"Невидимият човек" на Х.Уелс - яко rage against the mashine
Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
"Спускане в Маелстрьом" - сборник с научно-фантастични разкази на Едгар Алан По
Изумителна книга, почти всички разкази (с изключение отчасти на "Балонът-измислица") са в Аз-форма, която само допринася към достоверното, та дори научното звучене на историите. "Системата на Доктор Тар и Професор Федър" и "Разговор с мумия" ми станаха любими.
Изумителна книга, почти всички разкази (с изключение отчасти на "Балонът-измислица") са в Аз-форма, която само допринася към достоверното, та дори научното звучене на историите. "Системата на Доктор Тар и Професор Федър" и "Разговор с мумия" ми станаха любими.
Прочетох 2312. Като цяло ми хареса много, макар и да ми вървеше малко трудно на места и определено да има проблемите си. Със сигурност има много ценни неща в нея, особено една конкретна сцена, която е веднъж просто. Има и много хубава любовна история освен това.
Ето и ревюто: http://mybiochemicalsky.wordpress.com/2 ... -robinson/
Ето и ревюто: http://mybiochemicalsky.wordpress.com/2 ... -robinson/
Така е, този му роман набляга на съвсем друга тема - окупация от културна гледна точка. Все още не мога да преценя, коя негова творба ми харесва най-много: Овцете (бегач по острие), Юбик или тази, която чета в моментаRoland wrote:Тя тая книга няма твърде много сюжет по началоНе й е идеята да се изненадаш от обратите.
Прочетох Existence на Брин. Първите 3/4 от книгата са много силни, обаче последната част беше доста разочараваща. Сюжетът завърши по невпечатляващ начин, а и идейните дискусии/лекции станаха доста повтарящи се в един момент.
Въпреки това книгата определено си струва четенето като цяло. Много интересни идеи и спекулации по най-различни теми, добре поднесени, приятен хумор и добра по-качествен стил от този на типичната "идейна-спекулативна" фантастика. [/spoiler]
Въпреки това книгата определено си струва четенето като цяло. Много интересни идеи и спекулации по най-различни теми, добре поднесени, приятен хумор и добра по-качествен стил от този на типичната "идейна-спекулативна" фантастика. [/spoiler]
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Да, и на мен не ми хареса много последната част, сравнена с тези преди това. Не толкова самият завършек на историята, който беше сравнително смислен, колкото рязката смяна на структура, темпо и гледни точки. Някак се наруши сюжетната цялост на книгата.Demandred wrote:Прочетох Existence на Брин. Първите 3/4 от книгата са много силни, обаче последната част беше доста разочараваща. Сюжетът завърши по невпечатляващ начин, а и идейните дискусии/лекции станаха доста повтарящи се в един момент.
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
Робърт Хайнлайн - Животът и любовите на Морийн Джонсън (Мемоари на една леко нередовна жена)
Някакси бях забравила защо Хайнлайн ми е любимец
Още първите страници ме грабнаха, и не се очертава да ме пуснат, докато не стигна до последната буква. Хем нямам търпения да я дочета книгата, хем не ми се иска да свършва. Освен това съм още почти в началото, а почти на всеки абзац попадам на гениални цитати
Някакси бях забравила защо Хайнлайн ми е любимец
Още първите страници ме грабнаха, и не се очертава да ме пуснат, докато не стигна до последната буква. Хем нямам търпения да я дочета книгата, хем не ми се иска да свършва. Освен това съм още почти в началото, а почти на всеки абзац попадам на гениални цитати
- Spoiler: show
Прочетох Ender's Shadow. Имаше един такъв Хари Потър фийлинг, но с леко циничен уклон заради малките генийчета. Не намерих нищо нереалистично в начина по който мисля и се държат децата, защото възрастните мисля за тийнейджърите и децата точно с тези думи и категории наум, а те мисля за себе си просто като за нормални човешки същества. Двата туиста накрая изобщо не ги очаквах и ми вдигнаха оценката за книгата, която щеше да бъде нещо тип "окей, но не нещо особено".
Прочетох и The Quantum Thief. БОЖЕ, КОЛКО КЪРТИ!
Отдавна не бях попадал на толкова оригинална фантастика, харесва ми и че автора те оставя сам да си превеждаш техническия жаргон. Характеризацията не беше кой знае какво, героите бяха леко архетипни, но все пак интересни. И имаше много препратки, като не съм сигурен че съм уловил всичките. Идеята за Соборността e много яка, а и излиза че Федоров е руснак писал есета за постигане на безсмъртие чрез науката.
А дилемата на затворника е важна част от game theory (теория на игрите?). Като си помисля че трябва да чакам хардкавъра на Фракталния принц...
Сега започнах Scar Tissue, автобиотрафията на вокалиста на Ред Хот Чили Пепърс. Детството му не е било скучно, ммда.
Прочетох и The Quantum Thief. БОЖЕ, КОЛКО КЪРТИ!
А дилемата на затворника е важна част от game theory (теория на игрите?). Като си помисля че трябва да чакам хардкавъра на Фракталния принц...
Сега започнах Scar Tissue, автобиотрафията на вокалиста на Ред Хот Чили Пепърс. Детството му не е било скучно, ммда.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
I can boom shakalaka your medulla oblongata
- Dr. Horrible
- Forsaken
Аз упорито си продължавам с Колелото на времето.
В седма книга вече се усещаше забавянето на действието, но пак ми хареса доста. В осмата беше още една идея по-нагло, особено в първата половина на книгата, но от средата някак отново ме грабна и започна да ми пука за героите. Направих известна почивка преди деветата, четох разни други неща и се върнах към нея онзи ден. Виждам, че съм постъпил правилно - затъжил се бях за дългите описания на Джордан и определено им се радвам много
И все още си виждам сила в тази поредица, още ми е приятно да съм в този свят с тези герои, та дори и действието да тече по-бавно. Даже леко се натъжавам като си помисля, че по-голямата част от пътуването е минала и ми остават само няколко книги...
В седма книга вече се усещаше забавянето на действието, но пак ми хареса доста. В осмата беше още една идея по-нагло, особено в първата половина на книгата, но от средата някак отново ме грабна и започна да ми пука за героите. Направих известна почивка преди деветата, четох разни други неща и се върнах към нея онзи ден. Виждам, че съм постъпил правилно - затъжил се бях за дългите описания на Джордан и определено им се радвам много
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
Прочетох "На западния фронт нищо ново" и преполових "Обратният път", но нещо не останах особено впечатлен. Не, че не ми хареса, просто не бях "уау".
Започнах "Кафка на плажа" на Мураками и за сега ми е яко кеф, да видим нататък.
Започнах "Кафка на плажа" на Мураками и за сега ми е яко кеф, да видим нататък.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
Dante, не си ходил войник нали? 
Прочетох Пътя на кралете и Елантрис на Сандерсън.
Първата е превъзходна - недостатък е, че е първата книга от 10.
Елантрис е леко фентъзи в стил тези на Лоис Макмастър Бюджолд, вървеше бавничко и в последните 30 страници стана голям карамел. Хареса ми.
Прочетох Пътя на кралете и Елантрис на Сандерсън.
Първата е превъзходна - недостатък е, че е първата книга от 10.
Елантрис е леко фентъзи в стил тези на Лоис Макмастър Бюджолд, вървеше бавничко и в последните 30 страници стана голям карамел. Хареса ми.
Last edited by Devoted of Slaanesh on Wed Sep 26, 2012 1:01 pm, edited 2 times in total.