Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Mon Apr 18, 2011 3:59 pm

Не знам какво толкова го бистрите. Момичетата са по усърдни и трудолюбиви. Които качества са по-важните при ученето. Дори и при математиките, оценките пак се "грайндят", не ти трябва особено много акъл, а упоритост.
Look at the darkness...
...around me.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Apr 18, 2011 4:39 pm

dellusion wrote:Не знам какво толкова го бистрите. Момичетата са по усърдни и трудолюбиви. Които качества са по-важните при ученето. Дори и при математиките, оценките пак се "грайндят", не ти трябва особено много акъл, а упоритост.
По-голяма глупост не можа ли да кажеш? Имам 5.92 в НПМГ и съм учил извън училище общо 60 часа за тези пет години. А в училище след 8ми клас си четях някакви фантастики в час. Грайнда беше само при биолозите/химиците и то тези които искаха да учат медицина ( технически погледнато всичките). А по отношение на "несериозността" на половете - битката беше много успорвана кой е по мързелив.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Apr 18, 2011 4:44 pm

и понеже темата е за споделяне

Искам всяко човешко същество което е едновременно за широка социална мрежа и ниски данъци да бъде задължено със закон да носи фанелка "Това е резултата от изоставянето на евгениката". Или "Не само ти, и Дарвин не може да ме обясни".
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Apr 18, 2011 4:46 pm

dellusion wrote:Не знам какво толкова го бистрите. Момичетата са по усърдни и трудолюбиви. Които качества са по-важните при ученето. Дори и при математиките, оценките пак се "грайндят", не ти трябва особено много акъл, а упоритост.
+1

Което хем е добре, хем не е добре. В случай, че имаш някакъв умствен потенциал, всичкото това усилие няма как да не те бута напред, като специалист. Аз никога не съм бил човек, който гринди, но ми се е случвало няколко пъти да правя нещо подобно на гринд, и честно казано нещата след това доста добре си ми легнаха и ми помогнаха да вникна по-добре в материала. Но от друга страна, ако не си особено умствено надарен, всичкия тоя гринд ще доведе до високи оценки, които ще надуят един огромен балон и ще е само въпрос на време той да бъде спукан. А това ще стане в момента, в който започнеш да си търсиш работа. И ще настане един голям спек и депресия, от които няма излизане. :)

Затова е хубаво всеки да си знае възможностите и да не си затваря очите за това, че тия неща, за които му пишат 6-ци, всъщност май не са му много ясни и май ще е по-добре да смени попрището, докато е време.

bsb
Paragon

Post by bsb » Mon Apr 18, 2011 4:50 pm

The Dragon wrote:........ Имам 5.92 в НПМГ и съм учил извън училище общо 60 часа за тези пет години. .......
За съжаление този модел на действие става все по-неефективен с напредването на възрастта и с повишаването на трудността на материала.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Mon Apr 18, 2011 5:04 pm

Добре, може би не се изразих ясно. Оценките могат да бъдат изграйндени, дори и да нямаш много акъл. Могат, естествено, да се изкарат и с мисъл, ако си нечъръл.

P.S. ДЪЪЪ
Look at the darkness...
...around me.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Apr 18, 2011 5:09 pm

dellusion wrote:Добре, може би не се изразих ясно. Оценките могат да бъдат изграйндени, дори и да нямаш много акъл. Могат, естествено, да се изкарат и с мисъл, ако си нечъръл.

P.S. ДЪЪЪ
Не, не могат. Пробвай да изкараш оценки с мисъл в някоя инженерна специалност. Иска се учене. Материала е обемен и много комплексен. Включва математики, химии, физики и т.н. Иначе и на мен ми беше лесно да изкарам 6 по Дискретна математика, ама имаше предмети, където трябваше да си спукам задника за същата оценка.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Mon Apr 18, 2011 5:17 pm

Е не, аз не казвам да отидеш да решаваш с едното голо самочувствие и да чакаш базовото познание да ти дойде от звездите, а да се прочел нещо все пак.
Look at the darkness...
...around me.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Apr 18, 2011 5:19 pm

В НПМГ беше сложно в 8ми клас, докато се научим да учим. Оттам насетне си клатехме краката през повечето време.
В унито обаче си беше яко учене, щото просто материалът беше много и ставаше все по-сложен с времето. Ние за един семестър взимахме материал колкото за 2-3 години в гимназията. Много различно темпо и изисквания имаше, та нямаше как да клатим крака там. Независимо от това колко сме умни и колко добре боравим с логиката. Има фактология, която трябва да се научи и това е. Требва си грайнд. Освен ако не си някъв феномен, дето запомня нещата от едно прочитане. Аз от едно прочитане основно ги разбирах. За да ги запомня ми трябваха още прочитания.
А сега съм на ниво, на което ми трябва и повече от едно прочитане, за да ги разбера. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Apr 18, 2011 6:14 pm

MInaliq petuk nai-nakraq si vzeh pulnata shofiorska knijka. 3 sedmici buhtene s rabota, road lessons i classroom lessons, kato v denq na samiq izpit bqh stanal v 5 i izkarah cql raboten den, 2 chasa karane i posle samiq izpit v polu-murtvo sustoqnie. Tiq dni sigurno shte vi razpravq i peripetiite pokrai urejdaneto na samite dokumenti - to si e cqla epopeq.
Pone vchera za purvi put ot kraq na mart uspqh da proimam pochiven den i sega idvat Easter holidays.

bsb
Paragon

Post by bsb » Mon Apr 18, 2011 6:33 pm

А честито!
Иначе се надявам все пак да ви плащат неизползваните почивни дни :)

Vash
Paragon

Post by Vash » Mon Apr 18, 2011 7:05 pm

The Dragon wrote:и понеже темата е за споделяне

Искам всяко човешко същество което е едновременно за широка социална мрежа и ниски данъци да бъде задължено със закон да носи фанелка "Това е резултата от изоставянето на евгениката". Или "Не само ти, и Дарвин не може да ме обясни".
Аз искам да ги носят тези, които смятат, че намаляването на данъците по някакъв начин поправя бюджетен дефицит.
Това ми напомни на британския премиер, който на изборите убеждаваше електората, че голяма част от държавната помощ може да се изпълнява от доброволци. :roll:

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Apr 19, 2011 12:50 am

Ми според мен момичетата се развиват по-бързо, държат ги по-изкъсо, по-малко им прощават издънките с "ми палаво е, те са така на тая възраст". От друга страна и по-малко могат да карат накъдето ги влече тях. За сигурно стотен път ще цитирам любимото си изледване на интелигентността на мъжете и жените - средната интелигентност е еднаква, но доакато повечето жени са около средните стойности, при мъжете много по-често се случват големи отклонения и нагоре, и надолу - т.е. доста тъпи и доста умни. Това доста добре се връзва с по-висок среден успех като цяло на момичетата, но по-малко стигнали до челни места в олимпиади. Въобще, преди да кажеш "тъпи ли са или какво" не езле да се замислиш... :roll:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Tue Apr 19, 2011 10:16 am

Morwen wrote:Ми според мен момичетата се развиват по-бързо, държат ги по-изкъсо, по-малко им прощават издънките с "ми палаво е, те са така на тая възраст". От друга страна и по-малко могат да карат накъдето ги влече тях. За сигурно стотен път ще цитирам любимото си изледване на интелигентността на мъжете и жените - средната интелигентност е еднаква, но доакато повечето жени са около средните стойности, при мъжете много по-често се случват големи отклонения и нагоре, и надолу - т.е. доста тъпи и доста умни. Това доста добре се връзва с по-висок среден успех като цяло на момичетата, но по-малко стигнали до челни места в олимпиади. Въобще, преди да кажеш "тъпи ли са или какво" не езле да се замислиш... :roll:
Това изследване кой го е правил и как го е правил и въобще кое е?
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

bsb
Paragon

Post by bsb » Tue Apr 19, 2011 10:30 am

Разбирам да нямаше търсачки:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sex_and_ps ... telligence