Панаир на книгата и представяне на "Аргус"

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Dec 05, 2007 2:43 pm

Бе май очакваше да му ги подарим мизерникът... пък и некъв там блюдолизец около него си направи устата, че то тва си били направо книги наедро :shock:

Затва пък Вузева после каза "трябваше да му ги дадете на по 8 лева" :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Dec 05, 2007 2:49 pm

Roland wrote:Бе май очакваше да му ги подарим мизерникът... пък и некъв там блюдолизец около него си направи устата, че то тва си били направо книги наедро :shock:
Кво чакаш от комунист?

Няма билет общ вход за панаира, нали? :roll:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Dec 05, 2007 2:51 pm

Има, както винаги е имало. Но ти си студент и ше ти е безплатно...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Dec 05, 2007 3:08 pm

На панаира на книгата трябва да се плаща вход?????????
Image
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Dec 05, 2007 3:10 pm

Обикновено има някакви обяви, че някои издателства ти възстановяват цената на билета, ако си купиш книга от тях, ама странно как не съм попадал на такова досега ...
This signature is not yet rated

shannara
Misting

Post by shannara » Wed Dec 05, 2007 3:18 pm

BaYa wrote:На панаира на книгата трябва да се плаща вход?????????
Image
По правилен е въпросът:

В България ДДС върху печатните издания е 20%?! Че даже и върху учебниците?!

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Wed Dec 05, 2007 3:21 pm

Входът е символичен - левче. Даже чичката пуска без пари обикновено, като види, че си под 30 примерно.
П.С. Днес от 10 поста ми са се загубили поне 7.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Dec 05, 2007 3:22 pm

shannara wrote:
BaYa wrote:На панаира на книгата трябва да се плаща вход?????????
Image
По правилен е въпросът:

В България ДДС върху печатните издания е 20%?! Че даже и върху учебниците?!
Единственото общо, което имат, че и двете са признак на вездесъщата селяния.

Темата за ДДС-то е за Абсурдистан.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

shannara
Misting

Post by shannara » Wed Dec 05, 2007 3:25 pm

Не толкова селянията, колкото целенасочен опит да ни направят нация от необразовани пешки. Както и да е - за Абсурдистан си е.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Dec 05, 2007 4:10 pm

Дам това с ДДС-то уж се бореха по-едно време с него, ама май до никъде не се стигна. :? Иначе Панаира е доста жалък. Почти няма какво да се купи. :shock:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Dec 05, 2007 4:32 pm

Ужас!!!! :shock:
Испания все пак не е люлката на цивилизацията; по-скоро обратното. Не се чете много тук. Но ДДС-то е от сорта на 6/8 %, както почти всички културни стоки, така да се каже. Даже сега се борим да включат музиката също в този отдел. :roll:
Но никога, ама никога, не би хрумнало да се взимат пари на входа на панаир на книгата!! :evil: И има такова разнообразие, че понякога се принуждавам да отида само с 20/30 ? защото иначе може и да похарча доста повече!! Image
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 05, 2007 4:38 pm

Бе левче левче ма за кво да им го дам, и без тва дерат наемите там за щандове яко. За ескалатора ли? Иначе кат е на кеф дядката мианавал съм и без книжка ма 1 от 5 пъти. То да имаше поне нещо ново да искам стръвно да си зема, ама... то нема смисъл разходката и левчето да им давам и да обикалям само по етажите.

хаха
http://dnes.dir.bg/2007/12/05/news2411402.html
Spoiler: show
Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Dec 05, 2007 9:39 pm

Програмата на панаира, за който се интересува:
Spoiler: show
5 декември, сряда

15 часа: Езиковите политики на Балканите – представяне на "Социолингвистика" (Сема – РШ) на доц. Петър Воденичаров от Югозападния университет

16 часа: Представяне на "Царицата" на Светлозар Панов – скандален политически трилър за работата на българските дипломати

17 часа: Представяне на "Texts and Arts" (БИС) – албум на сливенския художник концептуалист Недко Буцев – с участието на проф. Свилен Стефанов

18 часа: Разговор за мемоарната литература и представяне на мемоарите на Маргьорит Юрсенар "Благочестиви спомени" и "Архиви от Нор" (Стигмати) – с участието на преводача Юлиан Жилиев и на проф. Светлозар Игов

6 декември, четвъртък

15 часа: Разговор за разликата между криминалната и "сериозната" литература с Николай Аретов, автор на "Убийство по български: Щрихи от ненаписаната история на българската литература за престъпления" (Кралица Маб)

16 часа: Среща с един автор, стоял досега в сянка - Георги Стоев, чиито книги "BG кръстника 1" и "BG кръстника 2" (Ню медиа груп) са сред бестселърите на годината

17 часа: Премиера на сборника с разкази на Палми Ранчев "Малко късмет за по-късно" (Фама), книга, вече номинирана за тазгодишната награда "Хеликон"

7 декември, петък

15 часа: Премиера на обзорната книга за съвременната европейска и българска театрална ситуация "Театърът на границата на XX и XXI век" (Фигура) на доц. Камелия Николова

16 часа: Представяне на "8 години заложница на Кадафи" (Милениум) на Кристияна Вълчева и Миролюба Бенатова – с участието на авторките

18 часа: Представяне на поетичния роман на пловдивския писател Александър Секулов "Колекционер на любовни изречения" (Сиела)

19 часа: Четене на откъси от романа на Богдан Русев "Ела при мен" (Обсидиан). Четат: Борислава Костадинова, актриса; Надя Войнова, ТВ водеща; Калина Станева, радиоводеща; Тодор Пеев, журналист; Явор Захариев, музикант; Богдан Русев, автор.

8 декември, събота

12 часа: "15 книги, без които не мога" – дискусия на критици за това какво чете българинът според анкетата на "Хеликон", с участието на Михаил Неделчев, Николай Аретов, Александър Панов, Митко Новков и Владимир Трендафилов

13 часа: Представяне на сборника "Горичка" и на "Пусни народа ми да кара сърф" на Ивон Шуинар (Сиела) – с участието на Магдалена Малеева

15 часа: Представяне на цензурираната в Русия книга на Гари Каспаров "Животът като партия шах" (Милениум)

16 часа: Георги Ангелов представя "Алегро нон тропо: Принципи на човешката глупост" (Колибри) на Карло Чипола

17 часа: Представяне на антиутопията "Покривът" (Сиела), неиздаван роман на Георги Марков – с участието на Цвета Трифонова

18 часа: Представяне на антологията "Успоредни поклоннически пътеписи из Света гора (1844-2007)" с участието на Мария Огойска, Емилия Дворянова и Михаил Неделчев

9 декември, неделя

11 часа: Детско утро с Джани Родари: четене от книгата на Родари "Животни без зоопарк" (Агата - А), илюстрирана от страхотната Ана Лаура Кантоне

* С изключение на четенето на романа на Богдан Русев, което ще е в книжарница "Хеликон-Витоша" в петък, 7 декември, от 19 часа.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Dec 05, 2007 9:41 pm

Е ВЪЗМУТЕН СЪМ! Как може да не сложат нашата снимка как му пробутваме Пратчет?! Жейове...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Dec 05, 2007 9:52 pm

Мм, кат него самия. Ам поне вие имате ли снимка как му пробутвате Пратчет бре?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.