За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Jun 22, 2009 10:27 am

kiko72 wrote:Е...да не си ми в къщата де :)
всъщност, идея нямаш колко си прав за това... :lol: а ти ми напомняш на един наш стар познат от Бургас, но както и да е...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Jun 22, 2009 10:29 am

Tais wrote:а ти ми напомняш на един наш стар познат от Бургас, но както и да е...
Да... определено :D
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Jun 22, 2009 11:27 am

За всички рогета!

#show Ambush
/cast Pick Pocket
/equip Balanced Heartseeker
/cast Ambush
/equip Venerable Dal'Rend's Sacred Charge

Много удобно макро за левълване
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Jun 22, 2009 12:53 pm

ех... кога ли ще се върна на моето рогенце... засега си стои на 75 миличкото. То и там го добутах само, за да може да отваря кутиите от новите земи. В тази връзка, за тези, които са ми пращали кутии, извинявайте, ако не съм ги върнала отворени. Днес ще се логна на Раса да видя. И ми казвайте, ако пращате, че иначе може да мине сума време без да се логвам.

Иначе аз сериозно се заиграх с уориърчето. Тук едно голямо БЛАГОДАРЯ! на Дзвера - осигури ми два левъла вчера, че и два меча, да пробвам малко dual wield - с bladestorm се въртях като кафемелачка сред групата мобове, дето тропаха край него :lol: ужасно се забавлявах:))!

И едно извинение на народа, който ми говори по бгканала, без да получи отговор. За разяснение, имам отворени прийст канал, хийлър-канал, гилд чат, бг канал и още един, в който пише Теле от гилдията (направи го преди време и ми е активен... а и Теле е много активен в комуникацията). Съответно в лога ми нон стоп тече някаква комуникация. Добавете уиспърите и положението става безумно. Имам предвид, че в един момент автоматично преставам да чета. Ако не отговоря в бг-чата. Просто ме питайте на уиспър, please:). Щото или съм се забила да куестя и не чета, или съм afk. И не съм избирателна само за бг-канала - общо взето заглеждам донякъде прийст-канала, защото там се говори рядко и съответно привлича погледа, но и тогава, като видя, че не ме касае примерно, зарязвам четенето. А понякога пък просто не ми се говори:). Има и такива моменти (като вчера), особено ако ми е уморено.

Дима, една молба за гиър въпросите. Нека като цяло ги обсъждаме тук. Виж си в wowwiki примерно от кой бос какво пада. В игра не винаги успявам да отреагирам, да си помисля, да сравня, а и както ти казах, не мога да съобразя вашата дкп система. Но пак мога да помогна с обсъждане някакво, ако имам време - както би било тук. Ама ако ме питаш за нещо, докато в тоя момент съм насред куест, който изисква внимание, или самата аз съм в рейд, не се получава. Особено ако съм се хванала с няколко моба накуп. В 9 от 10 случая се разсейвам и героят ми мре, в следствие на което и се изнервям малко. Не е фатално и е нормално да се случва - всички ползваме усипъри, но поне за гиъра можем да си говорим тук:).

kiko72
Merchant

Post by kiko72 » Mon Jun 22, 2009 1:00 pm

Категорично отхвърлям предположението че съм този ваш познайник от Бургас :) От Варна съм...не се познаваме...какво да правя като "гларусите" малко или много си приличаме :lol:

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Jun 22, 2009 1:21 pm

Lannis wrote:В 9 от 10 случая се разсейвам и героят ми мре
Е какви са тез класове дето играеш с тях? :shock: Аз примерно ми се е случвало да отида до магазина да се върна и да видя героя ми да си стои сред 20 трупа (щото онез са се съживили 2 пъти подред) :P

А Расса аз си я ползвам за втори банк-алт :lol: :lol: Знам, че каквото и да й пратя, ще се върне след 30 дена непокътнато :lol: :lol:

Иначе кратки указания за започналия Среднолетен фестивал :wink: Като хвърляте факли - НЕ ГЛЕДАЙТЕ НАГОРЕ! :wink: Факлата има хубава сянка, която може да се следи по земята, вместо да си чупите вратовете гледайки в тавана 8-)

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Jun 22, 2009 1:23 pm

Svetlio wrote: Е какви са тез класове дето играеш с тях? :shock: Аз примерно ми се е случвало да отида до магазина да се върна и да видя героя ми да си стои сред 20 трупа (щото онез са се съживили 2 пъти подред) :P
Аз не съм "имба" играч. Съвсем посредствена съм и си мра.

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Jun 22, 2009 1:26 pm

Грешен клас е това уориъра, не е твоя вината :P Аз сега разработвам механична система (включваща вибратор :lol: :lol: ) която да вържа с макрото "concentration for all" и да пусна Паламурника да бяга през Азерот... мисля че ще е ултимативната фарм-машина :lol: :lol:

Само да не нацели Оргримар де... :roll:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jun 22, 2009 1:31 pm

И аз вчера некой и друг лвл, палата си зе щита от Спорегар ся и читав мейс. Пристрастих се към фармене на xp от групи.

Майското дърво стаква 10% xp bonus до 60 мин като се повъртиш :D
Като тура и раменцата с още 10% кат сдавам куестовете, че са мейл и не играя с тех, е бааааси фермата. Тая седмица ше се копа до 70 с минимум куести колкото до инстансните май кат гледам как тече само от трепане xp. Само дет пия вода кат разпран, че се бързам и бухам сички скилове.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Jun 22, 2009 1:33 pm

Sorry, Lannis, в общи линии откакто те нацелих без да искам в рейд, гледам да те питам само ако не си в рейд, но не съобразих, че може и да си в битка и да те "убия". Имам АтласЛуут адонът и има как да следя от кой бос, какво пада, проблем ми е, че аз горе-долу знам какво искам като най-добро, но за ъпгрейдите ми е трудно да преценявам, защото за всяко нещо в Улдуар плащам ДКП, та понякога се чудя дали си струва да го харча или не си струва да го харча. Затова и попитах вие как процедирате с харчовете. Таис си каза, че го пази и го ползва само за айтъмите, които са и best in slot.

Но ще пусна пост с items, за които се колебая и ще обсъдим евентуално. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Jun 22, 2009 2:06 pm

Xellos wrote:Като тура и раменцата с още 10% кат сдавам куестовете, че са мейл и не играя с тех, е бааааси фермата.
Тея раменца не дават ли бонус само за монстър килс? :shock:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Jun 22, 2009 2:10 pm

kiko72 wrote:Категорично отхвърлям предположението че съм този ваш познайник от Бургас :)
щом казваш...
Elayne wrote:...но за ъпгрейдите ми е трудно да преценявам, защото за всяко нещо в Улдуар плащам ДКП, та понякога се чудя дали си струва да го харча или не си струва да го харча.
Елейн, това единствено ти можеш да го прецениш :) Ланис нито ти знае ДКП-то, нито знае какви са ти настоящите нужди от статсове, нито знае как са облечени останалите ваши играчи - дето са твоя конкуренция за айтъми или конкуренция по ДКП...
ще трябва сама да преценяваш това, запознала си се вече със статсовете, дето са ти нужни, в градацията им по значимост, останалото е лична преценка на гиъра, с който разполагаш или искаш :)

луут-таблиците за това кой бос в Улдуар какво пуска са известни - неправи си рисърч, състави си списък какво искаш, после го редуцирай, съобразно нуждите ти... след което ги нареди по приоритети - кой айтъм ти е по-нужен от останалите и запази ДКП за него, дори да се наложи да пропуснеш други от списъка... и не бид-вай безразсъдно :P (добре, че ни е спестено това с бид-ването, при нас всички айтъми си имат точна цена, а айтъма го взима този с най-много ДКП от поискалите го).
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Jun 22, 2009 2:34 pm

Ами проблемите ми донякъде идват от това, че не за всеки stat съм твърде наясно в какви граници да се движа и това да е ОК, а не ниско. Spell power, haste, crit, mp5, intellect. И да, знам, че е въпрос на личен вкус и предпочитания към играта, но аз не играя от твърде дълго и не знам как точно предпочитам да играя и нямам съставен личен вкус. Чисто и просто нямам толкова опит. Например като оставам без мана вероятно проблемът Е в мен и неумение да каствам пестеливо, а не в липса на мп5 по гиъра ми. Като не умея да outheal-вам достатъчно бързо, а имам мана, проблемът вероятно е пак в мен и неумението ми да преценя за конкретната битка кой стат ми трябва повече (не съм стакнала крит или нямам достатъчно хейст). При Елитистите обикновено препоръчват два вида гиърване - за лондживити и трупут (ако правилно го чета). Затова и тормозя Ланис, защото тя е играла много повече от мен и е много по-наясно с класа и съветите й винаги са ми много ценни. Иначе винаги мога да стиквам към четенето на форуми, което и правя в работно време :D.

В общи линии чувам, че е приемливо да се въртя около 11% хейст без бъфовете, който хейст се покачва като каствам, тъй като се включват вече таланти и прочие. За крита чувам 30% без бъфовете (което ми се струва много аз имам 25%), за мп5 пак говорихме да е над 300 по време на каст, за интелекта чувам да е над 1200, а за Spell power около 2100-2200. Като цяло чувам и че Т8.5 има доста хейст, съответно ще е добре да наблягам на пръстени, огърлички и другие благини с повече крит, защото гиърът обикновено се върти между хейст+мп5 и крит+още-нещо.

Едит: И само да добавя за ДКП-то, тъй като съм единствен прийст и от най-активните, ДКП си имам и го харча пестеливо уж. За рейндж пръчката, за която изтормозих Ланис онзи ден просто никой не я искаше и щеше да стане шард, пък аз трябваше да бидна минимум, за да я взема все пак, а е очевидно, че наистина е малък ъпгрейд. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Jun 22, 2009 2:45 pm

Дима, аз малко трудно мога да съветвам понякога, защото аз съм по-хаотична от Таис в избора на гиър.

Обикновено си харесвам няколко предмета, които смятам, че ми трябват. Дори не се замислям толкова, дали са best in slot. Приоретизирам айтеми според различни фактори - сред тях и настроение:).

Най-общо за момента ти трябва да хванеш 4-сет бонуса на новия тиър. На твое място, и предвид скоростта, с която разчиствате 25, аз не бих се колебала да взема валорските, вместо конкуест парчетата, ако паднат. Разликата в статсовете не е толкова велика. Не е best in slot, но си струва заради бонуса. Защото шолдърите на 25-рейд падат от Йог - когато го свалите, пък дали ще падне твоят тоукън, пък дали няма да те аутбидне някой ... и т.н.

Останалото е напасване на статсове. Както знаеш, сета има много хейст и само два айтема с крит. Имаш, като мен, хубавия колан от Мали. Обаче той е с много хейст. За сметка на това крафтения колан има разкошен крит и отново прекрасни статсове. Не съм го взела за момента да го правя, именно защото имам достатъчно баланс на крит и хейст. падне ли ми следващ айтем от сета - панталон или шолдъри (малко вероятно за тях, освен ако не ги взема на 10-ка), веднага ще почна да търся вариант да си правя колана, за да балансирам замяната на много крит от шолдъри и панталони с хейст. Общо взето, като изключим сета, който е ясен, остават неща като тринкети, офхенд, оръжие, колан и ботушки. За ботушите - моите са вече за смяна, но искам новите ми да са крафтени - съответно няма да се харча за тях. друг е въпросът да намеря кой ги прави - не обичам да крещя по трейд и да търся - чакам да падне в гилдията ни, което не е най-разумното :).

Към момента имаш идеален мейс. Докато не събереш сета, няма смисъл да сменяш оф-хенд. Подобрението на този от Игнис е просто минимално. Аз го паснах. За тринкетите си знаеш. Уонд нов не ти трябва вече, освен ако не падне нещо изключително. Общо взето най-хубавите неща вече падат от хард моудс.

Добавено:
За босовете и проблемите с маната, ако искаш можем да ги обсъдим за всеки конкретен бос, където имаш проблем. На мен също ми се случва да застъргвам откъм мана. А аз съм и с по-малко мр5 от теб. Общо взето зависи много от цялостната игра на рейда, както и от това какви хийлъри имате. Ако нямате холи прийст и имате само един друид, както мисля, че ми обясни наскоро, мас хийлът ви ще е по-слаб, а битките искат много хийлинг. Това може да наложи повече ПоХ, което пък е зверски мана-дрейн. Говорили сме за пре-шийлдване - когато знаеш, че предстои масов демидж. Това помага за опазване на народа, докато другите хийлъри напълнят живота, но пък отново е мана-дрейн. Въпросът е в една бос-битка да знаеш в кой момент горе-долу да ползваш мана-кулдауните. И ако имаш наистина проблем, смени мета джема.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Jun 22, 2009 3:33 pm

Svetlio wrote:
Xellos wrote:Като тура и раменцата с още 10% кат сдавам куестовете, че са мейл и не играя с тех, е бааааси фермата.
Тея раменца не дават ли бонус само за монстър килс? :shock:
И аз имах спомен, че е само от монстър килс, обаче явно са го сменили - как да не им се радва човек.

http://www.wowhead.com/?item=42949