Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu May 14, 2009 2:12 am

Скотовъден 300?! :shock:
Квоетва?
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu May 14, 2009 9:25 am

"Ние сме малко, но прекарваме хиляди говеда, чупейки стойки, изглеждайки куул и сипейки яки реплики"
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu May 14, 2009 9:50 am

Така звучи почти интересно. :lol:
The Best of Mozart

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu May 14, 2009 10:29 am

Ми гледай го :)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu May 14, 2009 1:53 pm

Мдам, и на мен "Австралия" ми падна в категория "харесва ми, ама..." :) Това със "скотовъдния 300" и на мен ми се стори така - филмът е направен с много голям размах, голяма епика, голяма героичност, и това явно е било поставена цел при правенето му, но... идва съвсем, ама съвсем малко в повече :) И като размах, и като продължителност, и като интензивност на някои сцени, и като внушение.

Като цяло ми хареса де, просто малко са се попресилили и според мен :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu May 14, 2009 5:48 pm

Вчера ходихме със Сашко в олд-скуул киното, в което видях Грайндхауз както трябва, за да гледаме дабъл фийчър с първите два Терминатора (пуснали са ги по повод излизането на четвъртия). Размазахме се. Не ги бях виждала на голям екран. Първият беше зле, щото ни го прожектираха от ДВД и звукът беше ужасяващ, но втория беше перфектен! 4 часа концентриран кеф!

Разбрахме се с пичовете от киното да направят 12-часов маратон с разширените версии на ЛОТР.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu May 14, 2009 5:50 pm

Ай, завид за ЛоТР маратона! Искам и аз такъв :(.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu May 14, 2009 7:11 pm

Morwen wrote:Гледах Австралия и май разбрах защо са протестите на хората срещу него. В някаква степен ми напомни на скотовъден 300 с прибавени няколко трогателни сцени.
Бе, хлапето беше отчайващо сладко! Аз не разбрах защо пускаха оная песньовка под път и над път само. В смисъл, ужасно я обожавам, но в този филм почти ми се отщя от нея вече...
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Sat May 16, 2009 12:24 am

Harry Potter and the Order of the Phoenix
Същият като предните 4.
7/10

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sat May 16, 2009 1:04 am

Гледах Ангели и Демони и ми се стори доста по-добър от Шифъра!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat May 16, 2009 9:09 am

Gunslinger wrote:Гледах Ангели и Демони и ми се стори доста по-добър от Шифъра!
Обнадеждаващо.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat May 16, 2009 9:52 am

Грозовые ворота (Вратата на бурите) - руски военен сериал в четири епизода. Научих за него от коментарите по тракърите за "Девета рота", които го препоръчват наравно с този филм. Свалих си и него и по някое време ще го изгледам.

Великолепен мини-сериал. Никакви холивудски бълвочи и сълзливи мелодрами. Реален филм за руски войници в Северен Кавказ и битката им за удържане на прохода Вратата на бурите срещу далеч по-многочислен противник. Нещо като Термопилите в съвременен вариант. Или битката на връх Шипка. Плюс флашбекове от личния им живот, чудесно поднесени - по руски простичко, но въздействащо.

Това Джордж Мартин нарича "сурово правдоподобие".

Установих, че руската реч все още ми е много по-приятна и благозвучна от английската.

Горещо препоръчвам. Има го в Замундата и в torrents.ru.

ЕДИТ - Ето всъщност резюмето от Замундата:
Ротата на старши лейтенант Александр Доронин, в която служат новобранците Константин Ветров и Николай Горшков е командирована в Северен Кавказ. Командирът на полка полковник Галкин възлага на Доронин отбраната на прохода «Вратата на бурите». Към ротата на Доронин е прикрепена група от специалните части на Главно разузнавателно управление (ГРУ) командвана от майор Егоров, чийто син и жена няколко години преди това са загинали от ръцете на терористи. Скоро след пристигането на прохода Егоров запознава Доронин със своето доверено лице Шах, бивш съветски полковник и бивш чеченски генерал, чието семейство е убито от терористите на Хаттаб. Шах притежава достоверна информация, че към прохода се насочват големи отряди от бойци – терористи, които се подготвят да нанесат на ротата съкрушителен удар…
The Best of Mozart

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat May 16, 2009 7:28 pm

Angels & Demons -как ме сърбят ръцете да напиша ревюто за това още сега! :mrgreen: Не по-лош, но не и по-добър от предшественика си. Не и по-къс също така, уви! Къмто 6.5 (и то ако трябва да съм ЩЕДРА!).

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat May 16, 2009 9:30 pm

Гледах Ангели и демони и аха да си кажа, че е по-як от предния, и то се оказа, че Дан Браун написал още един плот туист и последните десет минути наебаха всичко. Иначе той наистина Е по-як от предния, ма не прекалено много, и макар че може би БИХ го гледал пак след много години, за разлика от Шифъра, не мога да кажа, че го препоръчвам много... Юън МакГрегър играе много хубаво, бтв, и има едни яки ефекти към края на филма, ако това има значение...

А да, и в началото имаме сцена на Том Хенкс, който плува по спедо в един басейн. Барфсвил...
And you can't dance with a devil on your back...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat May 16, 2009 9:51 pm

Юън е най-вече запомнящ се с ОНЗИ цвят на очите (бяха лещи, сигурна съм!).
А да, и в началото имаме сцена на Том Хенкс, който плува по спедо в един басейн. Барфсвил
Това току-що отказа всички потенциални зрители, убедена съм!