The Spiderwick Chronicles

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 10, 2008 10:21 am

Ааааа, вече има трейлър, мисля че това май ще ме убеди да гледам Спайдъруик, колкото и абсурдна причина да е.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Apr 10, 2008 10:33 am

Е той трейлърът е вече на 3-4 седмици, просто за пръв път го виждам на голям екран.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Apr 10, 2008 10:36 am

Направо да си направим отделна тема за трейлъра на Инди. :wink:
Нещо като старата за 300. :mrgreen:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 10, 2008 10:37 am

Направо не.
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Apr 10, 2008 10:39 am

Трейлърът на 300 >>>>>>>...>>>>>>>....>>>>>>>> Трейлърът на Инди
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 10, 2008 10:40 am

Следващият, който постне нещо за трейлъри, Инди или 300 тук, ще получи перманентен бан, който и да е.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Apr 10, 2008 10:42 am

Мерси на Морви, че ми прати мнението за Спайдъруик по дяволите, хем се постарах да не го напиша съвсем в стил Амелия.

Имам един въпрос - планиран ли е втори филм, защото доколкото съм виждал книжките по Славейков са около 4-5?

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Apr 10, 2008 10:43 am

Мне засега. Филма е по всичките книжки.
Което не им пречи да си направят продължение де. Ако сметнат че печалбата от първия си заслужава. :?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 10, 2008 10:45 am

Пречи им, о компетентни, с това, че филмът е тотално завършен. Книжките са по около 1/5 от историята всяка и филмът си е по всичките.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Apr 10, 2008 10:48 am

Което ме подсеща, че имам само четири и съм прочел само първите три от тях. Ще взема да си потърся последната и тия дни да ги дочета. Въпреки че вече ме оспойлиха как свършва филма.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Apr 10, 2008 1:11 pm

Краят в книгите е тотално различен. (В сми - СЛЕД прецакването на Мулгарат, което няма как да отсъства, нали?) Точно както и в Стардъст, са заменили битърсуийт с Холивуд-хепи. Сякаш верно филмите са неква по-нисша форма на ентъртейнмънт. :roll: Има обяснение, разбира се, един филм струва средно 100 милиона. Не могат да си позволят да се издъни (и въпреки тва често го освинват, точно от първосигнална глупост :lol: ). Една книга не струва НИЩО (с изкл. на некви парици за първоначалния печат) и всеки идиот може да пише. :?

В таа връзка, Валка, защо четеш детско илюстровано фентъзи (ако е такова)?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Apr 10, 2008 1:15 pm

Еми препоръчаха ми го много (една приятелка това) и реших да го пробвам. Те книжките (или поне първите три) се четат за час и половина общо и в интерес на истината са доста приятни, ако и да са прекалено детски. Последното е причината да не си ги купя всичките и да си дочета "поредицата". 8-)

Super M
Warmage

Post by Super M » Sat Apr 12, 2008 12:39 am

Гледах го тази вечер в Арената - хареса ми, въпреки че не знам защо и с какво толкова ме грабна. Тва е просто един детски филм с евтини сюжетни трикове, с елементарна и добре позната, предвидима история, само че е така перфектно изпипан, че просто кефи. Истината е, че си личи как всичко е правено с голямо желание, със старание, с огромна любов и това се отблагодарява и на създателя, и на зрителя - аз поне с такова впечатление останах. Децата са приятни, темпото е много добро, музиката е вълшебна, ефектите макар да не са новаторски и невиждани - впечатляват - колебая се между оценка 7 и 8, но защото с удоволствие бих го гледал пак в домашни условия, а това все по-рядко се случва - заковавам на 8.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Apr 13, 2008 9:00 pm

Аз го гледах и много ми хареса. Да, детски е, историята не е нищо особено оригинално, но работи и въздейства, което е най-важното. Актьорите се справят много добре, особено за жанра, и точно те до голяма степен са причината историята да проработи.

Като визия ми допадна много, без да съм го гледал в IMAX. Визията не е само ефекти и мащаб, противно на мнението на някои форумни разбирачи, и този филм е добър пример за това. Много добра работа с камерата, подбор на ъглите за снимане, чудесен монтаж, умело използване на филтри - всичко това го има. Ефектите са използвани с мярка и разумно, а не в "вижте ме, че имам 300 млн. бюджет" кичозен стил . А сцените с полета на грифона са просто прекрасни.
Last edited by Demandred on Sun Jun 08, 2008 12:16 am, edited 1 time in total.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Apr 13, 2008 9:05 pm

Извинявам се, че не е по темата (скоро по нея), но Дем, ти гледа ли все пак Ноу Кънтрито?
This is it. Ground zero.