Дима, аз малко трудно мога да съветвам понякога, защото аз съм по-хаотична от Таис в избора на гиър.
Обикновено си харесвам няколко предмета, които смятам, че ми трябват. Дори не се замислям толкова, дали са best in slot. Приоретизирам айтеми според различни фактори - сред тях и настроение:).
Най-общо за момента ти трябва да хванеш 4-сет бонуса на новия тиър. На твое място, и предвид скоростта, с която разчиствате 25, аз не бих се колебала да взема валорските, вместо конкуест парчетата, ако паднат. Разликата в статсовете не е толкова велика. Не е best in slot, но си струва заради бонуса. Защото шолдърите на 25-рейд падат от Йог - когато го свалите, пък дали ще падне твоят тоукън, пък дали няма да те аутбидне някой ... и т.н.
Останалото е напасване на статсове. Както знаеш, сета има много хейст и само два айтема с крит. Имаш, като мен, хубавия колан от Мали. Обаче той е с много хейст. За сметка на това крафтения колан има разкошен крит и отново прекрасни статсове. Не съм го взела за момента да го правя, именно защото имам достатъчно баланс на крит и хейст. падне ли ми следващ айтем от сета - панталон или шолдъри (малко вероятно за тях, освен ако не ги взема на 10-ка), веднага ще почна да търся вариант да си правя колана, за да балансирам замяната на много крит от шолдъри и панталони с хейст. Общо взето, като изключим сета, който е ясен, остават неща като тринкети, офхенд, оръжие, колан и ботушки. За ботушите - моите са вече за смяна, но искам новите ми да са крафтени - съответно няма да се харча за тях. друг е въпросът да намеря кой ги прави - не обичам да крещя по трейд и да търся - чакам да падне в гилдията ни, което не е най-разумното

.
Към момента имаш идеален мейс. Докато не събереш сета, няма смисъл да сменяш оф-хенд. Подобрението на този от Игнис е просто минимално. Аз го паснах. За тринкетите си знаеш. Уонд нов не ти трябва вече, освен ако не падне нещо изключително. Общо взето най-хубавите неща вече падат от хард моудс.
Добавено:
За босовете и проблемите с маната, ако искаш можем да ги обсъдим за всеки конкретен бос, където имаш проблем. На мен също ми се случва да застъргвам откъм мана. А аз съм и с по-малко мр5 от теб. Общо взето зависи много от цялостната игра на рейда, както и от това какви хийлъри имате. Ако нямате холи прийст и имате само един друид, както мисля, че ми обясни наскоро, мас хийлът ви ще е по-слаб, а битките искат много хийлинг. Това може да наложи повече ПоХ, което пък е зверски мана-дрейн. Говорили сме за пре-шийлдване - когато знаеш, че предстои масов демидж. Това помага за опазване на народа, докато другите хийлъри напълнят живота, но пък отново е мана-дрейн. Въпросът е в една бос-битка да знаеш в кой момент горе-долу да ползваш мана-кулдауните. И ако имаш наистина проблем, смени мета джема.