The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

penzata
Forsaken

Re: The Series Topic, Part III

Post by penzata » Mon Feb 05, 2018 11:45 am

Ала сци-фи Филип Марлоу история си е готино нещо. На хартия, нали, неонова нео-ноар сци-фи детективска история звучи яко и на моменти наистина е готино да го гледаш, ама това постоянно излизане от персонаж, отстрана на Кинеман, заради нелепия сценарий и диалог си е кофте. Иначе Пюрфой винаги ми е радвал като актьор и тук е готин. Валиго. Тоя сериал има някои мега кефещи елементи + такива, които си ги изсмуквам от моето въображение и +++ една камара плява.
Сега разбирам, защо беше толкова усилена, едва ли не агресивна, рекламната кампания на Карбонеца. Явно да успеят да хуукнат хората да гледат поне първия епизод, защото сериалът е маса зле, и после да продължат на някакъв хипнотизиран самотек, ала 25ти кадър. :ninja:
The hardest battles are fought in the mind.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Feb 05, 2018 12:01 pm

Баце то е неописуемо колко зле става и каква жалкария е, не мое отлепиш поглед от подобна катастрофа. Наистина мисля, че това е писано от 12-13 годишно, няма как възрастен човек с претенции, че е професионалист да може да се подпише под това нящу.

5 епизод всъщност се ядваше, тва дали няма да обърне на спартак и да започне да става добро отникъде :shock: :shock: :shock: :shock:

пп пак си беше клише и предвидимостта, но беше изпълнено сякаш по-добре от предишните епизоди или ме хваща стокхолма, еа ли го, въпросът е, че макар да приключи по начин, дето не променя нищо беше увлекателна работата и не ме обиждаше на всяка секунда със съществуването си

ппп. заеби шести епизод връща качеството в кенефа, където принадлежи

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Feb 06, 2018 5:29 pm

Зимах че го изгледах. Як прадъкшън валю, калпав концепт дизайн, умопомрачителна простотия и тъпня, добри актьори, женките, дори у бъдещето имат три тона окосмение между бедрата, докато мъжовете са бръснати, екшън сцените са безобразно зле, а историята макар с интересна врътка е по тинейджърски развита, т.е. зле. Ебаси за кво дават пари хората, че и хвърлят тонове старание. От цялото освен може би 5 епизод и донякъде този с предисторията на братчето/сестричето останалото е плява, която дори не докретва до посредствеността. Сериалът е изключително зле и пропиляване на много пари, умения и талант.

Дори късните сезони на троновете не са такава тлака, да не говорим това тук колко самоцелни еджи е, с много кръв, псувни, голотии и количество убити деца на квадратен сантиметър.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Feb 08, 2018 12:34 am

Описваш точно всичко, което не искам да гледам на екран. Идеално просто. А му се бях наточил на това.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Martix
Archmage

Post by Martix » Tue Feb 13, 2018 3:56 pm

Започнах 13 Reasons Why. До 3-ти епизод съм и не е истина колко ме кефи до сега. Липсва британския натурализъм от Skins, но и американския не е никак лош. Сериалчето прилича на TV версия на Life is Strange, чак до отварящата сцена, която е почти 1 към 1, саундтракът а бран от същия магазин за acoustic guitar балади, къдета пазаруват всички качествени тийн драми от Juno насам.
Актьорите като никой път наистина приличат на high schooler-и и играят ок.
Има някви дребни кусури досега, като досадния навик на главния герой да се спъва често, за да демонстрира колко е афектиран от събитията, или прекалената самоаналитичност на Хана, която ми бие на кухо малко (прекалено добре разбира социалната динамика и е наясно, че причините да се килне не е едно свръх събитие, а сбор от множество малки капки, които с времето са преляли чашата - съответно не вярвам, че тази личност би се афектирала от капките, щото явно не е момиче, а робот с чувства).
Но тези кусури съвсем не дразнят, засега е топ сериала на годината, ама аз съм си biased към тийн драми.
There are no rules! I'm gonna get you!

penzata
Forsaken

Post by penzata » Tue Feb 13, 2018 4:26 pm

Кюл. :mrgreen: Убеди ме, почвам го.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Feb 17, 2018 1:07 pm

Гледам Майкъл Уедърли плавно е преминал от ролята си на Тони ДиНозо от (отдавна споминалия се от мозъчна смърт, барабар със спинофите си по други градове) сериал NCIS, в засега приятно сериалче (2 сезона) в сферата на Lie to me и Leverage... играейки същото без Гибс да му се пречка.

д-р Бул
http://www.imdb.com/title/tt5827228/?ref_=nv_sr_1
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Feb 19, 2018 12:07 am

Догледах най-после първия сезон на "Elementary" и като цяло съм доста доволен. Натали Дормър е ужасна Айрийн Адлър обаче, не само в сравнение с Лара Пулвър, ами и принципно това. Защо не взеха американска актриса, вместо да карат тази да се мъчи с акцент, който очевидно не й е удобен...
Както и да е, всъщност, сезонът ме зарадва повече, отколкото, подозирам, сега ще успеят дори началните епизоди на "Шерлок" - отчасти защото не е толкова лъскав и претенциозен, отчасти - защото не свърши с клифхенгър, йей. Повечето случаи бяха достатъчно интересни, актьорите са готини и така. Скоро подхващам по-натам.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Feb 19, 2018 1:03 pm

Гледам аз RPDR All Stars 3 и осъзнавам как Bendelacreme, е може би най-прецаканата участничка в тва реалити евър. Тука се разбиват рекорди като стой та гледай и нямам чувството, че са й дадени нарочно (като при Аляска), а наистина си ги заслужава. Смисъл в шести сезон беше ясно от епизод 2, кой ще победи, но тва некви мега бейсик кралици от типа на оня basic af слон Лейк, Кортни и Адор, да са преди нея беше нелепо.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Feb 19, 2018 8:18 pm

Litz wrote:
Mon Feb 19, 2018 1:03 pm
Гледам аз RPDR All Stars 3 и осъзнавам как Bendelacreme, е може би най-прецаканата участничка в тва реалити евър. Тука се разбиват рекорди като стой та гледай и нямам чувството, че са й дадени нарочно (като при Аляска), а наистина си ги заслужава. Смисъл в шести сезон беше ясно от епизод 2, кой ще победи, но тва некви мега бейсик кралици от типа на оня basic af слон Лейк, Кортни и Адор, да са преди нея беше нелепо.
Ъм, тя е дръпнала много в качеството спрямо нейния сезон. Ditto Shangela.
And you can't dance with a devil on your back...

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Feb 22, 2018 12:22 pm

Amazon анонсираха сериал по Consider Phlebas на Iain M. Banks. Нещо ме съмнява да е читав - първо, това е от четените от мен книги от поредицата тази е най-слабата, второ сетингът според мен изисква грамаден бюджет за екранизиране - всичко е в огромни мащаби. Но да видим все пак.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Feb 23, 2018 2:18 am

"Хорас и Пит":
http://www.imdb.com/title/tt5425186/
:bow: :shock:
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Feb 24, 2018 7:13 pm

Martix wrote:
Tue Feb 13, 2018 3:56 pm
Започнах 13 Reasons Why. До 3-ти епизод съм и не е истина колко ме кефи до сега.
penzata wrote:
Tue Feb 13, 2018 4:26 pm
Кюл. :mrgreen: Убеди ме, почвам го.
Какво стана, изгледахте ли го? Интересно ми е да сравним мнения. На мен ми беше смесено впечатлението и в крайна сметка не мисля, че е чак толкова добър. Направен е да те кара да гледаш всеки следващ епизод, за да разбереш каква е все пак мистерията, но героинята всъщност оставя едно такова неприятно впечатление, и като се замисля, нейният най-добър приятел също. Беше ми повече жал за спортистчето (Джъстин), отколкото за Хана, което някак не е била целта, нали.
Spoiler: show
Дебилна постъпка като това да се киснеш по бельо в джакузито с пиян човек, който е изнасилил твоя приятелка буквално пред очите ти, не мога да си я обясня с никакви емоционални травмираности и депресии, има си някакви граници.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Martix
Archmage

Post by Martix » Sat Feb 24, 2018 9:42 pm

Останаха ми 4 епизода до края и останах със същото впеатление като теб (че и двамата главни герои са доста неприятни).
Хана продължава да бие на кухо, но е ясно, че гласът й трябва да е толкова аналитичен, за да стане самият сериал по-интересен за гледане. Едно е да ти покажат само събитията, и друго е тя да ти обясни как тези събития водят до други събития и тн., получава се един вид разплитане на детективска мистерия, водено от разказвача, а ти само гледаш и се кефиш. Да, сериалът е лесно смилаем, но той и е трябвало да бъде такъв, за да си предаде по-ясно посланието на американските зрители, доста от които деца.
А Клей, Клей е просто дърво, изпитвам известни симпатии към него, тъй като и аз страдах от подобни проблеми в общуването като малък, но това не го спасява. Героят реагира прекалено остро в много ситуации, прекалено е несхватлив, и като цяло не е приятен за гледане.
А това че накрая ти е станало повече жал за спортистчето отколкото за Хана само прави сериалът още по-добър. Щом може да те накара да симпатизираш и на "лошите", значи те са достатъчно пълнокръвни и добре изиграни.

Сериалът въобще не е недобър, досега поне. Остава втората най-добра тийн драма след Skins, но като се замисля може би е по-добър, или поне по-добре композиран. Разгръща се плавно и не те оставя да го спреш.

Доста сцени са, как да го кажа, драматургично нагласени, за да се получават, и съответно се губи убедителността, че това са истински хлапета, а не актьори които четат реплики, но това са дребни кахъри при такава суша в жанра.

Ще пиша пак като го довърша, но не вярвам да ми се промени мнението много. 13 Reasons Why е най-ценното попадение на миналата година, повече дори от Legion.

Само не знам как ще правят втори сезон. Виж, това може да е епик фейл.
There are no rules! I'm gonna get you!

penzata
Forsaken

Post by penzata » Sun Feb 25, 2018 3:07 pm

Исках да прочета книгата първо, замотах се и явно ще остане за друг път :oops: . Та, още в началото на сериала съм и нищо не мога да кажа за момента. Ще пиша после.

п.п. @Ghibli , @Martix като си падате толкова по такива тийнщини 8-), обезателно вижте The End of the F***ing World.