The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

penzata
Forsaken

Re: The Series Topic, Part III

Post by penzata » Mon Feb 05, 2018 11:45 am

Ала сци-фи Филип Марлоу история си е готино нещо. На хартия, нали, неонова нео-ноар сци-фи детективска история звучи яко и на моменти наистина е готино да го гледаш, ама това постоянно излизане от персонаж, отстрана на Кинеман, заради нелепия сценарий и диалог си е кофте. Иначе Пюрфой винаги ми е радвал като актьор и тук е готин. Валиго. Тоя сериал има някои мега кефещи елементи + такива, които си ги изсмуквам от моето въображение и +++ една камара плява.
Сега разбирам, защо беше толкова усилена, едва ли не агресивна, рекламната кампания на Карбонеца. Явно да успеят да хуукнат хората да гледат поне първия епизод, защото сериалът е маса зле, и после да продължат на някакъв хипнотизиран самотек, ала 25ти кадър. :ninja:
The hardest battles are fought in the mind.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Feb 05, 2018 12:01 pm

Баце то е неописуемо колко зле става и каква жалкария е, не мое отлепиш поглед от подобна катастрофа. Наистина мисля, че това е писано от 12-13 годишно, няма как възрастен човек с претенции, че е професионалист да може да се подпише под това нящу.

5 епизод всъщност се ядваше, тва дали няма да обърне на спартак и да започне да става добро отникъде :shock: :shock: :shock: :shock:

пп пак си беше клише и предвидимостта, но беше изпълнено сякаш по-добре от предишните епизоди или ме хваща стокхолма, еа ли го, въпросът е, че макар да приключи по начин, дето не променя нищо беше увлекателна работата и не ме обиждаше на всяка секунда със съществуването си

ппп. заеби шести епизод връща качеството в кенефа, където принадлежи

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Feb 06, 2018 5:29 pm

Зимах че го изгледах. Як прадъкшън валю, калпав концепт дизайн, умопомрачителна простотия и тъпня, добри актьори, женките, дори у бъдещето имат три тона окосмение между бедрата, докато мъжовете са бръснати, екшън сцените са безобразно зле, а историята макар с интересна врътка е по тинейджърски развита, т.е. зле. Ебаси за кво дават пари хората, че и хвърлят тонове старание. От цялото освен може би 5 епизод и донякъде този с предисторията на братчето/сестричето останалото е плява, която дори не докретва до посредствеността. Сериалът е изключително зле и пропиляване на много пари, умения и талант.

Дори късните сезони на троновете не са такава тлака, да не говорим това тук колко самоцелни еджи е, с много кръв, псувни, голотии и количество убити деца на квадратен сантиметър.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Feb 08, 2018 12:34 am

Описваш точно всичко, което не искам да гледам на екран. Идеално просто. А му се бях наточил на това.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Martix
Archmage

Post by Martix » Tue Feb 13, 2018 3:56 pm

Започнах 13 Reasons Why. До 3-ти епизод съм и не е истина колко ме кефи до сега. Липсва британския натурализъм от Skins, но и американския не е никак лош. Сериалчето прилича на TV версия на Life is Strange, чак до отварящата сцена, която е почти 1 към 1, саундтракът а бран от същия магазин за acoustic guitar балади, къдета пазаруват всички качествени тийн драми от Juno насам.
Актьорите като никой път наистина приличат на high schooler-и и играят ок.
Има някви дребни кусури досега, като досадния навик на главния герой да се спъва често, за да демонстрира колко е афектиран от събитията, или прекалената самоаналитичност на Хана, която ми бие на кухо малко (прекалено добре разбира социалната динамика и е наясно, че причините да се килне не е едно свръх събитие, а сбор от множество малки капки, които с времето са преляли чашата - съответно не вярвам, че тази личност би се афектирала от капките, щото явно не е момиче, а робот с чувства).
Но тези кусури съвсем не дразнят, засега е топ сериала на годината, ама аз съм си biased към тийн драми.
There are no rules! I'm gonna get you!

penzata
Forsaken

Post by penzata » Tue Feb 13, 2018 4:26 pm

Кюл. :mrgreen: Убеди ме, почвам го.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Feb 17, 2018 1:07 pm

Гледам Майкъл Уедърли плавно е преминал от ролята си на Тони ДиНозо от (отдавна споминалия се от мозъчна смърт, барабар със спинофите си по други градове) сериал NCIS, в засега приятно сериалче (2 сезона) в сферата на Lie to me и Leverage... играейки същото без Гибс да му се пречка.

д-р Бул
http://www.imdb.com/title/tt5827228/?ref_=nv_sr_1
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Feb 19, 2018 12:07 am

Догледах най-после първия сезон на "Elementary" и като цяло съм доста доволен. Натали Дормър е ужасна Айрийн Адлър обаче, не само в сравнение с Лара Пулвър, ами и принципно това. Защо не взеха американска актриса, вместо да карат тази да се мъчи с акцент, който очевидно не й е удобен...
Както и да е, всъщност, сезонът ме зарадва повече, отколкото, подозирам, сега ще успеят дори началните епизоди на "Шерлок" - отчасти защото не е толкова лъскав и претенциозен, отчасти - защото не свърши с клифхенгър, йей. Повечето случаи бяха достатъчно интересни, актьорите са готини и така. Скоро подхващам по-натам.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Feb 19, 2018 1:03 pm

Гледам аз RPDR All Stars 3 и осъзнавам как Bendelacreme, е може би най-прецаканата участничка в тва реалити евър. Тука се разбиват рекорди като стой та гледай и нямам чувството, че са й дадени нарочно (като при Аляска), а наистина си ги заслужава. Смисъл в шести сезон беше ясно от епизод 2, кой ще победи, но тва некви мега бейсик кралици от типа на оня basic af слон Лейк, Кортни и Адор, да са преди нея беше нелепо.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Feb 19, 2018 8:18 pm

Litz wrote:
Mon Feb 19, 2018 1:03 pm
Гледам аз RPDR All Stars 3 и осъзнавам как Bendelacreme, е може би най-прецаканата участничка в тва реалити евър. Тука се разбиват рекорди като стой та гледай и нямам чувството, че са й дадени нарочно (като при Аляска), а наистина си ги заслужава. Смисъл в шести сезон беше ясно от епизод 2, кой ще победи, но тва некви мега бейсик кралици от типа на оня basic af слон Лейк, Кортни и Адор, да са преди нея беше нелепо.
Ъм, тя е дръпнала много в качеството спрямо нейния сезон. Ditto Shangela.
And you can't dance with a devil on your back...

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Feb 22, 2018 12:22 pm

Amazon анонсираха сериал по Consider Phlebas на Iain M. Banks. Нещо ме съмнява да е читав - първо, това е от четените от мен книги от поредицата тази е най-слабата, второ сетингът според мен изисква грамаден бюджет за екранизиране - всичко е в огромни мащаби. Но да видим все пак.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Feb 23, 2018 2:18 am

"Хорас и Пит":
http://www.imdb.com/title/tt5425186/
:bow: :shock:
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Feb 24, 2018 7:13 pm

Martix wrote:
Tue Feb 13, 2018 3:56 pm
Започнах 13 Reasons Why. До 3-ти епизод съм и не е истина колко ме кефи до сега.
penzata wrote:
Tue Feb 13, 2018 4:26 pm
Кюл. :mrgreen: Убеди ме, почвам го.
Какво стана, изгледахте ли го? Интересно ми е да сравним мнения. На мен ми беше смесено впечатлението и в крайна сметка не мисля, че е чак толкова добър. Направен е да те кара да гледаш всеки следващ епизод, за да разбереш каква е все пак мистерията, но героинята всъщност оставя едно такова неприятно впечатление, и като се замисля, нейният най-добър приятел също. Беше ми повече жал за спортистчето (Джъстин), отколкото за Хана, което някак не е била целта, нали.
Spoiler: show
Дебилна постъпка като това да се киснеш по бельо в джакузито с пиян човек, който е изнасилил твоя приятелка буквално пред очите ти, не мога да си я обясня с никакви емоционални травмираности и депресии, има си някакви граници.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Martix
Archmage

Post by Martix » Sat Feb 24, 2018 9:42 pm

Останаха ми 4 епизода до края и останах със същото впеатление като теб (че и двамата главни герои са доста неприятни).
Хана продължава да бие на кухо, но е ясно, че гласът й трябва да е толкова аналитичен, за да стане самият сериал по-интересен за гледане. Едно е да ти покажат само събитията, и друго е тя да ти обясни как тези събития водят до други събития и тн., получава се един вид разплитане на детективска мистерия, водено от разказвача, а ти само гледаш и се кефиш. Да, сериалът е лесно смилаем, но той и е трябвало да бъде такъв, за да си предаде по-ясно посланието на американските зрители, доста от които деца.
А Клей, Клей е просто дърво, изпитвам известни симпатии към него, тъй като и аз страдах от подобни проблеми в общуването като малък, но това не го спасява. Героят реагира прекалено остро в много ситуации, прекалено е несхватлив, и като цяло не е приятен за гледане.
А това че накрая ти е станало повече жал за спортистчето отколкото за Хана само прави сериалът още по-добър. Щом може да те накара да симпатизираш и на "лошите", значи те са достатъчно пълнокръвни и добре изиграни.

Сериалът въобще не е недобър, досега поне. Остава втората най-добра тийн драма след Skins, но като се замисля може би е по-добър, или поне по-добре композиран. Разгръща се плавно и не те оставя да го спреш.

Доста сцени са, как да го кажа, драматургично нагласени, за да се получават, и съответно се губи убедителността, че това са истински хлапета, а не актьори които четат реплики, но това са дребни кахъри при такава суша в жанра.

Ще пиша пак като го довърша, но не вярвам да ми се промени мнението много. 13 Reasons Why е най-ценното попадение на миналата година, повече дори от Legion.

Само не знам как ще правят втори сезон. Виж, това може да е епик фейл.
There are no rules! I'm gonna get you!

penzata
Forsaken

Post by penzata » Sun Feb 25, 2018 3:07 pm

Исках да прочета книгата първо, замотах се и явно ще остане за друг път :oops: . Та, още в началото на сериала съм и нищо не мога да кажа за момента. Ще пиша после.

п.п. @Ghibli , @Martix като си падате толкова по такива тийнщини 8-), обезателно вижте The End of the F***ing World.