Добрите новини :)
Moderator: Moridin
Определено ще е по-бързо като застигат до зоната с археологични останки, особено ако можеш да ги програмираш да заобикалят останките, а после да ги описват и наслагват в кашони... примерно.
Бтв, от там главно идат моите притеснения по въпроса, щото от института по паметниците са тутки.
Второто е европейското финансиране, което хем го има (поне одобрено), хем не.
Бтв, от там главно идат моите притеснения по въпроса, щото от института по паметниците са тутки.
Второто е европейското финансиране, което хем го има (поне одобрено), хем не.
(\ /)
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
София, 1 януари /Таня Стефанова, БТА/
Три успешни трансплантации са били направени у нас навръх Нова година, съобщиха от Министерството на здравеопазването.
На 22-годишна жена е било трансплантирано ново сърце в университетската болница "Св. Екатерина". На 53-годишна жена е бил присаден черен дроб във ВМА, а в университетската болница "Лозенец" 33-годишна жена е получила нов бъбрек. Тази вечер ще стане ясно кой ще бъде реципиент и на втория бъбрек.
Пациентите са получили шанс да продължат живота си благодарение на 25-годишен младеж от Велико Търново, който е получил мозъчен кръвоизлив на 31 декември на обяд. С този случай броят на донорите у нас за 2009 г. стана 11, а успешните трансплантации - 34.
Три успешни трансплантации са били направени у нас навръх Нова година, съобщиха от Министерството на здравеопазването.
На 22-годишна жена е било трансплантирано ново сърце в университетската болница "Св. Екатерина". На 53-годишна жена е бил присаден черен дроб във ВМА, а в университетската болница "Лозенец" 33-годишна жена е получила нов бъбрек. Тази вечер ще стане ясно кой ще бъде реципиент и на втория бъбрек.
Пациентите са получили шанс да продължат живота си благодарение на 25-годишен младеж от Велико Търново, който е получил мозъчен кръвоизлив на 31 декември на обяд. С този случай броят на донорите у нас за 2009 г. стана 11, а успешните трансплантации - 34.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- The Dragon
- Elder God
Доживотен затвор за убиеца на Радостина Евтимова
26 февруари 2010 / News.dir.bg
Варненският окръжен съд осъди 21-годишния Георги Цветанов на доживотен затвор при специален режим за убийството на състудентката му Радостина Евтимова.
Присъдени са и 200 000 лева кръвнина, които Цветанов трябва да изплати - по 100 000 на всеки от родителите на убитата - Таня и Радослав Евтимови, предаде "Фокус". Той трябва да заплати и 8000 лв. за съдебни разноски.
След произнасяне на присъдата бащата на Георги Цветанов - Цанко Цветанов, заяви, че синът му е невинен и делото е манипулирано. „Очаквах един справедлив процес, но това не се случи”, заяви Цветанов, който е бивш лидер на СДС в града. Той бе категоричен, че по делото е имало манипулиране на веществените доказателства, както и укрити такива и ще сезира съответните органи.
„Това явно манипулиране на доказателства просто ме шокира – нямам думи, но едно искам да ви кажа, синът ми Георги категорично е невинен”, подчерта бащата.
И според четиримата му адвокати той е несправедливо обвинен и не е извършил убийството.
Самият Георги Цветанов отказа да говори, след като чу присъдата си.
Прочитането на присъдата от съдия Даниела Костова обаче бе посрещнато с бурни аплодисменти от присъстващите в залата приятели, роднини и състуденти на Евтимова. Майка й и баща й не сдържаха сълзите си и в последствие изказаха благодарности на съда.
"В България има правосъдие”, заяви майката Таня Евтимова след оповестяването на присъдата. Според нея присъдата ясно показва едно, че в страната има справедливи съдии, прокурори и полиция, която действа бързо.
Тя обаче допълни, че ще се консултира с адвокат дали присъдата може да бъде обжалвана, с цел Георги Цветанов да получи доживотна присъда без право на замяна.
На въпрос дали семейството на Радостина някога ще се възстанови, майка й отговори: „Аз знам, че детето ми е на хубаво място, защото вярвам силно в Господ”.
Убийството бе извършено в нощта на 5-ти срещу 6-ти март 2009 година в жилището на приятеля на Радостина във Варна. Трупът на момичето бе намерен с над 50 прободни рани.
Подсъдимият Георги Цветанов бе обвинен в две тежки престъпления - за изнасилването на момичето, извършено по особено жесток начин, и за убийството, сторено с особена жестокост, за да бъде прикрито изнасилването. Съдът днес го намери за виновен и по двете обвинения. По обвинението за изнасилването той получи наказание от 2 години лишаване от свобода, но съдът постанови Георги да излежи присъдата за по-тежкото престъпление. На последното заседание прокурорът заяви, че има безспорни доказателства срещу него и заедно с адвокатите на родителите на Радостина поиска най-тежкото наказание, което законът предвижда за такова престъпление - доживотен затвор без право на замяна.
Днешното решение на Варненския окръжен съд може да бъде обжалвано пред Апелативен съд в 15-дневен срок.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Садистите на животни ще отиват в затвора
30 март 2010 / News.dir.bg
Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще внесе предложение за промени в Наказателния кодекс за инкриминиране на проявите на жестокост към животните.
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6122552&error404
Да видим дали ще поработят по въпроса наистина.
Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще внесе предложение за промени в Наказателния кодекс за инкриминиране на проявите на жестокост към животните.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
- The Dragon
- Elder God
Тук логиката "някой завлякъл някого си с милиони и сега ще лежи в затвора на държавна издръжка, дето аз ще я плащам" приложима ли е?
А за някои изстъпления глобите са абсолютно ирелевантни. Говорим за проява на изключителен садизъм. Докога ще го глобяваме такова нещо? Докато не осакати човек ли, що ли? И чак тогава го пращаме на курор... В затвора де, на държавна издръжка, дето аз ще я плащам?
А за някои изстъпления глобите са абсолютно ирелевантни. Говорим за проява на изключителен садизъм. Докога ще го глобяваме такова нещо? Докато не осакати човек ли, що ли? И чак тогава го пращаме на курор... В затвора де, на държавна издръжка, дето аз ще я плащам?
- The Dragon
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
Мен тая логика, че видиш ли било различно дали насилието е над човек или животно, ми е непонятна. Дори силно се доближава до логиката на злите хора, които избиват животинки за кеф, щото нали не са хора. Точно това е първото нещо, което един такъв ще ти каже - ама то е просто котка/куче/птиче и т.н. Честно казано деянията на човеците все повече ме убеждават, че точно човешкия живот не струва нищо. Или поне един голям процент от хората не заслужават привилегиите, с които разполагат и съответно не ценя живота им ей тонинко. На мравките правя път и се старая да не ги настъпвам, гледам си в краката. Но на такива зли хора с радост бих бил палач. Толкова малко означава живота им за мен.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Мдам... както вече писах, такъв законопроект вече има - сега остава само да мине второ четене и да бъде приет. А дано.Xellos wrote:Садистите на животни ще отиват в затвора
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Само ще отбележа, че ако ядеш месо, но не би изял човек, някъде етичната ти система куца.Amikae wrote:Мен тая логика, че видиш ли било различно дали насилието е над човек или животно, ми е непонятна. Дори силно се доближава до логиката на злите хора, които избиват животинки за кеф, щото нали не са хора. Точно това е първото нещо, което един такъв ще ти каже - ама то е просто котка/куче/птиче и т.н. Честно казано деянията на човеците все повече ме убеждават, че точно човешкия живот не струва нищо. Или поне един голям процент от хората не заслужават привилегиите, с които разполагат и съответно не ценя живота им ей тонинко. На мравките правя път и се старая да не ги настъпвам, гледам си в краката. Но на такива зли хора с радост бих бил палач. Толкова малко означава живота им за мен.
Може и да си вегетарианец де, де да знам.
Иначе такива, които нарочно мъчат (не убиват, мъчат) животни, трябва да прекарат поне малко време нейде зад дебели решетки. Кой ще ги храни е второстепенно...
- RRSunknown
- Elder God