Споделете пак
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
По-голяма глупост не можа ли да кажеш? Имам 5.92 в НПМГ и съм учил извън училище общо 60 часа за тези пет години. А в училище след 8ми клас си четях някакви фантастики в час. Грайнда беше само при биолозите/химиците и то тези които искаха да учат медицина ( технически погледнато всичките). А по отношение на "несериозността" на половете - битката беше много успорвана кой е по мързелив.dellusion wrote:Не знам какво толкова го бистрите. Момичетата са по усърдни и трудолюбиви. Които качества са по-важните при ученето. Дори и при математиките, оценките пак се "грайндят", не ти трябва особено много акъл, а упоритост.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- The Dragon
- Elder God
и понеже темата е за споделяне
Искам всяко човешко същество което е едновременно за широка социална мрежа и ниски данъци да бъде задължено със закон да носи фанелка "Това е резултата от изоставянето на евгениката". Или "Не само ти, и Дарвин не може да ме обясни".
Искам всяко човешко същество което е едновременно за широка социална мрежа и ниски данъци да бъде задължено със закон да носи фанелка "Това е резултата от изоставянето на евгениката". Или "Не само ти, и Дарвин не може да ме обясни".
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
+1dellusion wrote:Не знам какво толкова го бистрите. Момичетата са по усърдни и трудолюбиви. Които качества са по-важните при ученето. Дори и при математиките, оценките пак се "грайндят", не ти трябва особено много акъл, а упоритост.
Което хем е добре, хем не е добре. В случай, че имаш някакъв умствен потенциал, всичкото това усилие няма как да не те бута напред, като специалист. Аз никога не съм бил човек, който гринди, но ми се е случвало няколко пъти да правя нещо подобно на гринд, и честно казано нещата след това доста добре си ми легнаха и ми помогнаха да вникна по-добре в материала. Но от друга страна, ако не си особено умствено надарен, всичкия тоя гринд ще доведе до високи оценки, които ще надуят един огромен балон и ще е само въпрос на време той да бъде спукан. А това ще стане в момента, в който започнеш да си търсиш работа. И ще настане един голям спек и депресия, от които няма излизане.

Затова е хубаво всеки да си знае възможностите и да не си затваря очите за това, че тия неща, за които му пишат 6-ци, всъщност май не са му много ясни и май ще е по-добре да смени попрището, докато е време.
Не, не могат. Пробвай да изкараш оценки с мисъл в някоя инженерна специалност. Иска се учене. Материала е обемен и много комплексен. Включва математики, химии, физики и т.н. Иначе и на мен ми беше лесно да изкарам 6 по Дискретна математика, ама имаше предмети, където трябваше да си спукам задника за същата оценка.dellusion wrote:Добре, може би не се изразих ясно. Оценките могат да бъдат изграйндени, дори и да нямаш много акъл. Могат, естествено, да се изкарат и с мисъл, ако си нечъръл.
P.S. ДЪЪЪ
В НПМГ беше сложно в 8ми клас, докато се научим да учим. Оттам насетне си клатехме краката през повечето време.
В унито обаче си беше яко учене, щото просто материалът беше много и ставаше все по-сложен с времето. Ние за един семестър взимахме материал колкото за 2-3 години в гимназията. Много различно темпо и изисквания имаше, та нямаше как да клатим крака там. Независимо от това колко сме умни и колко добре боравим с логиката. Има фактология, която трябва да се научи и това е. Требва си грайнд. Освен ако не си някъв феномен, дето запомня нещата от едно прочитане. Аз от едно прочитане основно ги разбирах. За да ги запомня ми трябваха още прочитания.
А сега съм на ниво, на което ми трябва и повече от едно прочитане, за да ги разбера.
В унито обаче си беше яко учене, щото просто материалът беше много и ставаше все по-сложен с времето. Ние за един семестър взимахме материал колкото за 2-3 години в гимназията. Много различно темпо и изисквания имаше, та нямаше как да клатим крака там. Независимо от това колко сме умни и колко добре боравим с логиката. Има фактология, която трябва да се научи и това е. Требва си грайнд. Освен ако не си някъв феномен, дето запомня нещата от едно прочитане. Аз от едно прочитане основно ги разбирах. За да ги запомня ми трябваха още прочитания.
А сега съм на ниво, на което ми трябва и повече от едно прочитане, за да ги разбера.

MInaliq petuk nai-nakraq si vzeh pulnata shofiorska knijka. 3 sedmici buhtene s rabota, road lessons i classroom lessons, kato v denq na samiq izpit bqh stanal v 5 i izkarah cql raboten den, 2 chasa karane i posle samiq izpit v polu-murtvo sustoqnie. Tiq dni sigurno shte vi razpravq i peripetiite pokrai urejdaneto na samite dokumenti - to si e cqla epopeq.
Pone vchera za purvi put ot kraq na mart uspqh da proimam pochiven den i sega idvat Easter holidays.
Pone vchera za purvi put ot kraq na mart uspqh da proimam pochiven den i sega idvat Easter holidays.
Аз искам да ги носят тези, които смятат, че намаляването на данъците по някакъв начин поправя бюджетен дефицит.The Dragon wrote:и понеже темата е за споделяне
Това ми напомни на британския премиер, който на изборите убеждаваше електората, че голяма част от държавната помощ може да се изпълнява от доброволци.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."
Ми според мен момичетата се развиват по-бързо, държат ги по-изкъсо, по-малко им прощават издънките с "ми палаво е, те са така на тая възраст". От друга страна и по-малко могат да карат накъдето ги влече тях. За сигурно стотен път ще цитирам любимото си изледване на интелигентността на мъжете и жените - средната интелигентност е еднаква, но доакато повечето жени са около средните стойности, при мъжете много по-често се случват големи отклонения и нагоре, и надолу - т.е. доста тъпи и доста умни. Това доста добре се връзва с по-висок среден успех като цяло на момичетата, но по-малко стигнали до челни места в олимпиади. Въобще, преди да кажеш "тъпи ли са или какво" не езле да се замислиш... 

I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- JaimeLannister
- Forsaken
Това изследване кой го е правил и как го е правил и въобще кое е?Morwen wrote:Ми според мен момичетата се развиват по-бързо, държат ги по-изкъсо, по-малко им прощават издънките с "ми палаво е, те са така на тая възраст". От друга страна и по-малко могат да карат накъдето ги влече тях. За сигурно стотен път ще цитирам любимото си изледване на интелигентността на мъжете и жените - средната интелигентност е еднаква, но доакато повечето жени са около средните стойности, при мъжете много по-често се случват големи отклонения и нагоре, и надолу - т.е. доста тъпи и доста умни. Това доста добре се връзва с по-висок среден успех като цяло на момичетата, но по-малко стигнали до челни места в олимпиади. Въобще, преди да кажеш "тъпи ли са или какво" не езле да се замислиш...
Разбирам да нямаше търсачки:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sex_and_ps ... telligence
http://en.wikipedia.org/wiki/Sex_and_ps ... telligence