Добрите новини :)
Moderator: Moridin
Определено ще е по-бързо като застигат до зоната с археологични останки, особено ако можеш да ги програмираш да заобикалят останките, а после да ги описват и наслагват в кашони... примерно.
Бтв, от там главно идат моите притеснения по въпроса, щото от института по паметниците са тутки.
Второто е европейското финансиране, което хем го има (поне одобрено), хем не.
Бтв, от там главно идат моите притеснения по въпроса, щото от института по паметниците са тутки.
Второто е европейското финансиране, което хем го има (поне одобрено), хем не.
(\ /)
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
Се пак има движение 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
София, 1 януари /Таня Стефанова, БТА/
Три успешни трансплантации са били направени у нас навръх Нова година, съобщиха от Министерството на здравеопазването.
На 22-годишна жена е било трансплантирано ново сърце в университетската болница "Св. Екатерина". На 53-годишна жена е бил присаден черен дроб във ВМА, а в университетската болница "Лозенец" 33-годишна жена е получила нов бъбрек. Тази вечер ще стане ясно кой ще бъде реципиент и на втория бъбрек.
Пациентите са получили шанс да продължат живота си благодарение на 25-годишен младеж от Велико Търново, който е получил мозъчен кръвоизлив на 31 декември на обяд. С този случай броят на донорите у нас за 2009 г. стана 11, а успешните трансплантации - 34.
Три успешни трансплантации са били направени у нас навръх Нова година, съобщиха от Министерството на здравеопазването.
На 22-годишна жена е било трансплантирано ново сърце в университетската болница "Св. Екатерина". На 53-годишна жена е бил присаден черен дроб във ВМА, а в университетската болница "Лозенец" 33-годишна жена е получила нов бъбрек. Тази вечер ще стане ясно кой ще бъде реципиент и на втория бъбрек.
Пациентите са получили шанс да продължат живота си благодарение на 25-годишен младеж от Велико Търново, който е получил мозъчен кръвоизлив на 31 декември на обяд. С този случай броят на донорите у нас за 2009 г. стана 11, а успешните трансплантации - 34.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- The Dragon
- Elder God
Доживотен затвор за убиеца на Радостина Евтимова
26 февруари 2010 / News.dir.bg
Варненският окръжен съд осъди 21-годишния Георги Цветанов на доживотен затвор при специален режим за убийството на състудентката му Радостина Евтимова.
Присъдени са и 200 000 лева кръвнина, които Цветанов трябва да изплати - по 100 000 на всеки от родителите на убитата - Таня и Радослав Евтимови, предаде "Фокус". Той трябва да заплати и 8000 лв. за съдебни разноски.
След произнасяне на присъдата бащата на Георги Цветанов - Цанко Цветанов, заяви, че синът му е невинен и делото е манипулирано. „Очаквах един справедлив процес, но това не се случи”, заяви Цветанов, който е бивш лидер на СДС в града. Той бе категоричен, че по делото е имало манипулиране на веществените доказателства, както и укрити такива и ще сезира съответните органи.
„Това явно манипулиране на доказателства просто ме шокира – нямам думи, но едно искам да ви кажа, синът ми Георги категорично е невинен”, подчерта бащата.
И според четиримата му адвокати той е несправедливо обвинен и не е извършил убийството.
Самият Георги Цветанов отказа да говори, след като чу присъдата си.
Прочитането на присъдата от съдия Даниела Костова обаче бе посрещнато с бурни аплодисменти от присъстващите в залата приятели, роднини и състуденти на Евтимова. Майка й и баща й не сдържаха сълзите си и в последствие изказаха благодарности на съда.
"В България има правосъдие”, заяви майката Таня Евтимова след оповестяването на присъдата. Според нея присъдата ясно показва едно, че в страната има справедливи съдии, прокурори и полиция, която действа бързо.
Тя обаче допълни, че ще се консултира с адвокат дали присъдата може да бъде обжалвана, с цел Георги Цветанов да получи доживотна присъда без право на замяна.
На въпрос дали семейството на Радостина някога ще се възстанови, майка й отговори: „Аз знам, че детето ми е на хубаво място, защото вярвам силно в Господ”.
Убийството бе извършено в нощта на 5-ти срещу 6-ти март 2009 година в жилището на приятеля на Радостина във Варна. Трупът на момичето бе намерен с над 50 прободни рани.
Подсъдимият Георги Цветанов бе обвинен в две тежки престъпления - за изнасилването на момичето, извършено по особено жесток начин, и за убийството, сторено с особена жестокост, за да бъде прикрито изнасилването. Съдът днес го намери за виновен и по двете обвинения. По обвинението за изнасилването той получи наказание от 2 години лишаване от свобода, но съдът постанови Георги да излежи присъдата за по-тежкото престъпление. На последното заседание прокурорът заяви, че има безспорни доказателства срещу него и заедно с адвокатите на родителите на Радостина поиска най-тежкото наказание, което законът предвижда за такова престъпление - доживотен затвор без право на замяна.
Днешното решение на Варненския окръжен съд може да бъде обжалвано пред Апелативен съд в 15-дневен срок.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Садистите на животни ще отиват в затвора
30 март 2010 / News.dir.bg
Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще внесе предложение за промени в Наказателния кодекс за инкриминиране на проявите на жестокост към животните.
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6122552&error404
Да видим дали ще поработят по въпроса наистина.
Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще внесе предложение за промени в Наказателния кодекс за инкриминиране на проявите на жестокост към животните.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- The Dragon
- Elder God
Тук логиката "някой завлякъл някого си с милиони и сега ще лежи в затвора на държавна издръжка, дето аз ще я плащам" приложима ли е?
А за някои изстъпления глобите са абсолютно ирелевантни. Говорим за проява на изключителен садизъм. Докога ще го глобяваме такова нещо? Докато не осакати човек ли, що ли? И чак тогава го пращаме на курор... В затвора де, на държавна издръжка, дето аз ще я плащам?
А за някои изстъпления глобите са абсолютно ирелевантни. Говорим за проява на изключителен садизъм. Докога ще го глобяваме такова нещо? Докато не осакати човек ли, що ли? И чак тогава го пращаме на курор... В затвора де, на държавна издръжка, дето аз ще я плащам?
- The Dragon
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
Мен тая логика, че видиш ли било различно дали насилието е над човек или животно, ми е непонятна. Дори силно се доближава до логиката на злите хора, които избиват животинки за кеф, щото нали не са хора. Точно това е първото нещо, което един такъв ще ти каже - ама то е просто котка/куче/птиче и т.н. Честно казано деянията на човеците все повече ме убеждават, че точно човешкия живот не струва нищо. Или поне един голям процент от хората не заслужават привилегиите, с които разполагат и съответно не ценя живота им ей тонинко. На мравките правя път и се старая да не ги настъпвам, гледам си в краката. Но на такива зли хора с радост бих бил палач. Толкова малко означава живота им за мен.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Мдам... както вече писах, такъв законопроект вече има - сега остава само да мине второ четене и да бъде приет. А дано.Xellos wrote:Садистите на животни ще отиват в затвора
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Само ще отбележа, че ако ядеш месо, но не би изял човек, някъде етичната ти система куца.Amikae wrote:Мен тая логика, че видиш ли било различно дали насилието е над човек или животно, ми е непонятна. Дори силно се доближава до логиката на злите хора, които избиват животинки за кеф, щото нали не са хора. Точно това е първото нещо, което един такъв ще ти каже - ама то е просто котка/куче/птиче и т.н. Честно казано деянията на човеците все повече ме убеждават, че точно човешкия живот не струва нищо. Или поне един голям процент от хората не заслужават привилегиите, с които разполагат и съответно не ценя живота им ей тонинко. На мравките правя път и се старая да не ги настъпвам, гледам си в краката. Но на такива зли хора с радост бих бил палач. Толкова малко означава живота им за мен.
Може и да си вегетарианец де, де да знам.
Иначе такива, които нарочно мъчат (не убиват, мъчат) животни, трябва да прекарат поне малко време нейде зад дебели решетки. Кой ще ги храни е второстепенно...
- RRSunknown
- Elder God