Споделете пак
Moderator: Moridin
От кой закон, защото в Наказателния Кодекс не си спомням такива филми.Moridin wrote:Е аз пък по случая с кученцето, четох цитати от закона, че си има наказания за, цитирам "проявена жестокост към животни".Muad_Dib wrote:Естествено, че ще е, тъй като животните за закона са вещи, както всички надявам се добре знаете.Cruelty wrote:Трябва да се промени закона и да почне да се прилага, че да спрат такива изцепки. В момента наказанието е същото като да не си почистил снега пред имота си. Пълно малоумие.
А по селата е масово. Първото коли на баба ми и дядо ми го убиха поради вражда. Отново свръх садистично. Това не са хора просто. Явно тук масата разбира само от тояга.
Ужасни истории, и аз съм за някаква промяна, просто не ми е ясно как ще стане от правна гледна точка (конкретния механизъм така че вече да не са вещи би бил объркал ненужно правната ни система:))).
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
В действащото в момента законодателство май няма - поне според Наказателния кодекс на сайта на lex.bg. Има някакъв законопроект - http://parliament.bg/bills/40/954-01-12.pdf - внесен в Парламента на 21 януари миналата година и приет на първо четене на 30.01.2009, но след това май няма много развитие.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Има Закон за защита на животните, "проявена жестокост към животни" е оттам. Административно нарушение е, не е престъпление, затова в НК няма текст.
Аз категорично смятам, че трябва да се инкриминира в определени случаи. Всеки, който се е занимавал с криминалистика (и криминална психология), знае, че жестокостта спрямо животни е основният елемент на т.нар. 'триада на насилника' и може да бъде важна индикация в разследвания и изготвяне на профили. Най-малкото е важно такава информация да влиза в наказателните бази данни.
Но дори и другият закон ако функционира реално, ако има наистина контрол, както там е предвиден, правят се проверки и се налгат глоби, такива ужасии доста по-рядко ще се случват. А той в сегашния си вид е почти напълно фикитивен.
А самата история изобщо нямах сили да я прочета дори.
Аз категорично смятам, че трябва да се инкриминира в определени случаи. Всеки, който се е занимавал с криминалистика (и криминална психология), знае, че жестокостта спрямо животни е основният елемент на т.нар. 'триада на насилника' и може да бъде важна индикация в разследвания и изготвяне на профили. Най-малкото е важно такава информация да влиза в наказателните бази данни.
Но дори и другият закон ако функционира реално, ако има наистина контрол, както там е предвиден, правят се проверки и се налгат глоби, такива ужасии доста по-рядко ще се случват. А той в сегашния си вид е почти напълно фикитивен.
А самата история изобщо нямах сили да я прочета дори.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.
- The Dragon
- Elder God
Днес в Унито бях зверски шокиран от колегите. Все съм си мисли, че зли хора има, но чак пък толкова. Не знам как се стигна до там, но взеха да разправят как са убивали най-различни животинки, по всякакви жестоки и разнообразни начини. Аз бях вцепенен през цялото време. Разказваха в подробности(аз няма да навлизам в подробности) и се забавляваха от това. А слушащите се забавляваха на изобретателните им начини за гавра и убиване на животинките. Останах с впечатлението, че тези няколко човека почти няма животинка, която да не са убивали. Даже се подхилкваха и ми викаха, че за кучета и котки пък изобщо не искали да почват. Все едно е нещо нормално. Все едно всеки човек трябва да е трепал кучета и котки. 
И това ми била 22 годишната младеж. Те ли са бъдещето? Какво бъдеще могат да имат такива хора? Нищо друго освен злоба и още злоба. Гадни садисти, копелдаци! И как може толкова много хора да се смеят на такава злоба и страдание? Защо се смеят? Кое му е смешното?
МАМКА ИМ ВЕ!
Ах някой да посмее да направи нещо на котетата ми. 

И това ми била 22 годишната младеж. Те ли са бъдещето? Какво бъдеще могат да имат такива хора? Нищо друго освен злоба и още злоба. Гадни садисти, копелдаци! И как може толкова много хора да се смеят на такава злоба и страдание? Защо се смеят? Кое му е смешното?
МАМКА ИМ ВЕ!

- RRSunknown
- Elder God
Не ми казваш нищо ново - в казармата беше същото като някой освен хвалбите успяха да се отбележат по време на службата - един беше намерил малки кученца и
А съм имал съученици които гордо пишеха в съчинението си в 3-4 клас какво правехте през ваканцията как всеки ден бесили по една котка. (В габрово под бесене на котка се разбира да и вържеш камък на шията и я спуснеш в Янтра на дълбокото ).
- Spoiler: show
- Spoiler: show
А съм имал съученици които гордо пишеха в съчинението си в 3-4 клас какво правехте през ваканцията как всеки ден бесили по една котка. (В габрово под бесене на котка се разбира да и вържеш камък на шията и я спуснеш в Янтра на дълбокото ).
Споделям радостта си, че вече има iTunes Store и за БГ.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving