Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Sep 24, 2011 6:24 pm

Хрониките на Амбър се оказаха страхотна поредица, една от този вид произведение които не си схванал на 14 (или си харесал само заради приключенията ) а на 30 те отвяват с идейност, атмосфера и разнообразие.

Силно ми се иска HBO да и направят екранизация подобна на песента, макар да е ясно че няма да стане.

Издържа теста на времето както Хипериона което сигурно я прави класика (поне по моето определение за класика).
Last edited by RRSunknown on Sat Sep 24, 2011 7:04 pm, edited 1 time in total.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Sep 24, 2011 6:51 pm

Много са добри, да. :)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Sep 25, 2011 2:40 pm

Мдам Амбър си гениален. От кога му се каня на английски да го подхвана. Изобщо Зелазни ми е в пантеончето.

Сдобих вчера още от Вещерите ся 3та до 7ма ще се изгребат тая седмица. :twisted: Подозирам, че Стиви Уондър им е избирал цветовете на кориците - особено седмата с тоя розовичкав боз :shock: :vomit:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Tue Oct 04, 2011 8:04 am

Метро 2033. Още съм на около 80-та страница, но дотук е по-зле от очакваното. Глуховски повече разказва за обстановката, отколкото научаваме от героите и сблъсъка им с техния свят. Има инфодъмпове от по 2-3 страници - надявам се, че нататък ще намалеят, или че поне ще бъдат по-добре вписани в повествованието. А също така нещо ми се губи мотивацията на Артьом, доста неубедително ми изглежда...
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!

Dante
Mistborn

Post by Dante » Fri Oct 07, 2011 12:41 am

Препрочетох си ревюто за Хиперион и пак си припомних мнението на Роланд за "Триумфът на Ендимион". После му видях и мнението за "Олимп". За бога, не позволявайте на Роланд да пише ревюта за книги на Дан Симънс.
Без да се обиждаш пич, ама в случая имаме коренно различни мнения.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Oct 07, 2011 4:03 am

Mного ме обижда това, честно. Накривява ми шапката по ужасен начин. Олимп вони на крака.
And you can't dance with a devil on your back...

matsi
Merchant

Post by matsi » Fri Oct 07, 2011 6:51 am

Снощи изчетох за има няма 3-часа втората част от първия том на Принц на нищото.Харесва ми обаче това тъпо разделяне от Инфодар ми къса нервите и невероятно ме дразни.То бива ама чак пък книга от 600 страници да я разделят на две книжлета с едър шрифт.....
Абе поне да я завършат.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Oct 07, 2011 7:48 am

Roland wrote:Mного ме обижда това, честно. Накривява ми шапката по ужасен начин. Олимп вони на крака.
quoted for striking and holy truth

Няма книга толкова да ме е издразнила с безхаберния си завършек на буквално монументален първи том като Илион. Все едно някой му е отрязал всичките топки на Симънс в тая книга.
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Oct 07, 2011 8:47 am

Ми точно Deus ex machina в най, ама най-буквален начин.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Oct 07, 2011 10:23 am

Довърших Игрите на глада. Доста добри, без да са нищо особено.

Прочетох и Down and Out In Paris and London. Убеждавам се че Оруел е един от най - великите в литературата на 20 век, може би и като цяло. Изчистена но въздействаща проза. Идеите му например за приобщаване на клошарите са добри, а из страниците има такива бисери... Малко ме дразнят изрязаните псувни, ама така е било едно време. Ама доста е сбъркал Оруел че сигурно скоро след като пише тази книга fucking ще излезе от мода. :mrgreen: Упорито продължавам да търся всичко негово, на английски или български.

И съм почти на финала на The Return of Sherlock Holmes на Wordsworth изданието. Мислех че ще е доста скучно, но е грабващо. Просто има нещо в герои като Холмс които са винаги прави което страшно забавлява и въодушевява. Най ми харесаха The Dancing Men, Charles Augustus Milverton, The Empty House, The Norwood Builder и The Missing Three - Quarter.
Last edited by Claymore on Fri Oct 07, 2011 10:26 am, edited 1 time in total.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Oct 07, 2011 10:24 am

Moridin wrote:
Roland wrote:Mного ме обижда това, честно. Накривява ми шапката по ужасен начин. Олимп вони на крака.
quoted for striking and holy truth

Няма книга толкова да ме е издразнила с безхаберния си завършек на буквално монументален първи том като Илион. Все едно някой му е отрязал всичките топки на Симънс в тая книга.
Подписвам се и аз.

Илион го четох за три безсънни нощи, чаках Олимпа и накрая ми идеше да го нарежа на парчета което не направих само ми го бяха дали назаем.

/Онтопик
Фондацията е толкова епична поредица че прегорях в един момент и почнах да забравям какво съм чел преди един ден. Огромно разнообразие и идейност- всеки от романите си поема в някаква негова си посока, без връзка с предходните освен общия сетинг (който се развива).

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Oct 12, 2011 8:02 pm

В първите двайсет страници мислех да я захвърля, но след това Станция Пердидо започна да се отплаща. Трябва да има повече такива фентъзита. Харесва ми и че авторът не натрапва нахално комунизма си. Сега ако не беше и мазното разделяне на ИнфоДар...

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Wed Oct 12, 2011 9:29 pm

Аз дочетох Пердидо-то преди няколко дни, въпреки че беше първата книга, която си купих на английски преди повече от 2 години.

Комбинацията от тегавия език и вманиачаването ми напоследък по Kingdom of Loathing беше причина да ми отнеме близо два месеца четене, а по принцип книгата е силно мой тип сетинг със социално-политически привкус.

Сега разпускам малко с небрежния Odd Thomas на Дийн Кунц, че след работа съм абсолютно смазан. Обаче утре си подавам молбата за освобождаване и съм се заканил да обърна по сериозно внимание на библиотеката си докато намеря нова работа. :wink:
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Oct 13, 2011 9:56 am

Като стигнеш дотам си кажи мнението за Above the Snowline

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu Oct 13, 2011 12:07 pm

matsi wrote:Снощи изчетох за има няма 3-часа втората част от първия том на Принц на нищото.Харесва ми обаче това тъпо разделяне от Инфодар ми къса нервите и невероятно ме дразни.То бива ама чак пък книга от 600 страници да я разделят на две книжлета с едър шрифт.....
Абе поне да я завършат.
Искрено съм изненадан, че тази книга вече я има на български....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image