Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Sep 24, 2011 6:24 pm

Хрониките на Амбър се оказаха страхотна поредица, една от този вид произведение които не си схванал на 14 (или си харесал само заради приключенията ) а на 30 те отвяват с идейност, атмосфера и разнообразие.

Силно ми се иска HBO да и направят екранизация подобна на песента, макар да е ясно че няма да стане.

Издържа теста на времето както Хипериона което сигурно я прави класика (поне по моето определение за класика).
Last edited by RRSunknown on Sat Sep 24, 2011 7:04 pm, edited 1 time in total.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Sep 24, 2011 6:51 pm

Много са добри, да. :)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Sep 25, 2011 2:40 pm

Мдам Амбър си гениален. От кога му се каня на английски да го подхвана. Изобщо Зелазни ми е в пантеончето.

Сдобих вчера още от Вещерите ся 3та до 7ма ще се изгребат тая седмица. :twisted: Подозирам, че Стиви Уондър им е избирал цветовете на кориците - особено седмата с тоя розовичкав боз :shock: :vomit:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Tue Oct 04, 2011 8:04 am

Метро 2033. Още съм на около 80-та страница, но дотук е по-зле от очакваното. Глуховски повече разказва за обстановката, отколкото научаваме от героите и сблъсъка им с техния свят. Има инфодъмпове от по 2-3 страници - надявам се, че нататък ще намалеят, или че поне ще бъдат по-добре вписани в повествованието. А също така нещо ми се губи мотивацията на Артьом, доста неубедително ми изглежда...
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!

Dante
Mistborn

Post by Dante » Fri Oct 07, 2011 12:41 am

Препрочетох си ревюто за Хиперион и пак си припомних мнението на Роланд за "Триумфът на Ендимион". После му видях и мнението за "Олимп". За бога, не позволявайте на Роланд да пише ревюта за книги на Дан Симънс.
Без да се обиждаш пич, ама в случая имаме коренно различни мнения.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Oct 07, 2011 4:03 am

Mного ме обижда това, честно. Накривява ми шапката по ужасен начин. Олимп вони на крака.
And you can't dance with a devil on your back...

matsi
Merchant

Post by matsi » Fri Oct 07, 2011 6:51 am

Снощи изчетох за има няма 3-часа втората част от първия том на Принц на нищото.Харесва ми обаче това тъпо разделяне от Инфодар ми къса нервите и невероятно ме дразни.То бива ама чак пък книга от 600 страници да я разделят на две книжлета с едър шрифт.....
Абе поне да я завършат.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Oct 07, 2011 7:48 am

Roland wrote:Mного ме обижда това, честно. Накривява ми шапката по ужасен начин. Олимп вони на крака.
quoted for striking and holy truth

Няма книга толкова да ме е издразнила с безхаберния си завършек на буквално монументален първи том като Илион. Все едно някой му е отрязал всичките топки на Симънс в тая книга.
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Oct 07, 2011 8:47 am

Ми точно Deus ex machina в най, ама най-буквален начин.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Oct 07, 2011 10:23 am

Довърших Игрите на глада. Доста добри, без да са нищо особено.

Прочетох и Down and Out In Paris and London. Убеждавам се че Оруел е един от най - великите в литературата на 20 век, може би и като цяло. Изчистена но въздействаща проза. Идеите му например за приобщаване на клошарите са добри, а из страниците има такива бисери... Малко ме дразнят изрязаните псувни, ама така е било едно време. Ама доста е сбъркал Оруел че сигурно скоро след като пише тази книга fucking ще излезе от мода. :mrgreen: Упорито продължавам да търся всичко негово, на английски или български.

И съм почти на финала на The Return of Sherlock Holmes на Wordsworth изданието. Мислех че ще е доста скучно, но е грабващо. Просто има нещо в герои като Холмс които са винаги прави което страшно забавлява и въодушевява. Най ми харесаха The Dancing Men, Charles Augustus Milverton, The Empty House, The Norwood Builder и The Missing Three - Quarter.
Last edited by Claymore on Fri Oct 07, 2011 10:26 am, edited 1 time in total.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Oct 07, 2011 10:24 am

Moridin wrote:
Roland wrote:Mного ме обижда това, честно. Накривява ми шапката по ужасен начин. Олимп вони на крака.
quoted for striking and holy truth

Няма книга толкова да ме е издразнила с безхаберния си завършек на буквално монументален първи том като Илион. Все едно някой му е отрязал всичките топки на Симънс в тая книга.
Подписвам се и аз.

Илион го четох за три безсънни нощи, чаках Олимпа и накрая ми идеше да го нарежа на парчета което не направих само ми го бяха дали назаем.

/Онтопик
Фондацията е толкова епична поредица че прегорях в един момент и почнах да забравям какво съм чел преди един ден. Огромно разнообразие и идейност- всеки от романите си поема в някаква негова си посока, без връзка с предходните освен общия сетинг (който се развива).

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Oct 12, 2011 8:02 pm

В първите двайсет страници мислех да я захвърля, но след това Станция Пердидо започна да се отплаща. Трябва да има повече такива фентъзита. Харесва ми и че авторът не натрапва нахално комунизма си. Сега ако не беше и мазното разделяне на ИнфоДар...

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Wed Oct 12, 2011 9:29 pm

Аз дочетох Пердидо-то преди няколко дни, въпреки че беше първата книга, която си купих на английски преди повече от 2 години.

Комбинацията от тегавия език и вманиачаването ми напоследък по Kingdom of Loathing беше причина да ми отнеме близо два месеца четене, а по принцип книгата е силно мой тип сетинг със социално-политически привкус.

Сега разпускам малко с небрежния Odd Thomas на Дийн Кунц, че след работа съм абсолютно смазан. Обаче утре си подавам молбата за освобождаване и съм се заканил да обърна по сериозно внимание на библиотеката си докато намеря нова работа. :wink:
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Oct 13, 2011 9:56 am

Като стигнеш дотам си кажи мнението за Above the Snowline

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu Oct 13, 2011 12:07 pm

matsi wrote:Снощи изчетох за има няма 3-часа втората част от първия том на Принц на нищото.Харесва ми обаче това тъпо разделяне от Инфодар ми къса нервите и невероятно ме дразни.То бива ама чак пък книга от 600 страници да я разделят на две книжлета с едър шрифт.....
Абе поне да я завършат.
Искрено съм изненадан, че тази книга вече я има на български....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image