Top 10 любими игрални филми

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Oct 21, 2007 11:57 pm

Всички знаем, че Шекспир е неразривна част от Холивуд, бил е щатен сценарист в Уорнър Брадърс. 8-) Както и че Достоевски (друг писател, който Куросава е използвал за източник на идеи за сценарии) пък е работил в MGM. ;)

Сериозно, това, че Куросава се е възхищавал на Джон Форд, съвсем не значи, че филмите му са силно повлияни от Холивуд. Влиянието е много повече в обратната посока и с по-голямо основание можем да заявим, че примерно Джордж Лукас е "един толкова японски режисьор". 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Mon Oct 22, 2007 12:54 am

tigermaster wrote:Пише се "заимстване".
Напиши речник :lol:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Oct 22, 2007 12:54 am

Имаше една тема мнооого отдавна, в която пишехме/обсъждахме любими филми и там бях пуснала едно списъче и си спомням, че дълго (ама много дълго) след като бяхме спряли изобщо да пишем в темата и тя беше паднала надолу (че и на друга страница) във форума за кино, аз си ъпдейтвах постчето със списъка и беше станал бая сосен :P. Трябва да поровя да видя.

В общи линии бях писала всичко, което много ми беше харесало, т.е. не го водя 'обективно супер качествени филми-шедьоври на всички времена' , а 'personal favorite list'.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Oct 22, 2007 11:04 am

По-податлива за лют спам и безмислен флейм тема не бяхте правили отдавна:).

Пас засега;).

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Oct 22, 2007 12:35 pm

И аз пасувам. Топ 10 по принцип е много трудно да се направи. По жанрове е по-лесно.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Oct 22, 2007 6:16 pm

shayhiri wrote:Какво говориш! :shock: Взаимстване?! Та Куросава направо си направи кавър версия на Великолепната седморка с неговите Седем самураи!! Това не е взаимстване! Това си е чиста кражба! :?
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Буааааааааааахахахахахахахахахахахаха. Е не! Стигнах до тук, и не мога да продължа повече! Хахахахахахахахаха!
Шайхири, ето как се отразява липсата на кинокултура! Хахахахахахахаха. Я да погледнеш от коя година са Самурай-те на Куросава! И колко години след нея излиза Великолепната седморка!! И да кажеш кой от кого е взаймствал!!! :devil:
Ей, човече, оправи ми понеделника с толкова смях. :metal: Само внимавай кой изкарваш плагиат!! :twisted:

Относно класацията на Ал - аз не съм способна да направя списък само с 10; и подредени един под друг. Само мога да си призная че освен още няколко филма (м/у които има и холивудски - май бад), един от най-любимите ми евър е този. И за да разберете защо, трябва да го гледате и слушате внимателно. Плюс това са от първите главни роли на Хюго Уивинг и Гай Пиърс. :wink:
Last edited by BaYa on Mon Oct 22, 2007 6:21 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 22, 2007 6:20 pm

Moridin wrote:
shayhiri wrote:Интересното е, че дори Рол не хвана сарказма и прибегна към опулени англоговорящи котки. :lol: А по принцип той ме познава най-добре.
I'm hurt now.
Извинявай, Мор! :oops: Не съм забравил всичкото разбиране, което си ми оказвал през годините. Честна спартанска, ти си ми другият любим админ, ако искаш вярвай! :heart:

Значи, за да не забуксува все пак темата, предлагам стесняване на таргета за тези, които го намират за нужно. Значи ето аз тука ште пусна моя официален Топ 10 за 2007:

1. Беоулф
2. Карибски пирати 3
3. Златният компас
4. Звезден прах
5. Съншайн
6. 300
7. Престиж
8. Проклятието на златното цвете
9. Рататуи
10. Аз съм легенда
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 22, 2007 6:23 pm

BaYa wrote:
shayhiri wrote:Какво говориш! :shock: Взаимстване?! Та Куросава направо си направи кавър версия на Великолепната седморка с неговите Седем самураи!! Това не е взаимстване! Това си е чиста кражба! :?
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Буааааааааааахахахахахахахахахахахаха. Е не! Стигнах до тук, и не мога да продължа повече! Хахахахахахахахаха!
Шайхири, ето как се отразява липсата на кинокултура! Хахахахахахахаха. Я да погледнеш от коя година са Самурай-те на Куросава! И колко години след нея излиза Великолепната седморка!! И да кажеш кой от кого е взаймствал!!! :devil:
Ей, човече, оправи ми понеделника с толкова смях. :metal: Само внимавай кой изкарваш плагиат!! :twisted:
Байче - моля, моля. :) Знаеш, че винаги можеш да разчиташ на мен. 8-)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Oct 22, 2007 6:28 pm

Пази боже!!!
Илиии, като се замисля добре - дано мога да разчитам на теб да ме научиш така добре като теб да се измъквам, след като я оплескам! :D
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 22, 2007 6:37 pm

Ами, в случая можеш да се измъкнеш с това, че след като и други хора са се хванали на смешката, е нормално и ти, дето по принцип се хващаш, да не видиш сарказма на първо четене. :)

Твоето измъкване също не беше лошо, бтв: "Стигнах до тук, и не мога да продължа повече! Хахахахахахахахаха!". :thumbsup: (Ето защо не си видяла врътката овреме.)

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Oct 22, 2007 6:52 pm

Шайхири аз съм в грешка или в твоя топ 10 има 3 неизлезли още по кината филма? :shock:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Oct 22, 2007 6:59 pm

DELgado wrote:Шайхири аз съм в грешка или в твоя топ 10 има 3 неизлезли още по кината филма? :shock:
Е какво се учудваш? Не знаеш ли, че Форумният Ясновидец отсега знае какво ще е мнението му за още неизлезли филми? Че и вече посочва точно на кои места ще са в класацията му :roll:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 22, 2007 7:10 pm

Излезли-неизлезли - от 2007-ма са, нали?

Минувач, ако трябва да съм честен, опасявам се, че Компасът ще слезе малко надолу. Такива неща се случват, разбира се.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Oct 22, 2007 7:12 pm

shayhiri wrote:Излезли-неизлезли - от 2007-ма са, нали?

Минувач, ако трябва да съм честен, опасявам се, че Компасът ще слезе малко надолу. Такива неща се случват, разбира се.

Ааа, и корекции в пророчествата си прави!!! :rofl: :rofl: :rofl:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Oct 22, 2007 7:16 pm

Шайхири, а ти гледал ли си въпросните филми?
Бтв, темата е за любими игрални филми въобще. Ако искаш да пишеш за друго - знаеш как се поства нова тема.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either