Сериозно, това, че Куросава се е възхищавал на Джон Форд, съвсем не значи, че филмите му са силно повлияни от Холивуд. Влиянието е много повече в обратната посока и с по-голямо основание можем да заявим, че примерно Джордж Лукас е "един толкова японски режисьор".
Top 10 любими игрални филми
Всички знаем, че Шекспир е неразривна част от Холивуд, бил е щатен сценарист в Уорнър Брадърс.
Както и че Достоевски (друг писател, който Куросава е използвал за източник на идеи за сценарии) пък е работил в MGM. 
Сериозно, това, че Куросава се е възхищавал на Джон Форд, съвсем не значи, че филмите му са силно повлияни от Холивуд. Влиянието е много повече в обратната посока и с по-голямо основание можем да заявим, че примерно Джордж Лукас е "един толкова японски режисьор".
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Имаше една тема мнооого отдавна, в която пишехме/обсъждахме любими филми и там бях пуснала едно списъче и си спомням, че дълго (ама много дълго) след като бяхме спряли изобщо да пишем в темата и тя беше паднала надолу (че и на друга страница) във форума за кино, аз си ъпдейтвах постчето със списъка и беше станал бая сосен
. Трябва да поровя да видя.
В общи линии бях писала всичко, което много ми беше харесало, т.е. не го водя 'обективно супер качествени филми-шедьоври на всички времена' , а 'personal favorite list'.
В общи линии бях писала всичко, което много ми беше харесало, т.е. не го водя 'обективно супер качествени филми-шедьоври на всички времена' , а 'personal favorite list'.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
- BaYa
- Forsaken
shayhiri wrote:Какво говориш!Взаимстване?! Та Куросава направо си направи кавър версия на Великолепната седморка с неговите Седем самураи!! Това не е взаимстване! Това си е чиста кражба!
Шайхири, ето как се отразява липсата на кинокултура! Хахахахахахахаха. Я да погледнеш от коя година са Самурай-те на Куросава! И колко години след нея излиза Великолепната седморка!! И да кажеш кой от кого е взаймствал!!!
Ей, човече, оправи ми понеделника с толкова смях.
Относно класацията на Ал - аз не съм способна да направя списък само с 10; и подредени един под друг. Само мога да си призная че освен още няколко филма (м/у които има и холивудски - май бад), един от най-любимите ми евър е този. И за да разберете защо, трябва да го гледате и слушате внимателно. Плюс това са от първите главни роли на Хюго Уивинг и Гай Пиърс.
Last edited by BaYa on Mon Oct 22, 2007 6:21 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Извинявай, Мор!Moridin wrote:I'm hurt now.shayhiri wrote:Интересното е, че дори Рол не хвана сарказма и прибегна към опулени англоговорящи котки.А по принцип той ме познава най-добре.
Значи, за да не забуксува все пак темата, предлагам стесняване на таргета за тези, които го намират за нужно. Значи ето аз тука ште пусна моя официален Топ 10 за 2007:
1. Беоулф
2. Карибски пирати 3
3. Златният компас
4. Звезден прах
5. Съншайн
6. 300
7. Престиж
8. Проклятието на златното цвете
9. Рататуи
10. Аз съм легенда
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Байче - моля, моля.BaYa wrote:shayhiri wrote:Какво говориш!Взаимстване?! Та Куросава направо си направи кавър версия на Великолепната седморка с неговите Седем самураи!! Това не е взаимстване! Това си е чиста кражба!
![]()
![]()
![]()
Буааааааааааахахахахахахахахахахахаха. Е не! Стигнах до тук, и не мога да продължа повече! Хахахахахахахахаха!
Шайхири, ето как се отразява липсата на кинокултура! Хахахахахахахаха. Я да погледнеш от коя година са Самурай-те на Куросава! И колко години след нея излиза Великолепната седморка!! И да кажеш кой от кого е взаймствал!!!![]()
Ей, човече, оправи ми понеделника с толкова смях.Само внимавай кой изкарваш плагиат!!
![]()
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Ами, в случая можеш да се измъкнеш с това, че след като и други хора са се хванали на смешката, е нормално и ти, дето по принцип се хващаш, да не видиш сарказма на първо четене.
Твоето измъкване също не беше лошо, бтв: "Стигнах до тук, и не мога да продължа повече! Хахахахахахахахаха!".
(Ето защо не си видяла врътката овреме.)
Твоето измъкване също не беше лошо, бтв: "Стигнах до тук, и не мога да продължа повече! Хахахахахахахахаха!".
Е какво се учудваш? Не знаеш ли, че Форумният Ясновидец отсега знае какво ще е мнението му за още неизлезли филми? Че и вече посочва точно на кои места ще са в класацията муDELgado wrote:Шайхири аз съм в грешка или в твоя топ 10 има 3 неизлезли още по кината филма?
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Излезли-неизлезли - от 2007-ма са, нали?
Минувач, ако трябва да съм честен, опасявам се, че Компасът ще слезе малко надолу. Такива неща се случват, разбира се.
Минувач, ако трябва да съм честен, опасявам се, че Компасът ще слезе малко надолу. Такива неща се случват, разбира се.
shayhiri wrote:Излезли-неизлезли - от 2007-ма са, нали?
Ааа, и корекции в пророчествата си прави!!!
The Best of Mozart
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля