Top 10 любими игрални филми
Top 10 любими игрални филми
Не видях да има такава класация, та...
1. Conan the Barbarian
2. Monty Python's Life of Brian
3. The Fellowship of the Ring
4. Terminator 2
5. Star Wars: The Empire Strikes Back
6. The Good, the Bad, and the Ugly
7. Brazil
8. Seven Samurai
9. Sin City
10. Robocop
Runners up:
Starship Troopers, Blade, Pulp Fiction, Batman, The Fifth Element, Gattaca, The Matrix, Fight Club, All That Jazz, Hair, The Apartment, Army of Darkness, The Big Lebowski, Dr. Strangelove, Grindhouse, Highlander, Hard Boiled, Mad Max 2, Memento, Vertigo, V for Vendetta, The Holy Grail
И също кажете защо сте сложили определен филм като номер едно. В моя случай Conan стои гордо там, защото няма друг филм, който да мога да гледам толкова пъти без да ми писва, чиято музика мога да слушам стотици пъти и пак да ми въздейства и в който бат Арни да е толкова могъщ, както и няма фентъзи филм, в който всичко да е толкова... абе истинско по един примитивен и същевременно разбиващ олд-скуул начин.
1. Conan the Barbarian
2. Monty Python's Life of Brian
3. The Fellowship of the Ring
4. Terminator 2
5. Star Wars: The Empire Strikes Back
6. The Good, the Bad, and the Ugly
7. Brazil
8. Seven Samurai
9. Sin City
10. Robocop
Runners up:
Starship Troopers, Blade, Pulp Fiction, Batman, The Fifth Element, Gattaca, The Matrix, Fight Club, All That Jazz, Hair, The Apartment, Army of Darkness, The Big Lebowski, Dr. Strangelove, Grindhouse, Highlander, Hard Boiled, Mad Max 2, Memento, Vertigo, V for Vendetta, The Holy Grail
И също кажете защо сте сложили определен филм като номер едно. В моя случай Conan стои гордо там, защото няма друг филм, който да мога да гледам толкова пъти без да ми писва, чиято музика мога да слушам стотици пъти и пак да ми въздейства и в който бат Арни да е толкова могъщ, както и няма фентъзи филм, в който всичко да е толкова... абе истинско по един примитивен и същевременно разбиващ олд-скуул начин.
Аз пък ще си постна и двата топ-а:
Топ 10 любими филми ( или както аз го разбирам - филмите, които са ме изкефили най-много) :
1.The Doors
2. Natural born killers
3. Trainspotting
4. A clockwork orange
5. Fear and loathing in Las Vegas
6. Taxi driver
7. American psycho
8. Kill Bill
9. Sin city
10. Reservoir dogs
и
Топ 10 най-добри филми ( класацията, която се чувствам длъжен да пусна ) :
1. A clockwork orange
2. Apocalypse now ( само redux версията съм гледал )
3. Natural born killers
4. Taxi Driver
5. The Doors
6. Trainspotting
7. Brazil
8. Blade Runner
9. Reservoir dogs
10. Fear and loathing in Las Vegas
"The Doors" е филмът, който аз мога да гледам безброй пъти без да ми втръсне, затова и е на първо място в първия топ. Замислен е много нестандартно - вместо да бъде биография и да покаже животът на Джим Морисън такъв какъвто е бил, разказва легендата за него и го представя в един почти божествен статут. Заради нестандартната си концепция е на 5-то място във втория топ.
"Natural born killers" пък е ужасно кефещ. По-малко кефещ ми е от "The Doors" и повече от останалите, затова и е на 2ро място в първия топ
На 3то място в другия топ е защото това е единствения филм стил Тарантино, който освен че е ужасно як и има готин диалог, е и смислен. + това има невероятната психиделична визия на Оливър Стоун, която присъстваше и в "The Doors" .
"Trainspotting" пък мачка. Толкова.
Топ 10 любими филми ( или както аз го разбирам - филмите, които са ме изкефили най-много) :
1.The Doors
2. Natural born killers
3. Trainspotting
4. A clockwork orange
5. Fear and loathing in Las Vegas
6. Taxi driver
7. American psycho
8. Kill Bill
9. Sin city
10. Reservoir dogs
и
Топ 10 най-добри филми ( класацията, която се чувствам длъжен да пусна ) :
1. A clockwork orange
2. Apocalypse now ( само redux версията съм гледал )
3. Natural born killers
4. Taxi Driver
5. The Doors
6. Trainspotting
7. Brazil
8. Blade Runner
9. Reservoir dogs
10. Fear and loathing in Las Vegas
"The Doors" е филмът, който аз мога да гледам безброй пъти без да ми втръсне, затова и е на първо място в първия топ. Замислен е много нестандартно - вместо да бъде биография и да покаже животът на Джим Морисън такъв какъвто е бил, разказва легендата за него и го представя в един почти божествен статут. Заради нестандартната си концепция е на 5-то място във втория топ.
"Natural born killers" пък е ужасно кефещ. По-малко кефещ ми е от "The Doors" и повече от останалите, затова и е на 2ро място в първия топ

"Trainspotting" пък мачка. Толкова.

След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
- Gunslinger
- Warmage
1.The Shawshank Redemption/2001: A Space Odyssey
2.Star Wars:Еpisode IV - A New Hope
3.Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
4.Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
5.The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
6.The Lord of the Rings: The Two Towers
7.The Lord of the Rings: The Return of the King
8.Raiders of the Lost Ark
9.Indiana Jones and the Temple of Doom
10.Indiana Jones and the Last Crusade
или по-този начин
1.2001: A Space Odyssey
2.The Shawshank Redemption
3.STAR WARS
4.Lord of The Rings
5.Indiana Jones
6.Gladiator
7.A Beautiful Mind
8.Forrest Gump
9.Memento
10.Usual Suspects
Винаги съм имал проблем с такива класации.10 никога не ми е стигало,по скоро 30тина ще ми стигне.2001: A Space Odyssey ми е любимия филм на Кубрик и любимия Sci Fi филм,а The Shawshank Redemption ми е въздействал толкова дълбоко и ми оставил много траен спомен!

2.Star Wars:Еpisode IV - A New Hope
3.Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
4.Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
5.The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
6.The Lord of the Rings: The Two Towers
7.The Lord of the Rings: The Return of the King
8.Raiders of the Lost Ark
9.Indiana Jones and the Temple of Doom
10.Indiana Jones and the Last Crusade
или по-този начин
1.2001: A Space Odyssey
2.The Shawshank Redemption
3.STAR WARS
4.Lord of The Rings
5.Indiana Jones
6.Gladiator
7.A Beautiful Mind
8.Forrest Gump
9.Memento
10.Usual Suspects
Винаги съм имал проблем с такива класации.10 никога не ми е стигало,по скоро 30тина ще ми стигне.2001: A Space Odyssey ми е любимия филм на Кубрик и любимия Sci Fi филм,а The Shawshank Redemption ми е въздействал толкова дълбоко и ми оставил много траен спомен!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
- tigermaster
- Elder God
Някак темата ми идва прекалено обща, класацията "Топ 10" винаги ще зависи от моментното ми настроение, затова няма да правя такава. Ще се опитам да изброя няколко любими филма...
"Матрицата" - само първата
"Кръстникът"
"Междузвездни войни"
Филмите за Индиана Джоунс
"Престиж"
"Манастирът Шао Лин"
"Седемте самураи"
"Телохранител"
"Цубаки Санджуро"
"Герой"
"Twin Warriors"
"Безсрашен"
И станаха малко повече от десет, така че може и да спра. Със сигурност съм пропуснал доста твърде важни за формирането на личността ми филми, обаче просто ми е невъзможно да споделя всичко, което някога ме е завладяло.
"Матрицата" - само първата
"Кръстникът"
"Междузвездни войни"
Филмите за Индиана Джоунс
"Престиж"
"Манастирът Шао Лин"
"Седемте самураи"
"Телохранител"
"Цубаки Санджуро"
"Герой"
"Twin Warriors"
"Безсрашен"
И станаха малко повече от десет, така че може и да спра. Със сигурност съм пропуснал доста твърде важни за формирането на личността ми филми, обаче просто ми е невъзможно да споделя всичко, което някога ме е завладяло.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Както намеква и Дем, има поне няколкостотин филма с 10/10, така че няма да е честно да фаворизирам някои сред тях.
Иначе, Ал, респект за Конан. И на мен ми беше на първо място дълго време, откакто го бях гледал като малък.
Иначе, Ал, респект за Конан. И на мен ми беше на първо място дълго време, откакто го бях гледал като малък.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Сложил съм 7 не-холивудски филма, ако не си забелязал. Иначе има още колкото щеш невероятни неща от целия свят, но тази тема не е за да си мерим дължината на филмовата култура, а за да кажем, кои са любимите ни филми.Demandred wrote:Аз все пак да попитам дали някои от вас са чували, че има качествено кино и извън Холивуд?

- JaimeLannister
- Forsaken
Коментарът ми не беше насочен към теб, а към Delegat и Gunslinger.
Иначе по темата - аз не мога да се огранича само до 10, опитах и просто не става, а пък да ги подредя от едно до десет е абсурд.
Иначе по темата - аз не мога да се огранича само до 10, опитах и просто не става, а пък да ги подредя от едно до десет е абсурд.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
- Gunslinger
- Warmage
Сериозно!?Къде!?Demandred wrote:Аз все пак да попитам дали някои от вас са чували, че има качествено кино и извън Холивуд?
Истината е,че имам много тежки психични трамви от часове по руски и немски,а японския не мога да го понасям по принцип!Иначе харесвам и Акира Курусава и Тимур там който беше режисьора на Нощна стража,макар те да са си доста Холивудски творци!И Монти Пайтън ми харесва,но винаги съм предпочитал драмите пред комедийте!
http://blogofidiots.wordpress.com/
Шицурей!Gunslinger wrote:японския не мога да го понасям по принцип!

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Куросава е "доста холивудски творец"? Надявам се това да е някакъв опит за шега...Истината е,че имам много тежки психични трамви от часове по руски и немски,а японския не мога да го понасям по принцип!Иначе харесвам и Акира Курусава и Тимур там който беше режисьора на Нощна стража,макар те да са си доста Холивудски творци!
БТВ, освен руски, японски и немски, има немалко интересни френски, италиански, шведски, датски, китайски и какви ли не още филми. Поне към един от тези езици би трябвало да нямаш тежка неприязън.

Sure your parents might think you're a failure
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!