особено като атмосфера и обслужване, а че е скъпо, скъпо е, все пак е ресторант, както казах
Зимайки предвид, че дори в по-гъзарска пицария като Джепето или недай си боже Виктория пак ше ръснеш 15 лв, мисля че 20-30 в истински ресторант с обслужване и всичките му мурафети си е напълно приемливо.

This is it. Ground zero.
Гаро кога ще ги готвим тия неща.
Искам "Мантъ" и "Кешкек". Готов съм да помагам в готвенето.
Звучат много вкусно.
Иначе и аз обожавам патладжани. Ужасно вкусни са. Най-много ги обичам просто печени на скара. С малко подправки и сосче са убиец.



Иначе и аз обожавам патладжани. Ужасно вкусни са. Най-много ги обичам просто печени на скара. С малко подправки и сосче са убиец.

I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
Who is online
Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests