Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Mar 30, 2010 3:44 am

Въх! Рики Мартин си казал официално, че е гей. И само десет години след като фактът е изгубил всякаква релевантност :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Mar 30, 2010 8:58 am

Moridin wrote:
Muad_Dib wrote:
Cruelty wrote:Трябва да се промени закона и да почне да се прилага, че да спрат такива изцепки. В момента наказанието е същото като да не си почистил снега пред имота си. Пълно малоумие.
А по селата е масово. Първото коли на баба ми и дядо ми го убиха поради вражда. Отново свръх садистично. Това не са хора просто. Явно тук масата разбира само от тояга.
Естествено, че ще е, тъй като животните за закона са вещи, както всички надявам се добре знаете.

Ужасни истории, и аз съм за някаква промяна, просто не ми е ясно как ще стане от правна гледна точка (конкретния механизъм така че вече да не са вещи би бил объркал ненужно правната ни система:))).
Е аз пък по случая с кученцето, четох цитати от закона, че си има наказания за, цитирам "проявена жестокост към животни".
От кой закон, защото в Наказателния Кодекс не си спомням такива филми.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Mar 30, 2010 9:37 am

В действащото в момента законодателство май няма - поне според Наказателния кодекс на сайта на lex.bg. Има някакъв законопроект - http://parliament.bg/bills/40/954-01-12.pdf - внесен в Парламента на 21 януари миналата година и приет на първо четене на 30.01.2009, но след това май няма много развитие.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Jen
Paragon

Post by Jen » Tue Mar 30, 2010 10:04 am

Има Закон за защита на животните, "проявена жестокост към животни" е оттам. Административно нарушение е, не е престъпление, затова в НК няма текст.
Аз категорично смятам, че трябва да се инкриминира в определени случаи. Всеки, който се е занимавал с криминалистика (и криминална психология), знае, че жестокостта спрямо животни е основният елемент на т.нар. 'триада на насилника' и може да бъде важна индикация в разследвания и изготвяне на профили. Най-малкото е важно такава информация да влиза в наказателните бази данни.

Но дори и другият закон ако функционира реално, ако има наистина контрол, както там е предвиден, правят се проверки и се налгат глоби, такива ужасии доста по-рядко ще се случват. А той в сегашния си вид е почти напълно фикитивен.

А самата история изобщо нямах сили да я прочета дори.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

bsb
Paragon

Post by bsb » Tue Mar 30, 2010 11:20 am

Roland wrote:Въх! Рики Мартин си казал официално, че е гей. И само десет години след като фактът е изгубил всякаква релевантност :mrgreen:
Тук по-важна може би била констатацията "и няколко години, след като светът забрави кой беше този".

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Mar 30, 2010 1:04 pm

Станал съм 105 от китните 118 когато ме видяхте за последно :) Още само 30 остават :P
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Mar 30, 2010 3:43 pm

Не съм пушил от 24 часа. Благодарение на Табекс и лека проява на воля.

Ама да видим.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Mar 30, 2010 3:51 pm

Браво, Никола!

А за Рики Мартин беше ясно още от оная песен, в която приканваше да си разтръскаме бон-боните :mrgreen:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Mar 30, 2010 4:13 pm

Ти внимавай с тоз Табекс все пак. Една приятелка такава тахикардия получи от него... :?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Mar 30, 2010 5:07 pm

Днес гледах някви лепенки никотенол или нещо от сорта
This is it. Ground zero.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Mar 30, 2010 5:10 pm

Днес в Унито бях зверски шокиран от колегите. Все съм си мисли, че зли хора има, но чак пък толкова. Не знам как се стигна до там, но взеха да разправят как са убивали най-различни животинки, по всякакви жестоки и разнообразни начини. Аз бях вцепенен през цялото време. Разказваха в подробности(аз няма да навлизам в подробности) и се забавляваха от това. А слушащите се забавляваха на изобретателните им начини за гавра и убиване на животинките. Останах с впечатлението, че тези няколко човека почти няма животинка, която да не са убивали. Даже се подхилкваха и ми викаха, че за кучета и котки пък изобщо не искали да почват. Все едно е нещо нормално. Все едно всеки човек трябва да е трепал кучета и котки. :(

И това ми била 22 годишната младеж. Те ли са бъдещето? Какво бъдеще могат да имат такива хора? Нищо друго освен злоба и още злоба. Гадни садисти, копелдаци! И как може толкова много хора да се смеят на такава злоба и страдание? Защо се смеят? Кое му е смешното?

МАМКА ИМ ВЕ! :cry: Ах някой да посмее да направи нещо на котетата ми. :twisted:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Mar 30, 2010 5:19 pm

Не ми казваш нищо ново - в казармата беше същото като някой освен хвалбите успяха да се отбележат по време на службата - един беше намерил малки кученца и
Spoiler: show
ги смазал избил с приклада
та майката го беше нахапала и затова обикаля по военни болници да го шият, а един друг беше избивал таралежи на караула като
Spoiler: show
ги набождал със щик за едно дърво да си разнообразява скуката.
.
А съм имал съученици които гордо пишеха в съчинението си в 3-4 клас какво правехте през ваканцията как всеки ден бесили по една котка. (В габрово под бесене на котка се разбира да и вържеш камък на шията и я спуснеш в Янтра на дълбокото ).

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Mar 30, 2010 5:24 pm

The Dragon wrote:Станал съм 105 от китните 118 когато ме видяхте за последно :) Още само 30 остават :P
Обичам хора с воля за отслабване! Аз боря в момента 78-мия. 2 down, 3 to go so to speak :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Tue Mar 30, 2010 5:27 pm

Споделям радостта си, че вече има iTunes Store и за БГ.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Mar 30, 2010 5:40 pm

Der evil is spreading... ><

btw получи ли паричките? :)
This is it. Ground zero.