Останаха ми 4 епизода до края и останах със същото впеатление като теб (че и двамата главни герои са доста неприятни).
Хана продължава да бие на кухо, но е ясно, че гласът й трябва да е толкова аналитичен, за да стане самият сериал по-интересен за гледане. Едно е да ти покажат само събитията, и друго е тя да ти обясни как тези събития водят до други събития и тн., получава се един вид разплитане на детективска мистерия, водено от разказвача, а ти само гледаш и се кефиш. Да, сериалът е лесно смилаем, но той и е трябвало да бъде такъв, за да си предаде по-ясно посланието на американските зрители, доста от които деца.
А Клей, Клей е просто дърво, изпитвам известни симпатии към него, тъй като и аз страдах от подобни проблеми в общуването като малък, но това не го спасява. Героят реагира прекалено остро в много ситуации, прекалено е несхватлив, и като цяло не е приятен за гледане.
А това че накрая ти е станало повече жал за спортистчето отколкото за Хана само прави сериалът още по-добър. Щом може да те накара да симпатизираш и на "лошите", значи те са достатъчно пълнокръвни и добре изиграни.
Сериалът въобще не е недобър, досега поне. Остава втората най-добра тийн драма след Skins, но като се замисля може би е по-добър, или поне по-добре композиран. Разгръща се плавно и не те оставя да го спреш.
Доста сцени са, как да го кажа, драматургично нагласени, за да се получават, и съответно се губи убедителността, че това са истински хлапета, а не актьори които четат реплики, но това са дребни кахъри при такава суша в жанра.
Ще пиша пак като го довърша, но не вярвам да ми се промени мнението много. 13 Reasons Why е най-ценното попадение на миналата година, повече дори от Legion.
Само не знам как ще правят втори сезон. Виж, това може да е епик фейл.
There are no rules! I'm gonna get you!