Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
bsb
Paragon

Post by bsb » Mon Dec 07, 2009 8:21 pm

Накратко - точно съвпадение. Надълго - например http://www.ciphermysteries.com/2009/05/ ... -google-fu
Част от изписаните там неща ги научих току-що :)

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Dec 08, 2009 9:55 pm

Егаси, аз преди време ревах за същото в темата за програмистите и тогава само ми вдигнаха рамене... Ама че спецове! А на теб, bsb, благодарности.

П.П. Да бе, знам, че Марфата я обичате повече, напълно ми е ясно.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Dec 09, 2009 9:07 am

Гибъле! ГУШ! :panda: :hihi:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 09, 2009 9:23 am

добре де аз как никога не съм имал къфто и да е проблем с гугъл? да не го аксесвате през гугъл.бг ?
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Dec 09, 2009 9:31 am

Мор, първо, Гугъл от време на време сам се сеща, че от google.com трябва да те пренасочи към google.bg, или на база на IP адрес, или на база на Language: в HTTP заявката. Второ, дори и да не те е пренасочил, www.google.com/search също гледа Language: в HTTP заявката (списъкът от езици в настройките на браузъра) и ако, като мен, а май и други хора, си сложил български там, защото хич не е лоша идея по принцип, и особено ако българският е с по-голям приоритет от английския, то Google ти показва български интерфейс и транслитерира думите от заявката, ако не са поискани точно, а понякога дори и да са :)

Има няколко неща, с които Google започват да не ми харесват напоследък; почти се замислям дали да не пробвам от време на време да ползвам друг search engine, ама още е малко рано. Иначе един Debian-ски суек добре си го беше написал - http://kitenet.net/~joey/blog/entry/adieu_google/ - в момента ситуацията с Google и Duck Duck Go действително напомня на ситуацията с Yahoo! и Google през 1999 - с големия search engine, който на практика е смачкал конкуренцията, почти всички го ползват, ама нещо все повече не е съвсем наред, и с малкия, неизвестен такъв един, който тръгва с нови идеи и добри резултати :) Ама може би още е рано за съвсем избягване от Google.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 09, 2009 9:44 am

АВЕ СПЕЦОВЕ ДАЙТЕ НЕКЪВ РАБОТЕЩ КАУНТЪР ЗА САЙТ. Моля :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Dec 09, 2009 10:03 am

Напиши си - 2-3 реда е на пхп.

mysql_query("insert into counter set IP = '" .$_SERVER['REMOTE_ADDR']. "', cnt=0, on duplicate key set cnt=cnt+1");
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 09, 2009 11:11 am

Ъ?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Dec 09, 2009 11:15 am

Ня, споко, ще измислим нещо. Драгън е прав, че елементарна реализация се прави лесно, ама и за да изглежда добре... бе със сигурност има готови решения, ще потърся.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 09, 2009 11:24 am

щото регнах един в http://www.dacounter.com/ метнах си кода как си трее, ама не брои ;(. А ми трябват по подробни неща, тоест на шефовете мене ми е през...

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Wed Dec 09, 2009 11:27 am

Ксел, ако въпросът не е *посетителите* да виждат, а *шефовете* да виждат, има по-добро решение от counter - статистики от хостинг-доставчика. Доста хостинг-доставчици дават някакъв вид такива статистики, обикновено се ползва awstats или нещо подобно (и, да, преди да се обади някой, който е гледал сорса на awstats, *знам*, че е отвратително, ама работи, да го тако'ам у тако'ата).

Ако въпросът е в посетителите... ще измисля нещо по някое време, ама не баш сега, sowwy :(

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 09, 2009 11:52 am

Ми те от хостинга ми го натресоха, щото е нейде заврян на компа на някой познат на шефа и се поддържа как дойде, достъпа е некъв много странен и изобщо. Да спестят стинки, са ме овъртяха мене. Ше се опраим некак с рандъм фрии скрипт да ме оставят на мира :). След два дена ще са забравили. :mrgreen:

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Dec 09, 2009 6:22 pm

Замислям се уикенда да се трансформирам в платинена блондинка...
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Dec 09, 2009 7:10 pm

Vivian wrote:Замислям се уикенда да се трансформирам в платинена блондинка...
Кат отвориш уста, ще се издадеш и без това, че не си. :mrgreen:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 09, 2009 7:35 pm

Даунгрейдвай смело ;)