Filth, joy and s... spam ;p (part 5?)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Killua
Ascendent

Post by Killua » Tue Sep 19, 2006 12:01 pm

http://exclusivemusic.net/f/index.php?showtopic=941
не знам дали е пускано, но просто паднах :mrgreen:
shadow dance nikoga ne luje

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Sep 19, 2006 12:33 pm

Нема такъф Пич :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Tue Sep 19, 2006 6:55 pm

http://www.blender.com/guide/articles.aspx?id=2045

Борат познавате ли го? :lol: :lol: :lol:
:shark:
Feel the summer!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Sep 19, 2006 10:47 pm

Amos Trask wrote:http://www.blender.com/guide/articles.aspx?id=2045

hahaha нечовешки е трейлъра :shock: :D :D :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=JGM5SdRve78
Spoiler: show
Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Sep 19, 2006 11:05 pm

Xellos wrote:
Amos Trask wrote:http://www.blender.com/guide/articles.aspx?id=2045

hahaha нечовешки е трейлъра :shock: :D :D :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=JGM5SdRve78
Image
Trailer-чето го видяхме вчера, щях да падна от смях :).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Sep 20, 2006 9:32 am

Image
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Sep 20, 2006 9:40 am

неее ей тва е РЕКЛАМА с кола :)
http://fishki.net/comment.php?id=13759
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Wed Sep 20, 2006 11:51 am

уха,Борат кърти мивки :D ама и ламбургинито си го бива:)
Image

Random
Ascendent

Post by Random » Wed Sep 20, 2006 3:39 pm

http://www.vbox7.com/play:36a2dd3f

олигофрени на макс:)
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Wed Sep 20, 2006 4:17 pm

За вас, любители на котките - нов уред в помощ на стопанина. :mrgreen:

Image
:shark:
Feel the summer!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Sep 20, 2006 5:56 pm

Хех тва сторо, още древните египтяни са го ползвали в култа си към Баст ;ррр

Позитивизъм малко и отдих :)... и Прасе.
http://de.fishki.net/picsr/otdyhh.jpg

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Sep 21, 2006 6:44 pm

Като си говорим за прасета, едно (по-точно една) от най-известните може да се види тук:

http://www.youtube.com/watch?v=2LDd-9t1 ... ed&search=

Това един вид продължение на линка със зайците :)
This signature is not yet rated

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Sep 21, 2006 6:53 pm

хеххе тия продължават с манията за Як цуп цоп. Бе щом по радио Сити тва го въртят кво си говорим :) :D

http://ziza.ru/2006/09/21/Holly_Dolly__Dolly_Song.html

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Sep 22, 2006 6:40 pm

В тази тема ще се опитам да ви преведа части от тази "уникална" книга и съответните коментари по нея. Те са дело на авторката на разбора на книгата.
/с курсив ще са коментарите/
Приятно четене :)
p.s. Превод от руски и коментари:
Damnatory - Креми

Ужас ме обзе, когато в "Библио-глобус" Дри ми показа прекрасната Книга, книгата с голяма буква, съдържаща в себе си цялата световна мъдрост. Ето я и нея - тази Книга.

Image

Дано ми простите намесата, но без коментарите си просто не мога да ви я представя.

Предисловие от автора:

Здравейте, скъпи жени!
Написах тази книга специално за вас, но не защото жените са глупачки и една книга не могат да прочетат. Не, не и още веднъж не! Аз също съм жена като вас и не се считам за глупачка.
Без коментар. Или това е жестока шега или .. дамата греши страхотно по отношение на самооценката си :)

Все още не съм срещала нито една жена, която като си купи кухненски робот или телефон, веднага да го разглоби на части.
Хммм... Мацка, с радост ще се срещна с теб когато ти е удобно.

Много от определенията, които подбрах в тази Книга, кой знае защо предизвикват у мъжете в най-добрия случай пристъпи на безпричинен смях
И не само при мъжете.

Аз описвам в нея [Книгата] това, с което съм се сблъсквала сама. Не работи, например, компютъра. Кокориш се в него, звериш се, а след половин час мъчения ти просветва, че е издърпан щепсела от контакта...
А след още половин час - че стоиш не пред компютъра, а пред микровълновата...

Психологическа подготовка:
Ютията съществува заради гладене, пералнята - за пране, а компютъра - за кореспонденция.
Нима?

Аз още нито веднъж не съм виждала някой, който твърди, че "набързо ще разпечата тоя текст - буквално за 20 минутки", да не се отплесне поне два часа за това на работа.
А всичко е, защото на работа интернетът е без пари.

Урок 1.
Четирите съставни части на компютъра.
[прилагам сканирана картинка, защото това трябва да се види!]

Image

Ще ви кажат: "Моят компютър е Пентиум 4 на 2 гигахерца, 256 мегабайта оперативна памет, Уинчестър - 40 гигабайта". От всичките тези брътвежи ще се помъча да изведа понятната /и главно - нужната ни/ информация.
Боя си да си представя кое ще е понятното тук.

Apple-Macintosh в превод е "ябълка-плащ" (глупост някаква, нали?)
Не, глупостта ще бъде в следващите 300 страници.

Уинчестър - това са спомените на компютъра.
Боже мой! Трябва да светна даскала си по програмиране. Той - горкият, ни убеждаваше, че това е просто вещ някаква!!!

Урок 2.
Как се включва и изключва компютъра.

Намерете под бюрото големия железен сандък с копче "Вкл". Всъщност на него е написано "Power" или е нарисуван кръг с чертичка, приличащ на знака на фирма Indesit.
Докато те работят - вие се забавлявате! (с)

Windows - това е операционна система. Не, не - да запомняте това е ненужно.
Действително, защо?

Когато компютъра зареди, той напълно е готов за работа и ще изпълни всяко ваше желание. В разумни граници, за съжаление. [Пример: до магазина няма да отиде]
Не го е срам!

Ако не откривате никакви тонколонки, не се разстройвайте, надали са ги скрили нарочно от вас, по-скоро мониторът ви е с вградени такива.
А още по-вероятно е вашият "железен сандък" да е с измъкнати от жаковете "наушници".

Да се вади щепсела на работещ компютър от контакта не е желателно. Да се натисне копчето "Вкл" също не е на добре, защото може да се получи проблем. После при следващо включване компютърът ще направи куп допълнителни операции и ще изведе съобщение, че е бил спрян некоректно. Най-страшното е, че това ще бъде забелязано от сядащият след вас на компютъра. Ще има крясъци!
Вярно, че ще почнат викове и крясъци! А после ще има и синини, цицини и насилствена трапанация. Говоря като потърпевша бивша собственичка на бърникан от неразбиращи компютър.

Урок 3.

Какво е това файл? Това е например една програма, документ или картинка.
А мен са ме учили, че един вид това е поименна област от данни.. Измамници...

За текстовия редактор писмото е файл. Без тази умна думичка лесно може да се объркате. Просто така наречените ползватели много обичат умни думички. Те няма да кажат "Запиши това писмо", а ще кажат "Запиши този файл". Те са малко странни, но явно така са им понятни.
... :lol:

Да се опитаме да затворим прозорец. Щракаме с показалеца на мишката по кръстчето Х. Опаа! Прозореца се затвори! /уточнение: Докато набирах този текст какво ли не ми се предлагаше. И шрифта да сменя, и таблица да вмъкна../

Искате ли да ви покажа фокус?
Намерете и натиснете на клавиатурата клавишите Alt и Tab. /Пояснение: Държим Alt натиснат, а с Tab превключваме от един на друг прозорец!
:с благоговение:

Урок 4.

Трябва да изберете от него/менюто/ Microsoft Word, поемете дълбоко въздух, съберете мъжество и щракнете с лявото копче на мишката върху него.
И не забравяйте да издишате. А мъжеството ще ви напусне само.

Докато сте още неориентирани в средата на Microsoft Word, действайте внимателно с мишката. Нищо страшно няма да се случи, разбира се, нищо няма да счупите, но.. в началото всяко изменение на екрана води до тих ужас. И аз бях така. Най-страшното е, когато даже не си спомняте кое точно сте натиснали. А за това как да се отстрани грешката, въобще и дума да не става. Мили жени! Няма да спра да повтарям! От нищо не се бойте! Нищо необратимо не сте в състояние да направите.
Четящите това са в състояние - сигурна съм!

Превключване на руски език. Който помни как се прави това - ще получи награда!
ужас

[примерен текст, който трябва да се напише с Word]
Аз съм най-обаятелната и привлекателната. Аз обезателно ще се науча да работя с този дяволски компютър, даже да трябва за това да пожертвам час-два от разговорите си по телефона с най-добрата си приятелка, която не съм чувала от 2 дни.
хахахаха

Съществуват много комбинации от клавиши, които имат отделно специално значение. Комбинация от клавиши - това означава, че за да направите съответното действие, трябва да ги натиснете едновременно. "Плюс"-ът не е необходимо да се натиска, той просто означава едновременност.
Не натискайте "Плюс"-а, натискайте "Плюс"-а...

Ако не се получава натискането на клавишите едновременно, може да ги натискате и по ред.
:с облекчение:
И на това сме доволни.

Умният Word ви пита искате ли да съхраните "Документ 1". А ние искаме ли? Ако все пак искате да си ви остане спомен от това какво сме набрали с вас - съхранявайте.
СПАМ!

Урок 5.
Приказка за малкия компютър.

Word позволява да направите и сложите в текста рисунки, схеми, диаграми, таблици и други документи, а след това да разпечатате всичко това с произволен шрифт и цвят.
Тичам да си избера шрифт за диаграмите...

Ужасът е в това, че Word не е само един. Те са поне четири: започват от Word 97 и стигат до Word 2003.
Кардинално различни програми, длъжна съм да отбележа!

Ако сте седнали зад чужд компютър, задължително питайте собственика може ли да създадете папка. Не, че е проблем да създавате файлове и да ги съхранявате, а по-скоро, че той може после да я намери и да я изтрие. И цялата работа ще пропадне безвъзвратно. Също така ще ви навикат, че задръствате пространството с глупости.
В този случай и викове няма да помогнат.

Бил Гейтс е собственикът на Microsoft. Ако нещо се случи с вашия Windows, то виновният по подразбиране е той.
Поправка - ако на РС-то седне момиче като авторката, Бил няма да е виновен за нищо!!!

Урок 6.
Всемогъщият текстов редактор Word.

Работите си на компютъра, никого не закачате и внезапно забелязвате, че той не реагира на действията ви. Никак не реагира. Не забелязва присъствието ви. Курсорът на мишката се е превърнал на пясъчен часовник - не иска да мърда и натискането на случайни комбинации от клавиши не действа.
Какво да направите? Най-напред - не се панирайте. Вие, все така, продължавате да не сте виновни.
Блажени са вярващите.

Ако не се оправи сам, натиснете Reset. Това е пълен рестарт. Много жалко... Копчето Reset се намира на големия железен сандък, обичайно под копчето Power.
При мен е над Power, но да не издребняваме.

Урок 7.
Всемогъщият текстов редактор Word в действие.

Може да не вмъквате готови изображения, а да нарисувате сами нещо. Във Word има простичък графичен редактор, накратко казано - "драскалка".

[Уроците от 7 до 10 са посветени на лигавенето над набрания по-рано текст и нямат кой знае каква смислова стойност )))]

Ако нещо се случи в системата /например щепсела от контакта да се измъкне/...
Без коментар :lol:
Аз не мога повече да коментирам, вдигам ръце... Просто четете ))

Урок 11.
Разчертаване на екрана на квадратчета с помощта на мишката.

[тука коментаторът престава да пише, даже на него му е неспособно да издевателства над елементарните описания за създаване на таблици]

Урок 12.
А какво е това файл и къде живее той?

Файл - това е един жител в дома, наречен компютър.

Разширение на файла - това са някакви три букви, които показват, какво представлява сам по себе си файла.
Пример: Всички програми имат разширение exe.

Урок 13.
Поддръжка и сервиз.

Давайте да запомним няколко умни думички:
Windows - това е многозадачна операциона система.
Не, не се запомня...

Сега дайте да се запознаем по-подробно с Главното Меню на Windows. Аз специално го пиша с главни букви, за да проникнете във важността на момента.

Много е удобно да се отварят документи оттук /от главното меню/. Вие може да не помните с коя програма и с кой документ сте работили, но Менюто помни.

Урок 14.
Работа с файлове.

Ще запишем файл "Приказка" на дискета.
Първо трябва да намерим дискета и да я поставим във флопито. За да я пъхнем вътре, трябва да определим горната и долната страна. Това е много просто. Отдолу на дискетата има метален кръг, а отгоре обичайно има залепен етикет.
Прилага се илюстрация:
Image

Ако объркате положението на дискетата, не се вълнувайте, в кое да е друго положение флопито няма да я захапе, стига да не се опитвате да я вкарате вътре с чук.
Тук собственият опит ли взема думата?

[за подредбата на файловете]
...Можете да сортирате всички иконки и да ги поставято по екрана така, че веднага да ги намирате като ви потрябват. Предлагам ви в единия ъгъл да са жълтичките, а вдругия - червените.
Гениална идея
Способът, който ползват мъжете, разделяйки програмите от документите, се явява тривиален и скучен, поради което тук не се разглежда.

Разбира се, може да се измислят и още способи за преместване и копиране на файлове, но ако и гореописаните научите [копиране от един прозорец в друг; Файл - местене, копиране, триене[], то мнозина ще са потресени от вашите знания.
Аз вече съм потресена.

Ако много ви се прииска, можете да направите гадорийка: да преместите от папки Моите документи" (желателно е от папка "най-важните документи") няколко файла където и да е другаде из компютъра.

1 Кб - това са примерно 1000 байта.
1 Мб - 1000 килобайта.

Урок 15.
Файл напуска родния компютър.

От всичко написано в този урок излиза, че не е нужно да се прави трансфер на файлове от един компютър на друг.

Урок 16.
Влизаме и излизаме.

Интернет се състои от сайтове.

Попитах много жени за какво им е Интернет и разбрах, че жените и него използват по женски. Интернетът за нас е преди всичко място, където да си подърдорим.
:трагично: :lol:

Влезте например във форум "Градини и огради" или в "Автоклуб" и задайте въпрос "Как се садят патладжани?" или "Как се сменят накладките на Golf-2 1990 година?"
Може и да не получите отговор на тези въпроси, но се наприказвайте до премаляване.

Има и такива щастливи хора, които за да влезнат в Интернет, не се налага да заемат линията на домашния телефон.
Имаме иконка за влизане в Интернет. На нея са нарисувани телефонче и компютърчета

Браузър - Това е програма, която превежда интернет-езика на човешки и обратно.
Image

Урок 17.
И все пак - защо ни е Интернет?

Ако се опитате да разгледате HTML-кода ще ви се появи текст със всякакви глупави знаци.

[Уроците 18-19 са посветени на web-сърфирането и няма кой знае какви бисери вътре.]

[Уроци 20-23 - електронна поща]

Да допуснем, че се каните да си пишете с Леонардо ди Каприо, но не искате някой друг да узнае за това. Задайте му прякор "Льоня" и при вас ще идват само писма от Льоня.

Урок 24.
Това, за което тук не ни остана време.

[Какво ще правиш ако се заразиш със вируси примерно?]
Консултирайки се с много компютърни спецове, стигнах до извода, че единственият разумен съвет, който мога да ви дам на вас - начинаещите ползватели - е нищо да не правите.
Абсолютно вярно.

Бъдете по-внимателни, всички ваши похождения в Интернет се записват. После кой да е може да види кои сайтове сте посещавали: примерно казвате, че сте търсили реферати по икономическа география, а всъщност сте влизали в млади_жребци.com или жарка_влага.org.

Това е! Благодаря за вниманието :lol:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Sep 22, 2006 6:45 pm

Понеже на 60 процента от младежта времето им минава пред компютъра, а и на старите хорица също хората се сетиха да продават нет по Лан, ама не се сетиха, че това не се продава на всеки, или е по-добре да не се продава на всеки, който поиска.

Клиент: Ъъъ, абе аз тука, защото нещо не ми работи интернета.
Съпорта: От кога??
Клиент: Еее еми незнам, мене 6 месеца ме нямаше, сега също несъм в нас, но оня ден бях в нас и нещо нямаше нет, ама аз сега се сетих да ви кажа.
Съпорт: Ок, като се приберете се обадете.

Клиент: Защо 3-та лан карта ми гори?
Техник: Еми защото масата ви е куца ( имайки предвид нулата на контакта ).
Клиент: Знаеме, но нещо в Бриколаж нямаше хубави и ние сега търсиме нова.
Техник: ( през сълзи ) Ок, ей сега идвам.

Клиент: Имам загуби, защо?
Съпорт: Какви загуби и докъде.
Клиент: До навсякаде, ип-то ми е дрън дрън.
Съпорт: Еми аз нямам до вас, дори и на голям пакет.
Клиент: Да но аз имам, вечер след 6 немога да дърпам с повече от 1.5МБ/сек.
Съпорт: Е малко ли са ти?
Клиент: Еми не, но сутрин дърпам с 1.8МБ/сек.
Съпорт: Еми вечер мрежата е по-натоварена и затова така, съжалявам, ще се постараеме да го откоригираме, но негарантирам кога точно ще стане.
Клиент: Еми, аз искам да си пусна оптика до вас.
Съпорт: Окей, ако искаш и две, лека вечер имам и друга работа.
След 5 минути.
Клиент: Ало пак съм аз, реших ще пусна фтп до вас, ама съм малко далече, може ли да ползвам ваще кабели?
Съпорт: Секунда да ви свържа с управителя..
Управител: Ало да.
Клиент: Аз тука реших да си пусна моя си мрежа до вас, но понеже съм далече, се чудя дали немога да използвам ваща?
Управител: Няма как, и също така няма смисъл. Съжалявам немога да ви помогна. Затваря телефона.

Клиент: Нямам интернет?
Съпорт: Кое ип сте?
Клиент: дрън дрън
Съпорт: Аз имам връзка до вас, секунда да проверя ( пуска тцп дъмп на рутера и вижда че клиента се е наял с вируси и spyware жестоко ). Господине вие имате вируси.
Клиент: Това не е възможно, аз съм с най-новата антивирусна Мозила Файрфокс
Съпорт: ( през сълзи ) Ок, но аз ви кавам че имате много вируси и заради това нямате нет.
Клиент: ( сърдит ) Добре ще проверя.

Съпорт: Ало.
Клиент: ( женски глас ) Как не ви е срам, разпостранявате нежелана реклама и то не каква а на всякакви нецензурни неща, на компютъра седят и малки деца, как може така, искам да говоря с управителя.
Съпорт: Ок, нямате проблеми ( прехвърля )
Клиент: Същия разказ, викове и писъци.
Управител: ( с ирония в гласа ) Госпожо, това са вируси, а ние никаква реклама неправиме, ние даже наша си реклама нямаме никаде.
Клиент: Вие винаги така казвате, лек ден.

в офиса:

Клиент: Ъъъъ, абе аз тука таковата, абе за това идвам. ( беше много надрусан ).
Касиер: За кое? ( с усмивка )
Клиент: Абе за това де, ъъъъ за нетеца.
Касиера: Какво за него?
Клиент: Аз да, ъъъ, да го платя.
Касиер: Добре, кажете ип.
Клиент: Ъъъъъ, аз незнам.
Касиер: Добре име.
Клиент: дрън дрън
Касиер: еди колко си пари, ето ви бележката.
Клиента да ва парите и пита: Абе то там, оффф, ъъъ имаше некви цифрички, абе аз вобще незнам за какво става дума.
Касиер: Добре сега техника ще дойде с вас да погледне.
Техник: Абе нестава да ходя, по тел ще ти ги оправя.
Клиент: Ама то такова, аз немога.
Техник: Добре идвам след малко.

Клиент: Пак не ми отваря елмаз.
Съпорт: Няма причина, трябва да го отваря.
Клиент: Не не ми го отваря, искам да дойде техник.
Съпорт: Ок, сега идва.
Техник: Добър ден, имали сте проблеми с интернета.
Клиент: Еми да, ама вие сега като дойдохте и почна да ми отваря елмаз, всеки път е така, като дойдете и всичко тръгва, вие му правите нещо на компютъра, него го е стах от вас аз съм сигурна.
Техник: Ок да не го наплаша още повече си тръгвам, да не вземе да му спре сърцето нещо.

Съпорт от голяма фирма се обръща към съпорта на по-малка фирма, изпълнител на голямата:
СъпортГ: Аз да ви кажа тука за един проблем на един човек.
СъпортМ: Кажи какъв е, душевен, физиески?
СъпортГ: Да кажеме душевен.
СъпортМ: Добре такъв да е, слушам те.
СъпортГ: Абе тука сте сложили един адаптор в една клиентка, ама тя го гаси и друга клиентка каза да го преместите при нея, тя няма да го гаси.
СъпортМ: Абе ние нямаме адаптори в мрежата, ама все пак кажи в кой блок е?
СъпортГ: еди кой си.
СъпортМ: Еее бате ние тука такъв блок немаме сорка.
СъпортГ: Оххх, пак обърках фирмата дето требваше да звънна.

Клиент: Аз съм домоуправителката на един кой си вход, на еди кой си блок, сложили сте някакви неща горе на покрива, махнете ги веднага, иначе ще ви съдя.
Съпорт: Секунда да ви свържа с управителя.
Клиент: Пак същия разговор.
Управител: Ок няма грижа, след малко ще ги махнеме.

Минават 3 дена

Клиент: Вие още не сте ги махнали, аз наех адвокат искам с него да говорите, след малко ще ви се обади.
Управител: Еми ок.
Адвокат: Ало, здравейте аз съм еди кой си, нает съм от еди кой си, става въпрос за еди какво си.
Управител: Абе бате, ние дори нямам суич у на тая входа, а там има клетка на М-Тел, земи си говори с тях.
Клиент: ( с бесен глас ) Можахте да дойдете с кран да си сложите тея неща на покрива, а сега прехвърляте вината на други, веднага да си ги махнете нещата от там, защото иначе ще ги запаля.
Управител: Абе жена разбери, аз немам нищо горе, това са клетки на М-Тел, разбирай се с тях, а аз ще те съдя за телефонен тормоз.
Клиент: А така ли, извинявам се, лек ден.

Клиент: Защо отново нямам интернет, писна ми.
Съпорт: Каква грешка ви дава ( интернета е по PPPoE )?
Клиент: Няма грешка, просто нямам интернет.
Съпорт: Не господине, ако нямате интернет, не ви свързва, а когато неможе да ви свърже, ви дава някаква грешка.
Клиент: Еми дава ми, абе аз не съм добре с английския, ама пише нещо The page нещо си дисплей.
Съпорт: Не, преди да се опитвате да отваряте страница, трябва да се свържете с нас, там от иконката дето всеки път натискате.
Клиент: Аз нищо не натискам, те децата ми го пускат а аз го ползвам.
Съпорт: Ок като се приберат децата тогава.