"Невидимият човек" на Х.Уелс - яко rage against the mashine

Moderator: Moridin
Така е, този му роман набляга на съвсем друга тема - окупация от културна гледна точка. Все още не мога да преценя, коя негова творба ми харесва най-много: Овцете (бегач по острие), Юбик или тази, която чета в моментаRoland wrote:Тя тая книга няма твърде много сюжет по началоНе й е идеята да се изненадаш от обратите.
Да, и на мен не ми хареса много последната част, сравнена с тези преди това. Не толкова самият завършек на историята, който беше сравнително смислен, колкото рязката смяна на структура, темпо и гледни точки. Някак се наруши сюжетната цялост на книгата.Demandred wrote:Прочетох Existence на Брин. Първите 3/4 от книгата са много силни, обаче последната част беше доста разочараваща. Сюжетът завърши по невпечатляващ начин, а и идейните дискусии/лекции станаха доста повтарящи се в един момент.
Въпреки това книгата определено си струва четенето като цяло. Много интересни идеи и спекулации по най-различни теми, добре поднесени, приятен хумор и добра по-качествен стил от този на типичната "идейна-спекулативна" фантастика. [/spoiler]
Users browsing this forum: Bing [Bot] and 24 guests