The Spiderwick Chronicles
Краят в книгите е тотално различен. (В сми - СЛЕД прецакването на Мулгарат, което няма как да отсъства, нали?) Точно както и в Стардъст, са заменили битърсуийт с Холивуд-хепи. Сякаш верно филмите са неква по-нисша форма на ентъртейнмънт.
Има обяснение, разбира се, един филм струва средно 100 милиона. Не могат да си позволят да се издъни (и въпреки тва често го освинват, точно от първосигнална глупост
). Една книга не струва НИЩО (с изкл. на некви парици за първоначалния печат) и всеки идиот може да пише.
В таа връзка, Валка, защо четеш детско илюстровано фентъзи (ако е такова)?

В таа връзка, Валка, защо четеш детско илюстровано фентъзи (ако е такова)?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Еми препоръчаха ми го много (една приятелка това) и реших да го пробвам. Те книжките (или поне първите три) се четат за час и половина общо и в интерес на истината са доста приятни, ако и да са прекалено детски. Последното е причината да не си ги купя всичките и да си дочета "поредицата". 

I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
Гледах го тази вечер в Арената - хареса ми, въпреки че не знам защо и с какво толкова ме грабна. Тва е просто един детски филм с евтини сюжетни трикове, с елементарна и добре позната, предвидима история, само че е така перфектно изпипан, че просто кефи. Истината е, че си личи как всичко е правено с голямо желание, със старание, с огромна любов и това се отблагодарява и на създателя, и на зрителя - аз поне с такова впечатление останах. Децата са приятни, темпото е много добро, музиката е вълшебна, ефектите макар да не са новаторски и невиждани - впечатляват - колебая се между оценка 7 и 8, но защото с удоволствие бих го гледал пак в домашни условия, а това все по-рядко се случва - заковавам на 8.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com
Аз го гледах и много ми хареса. Да, детски е, историята не е нищо особено оригинално, но работи и въздейства, което е най-важното. Актьорите се справят много добре, особено за жанра, и точно те до голяма степен са причината историята да проработи.
Като визия ми допадна много, без да съм го гледал в IMAX. Визията не е само ефекти и мащаб, противно на мнението на някои форумни разбирачи, и този филм е добър пример за това. Много добра работа с камерата, подбор на ъглите за снимане, чудесен монтаж, умело използване на филтри - всичко това го има. Ефектите са използвани с мярка и разумно, а не в "вижте ме, че имам 300 млн. бюджет" кичозен стил . А сцените с полета на грифона са просто прекрасни.
Като визия ми допадна много, без да съм го гледал в IMAX. Визията не е само ефекти и мащаб, противно на мнението на някои форумни разбирачи, и този филм е добър пример за това. Много добра работа с камерата, подбор на ъглите за снимане, чудесен монтаж, умело използване на филтри - всичко това го има. Ефектите са използвани с мярка и разумно, а не в "вижте ме, че имам 300 млн. бюджет" кичозен стил . А сцените с полета на грифона са просто прекрасни.
Last edited by Demandred on Sun Jun 08, 2008 12:16 am, edited 1 time in total.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!