За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Jun 22, 2009 10:27 am

kiko72 wrote:Е...да не си ми в къщата де :)
всъщност, идея нямаш колко си прав за това... :lol: а ти ми напомняш на един наш стар познат от Бургас, но както и да е...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Jun 22, 2009 10:29 am

Tais wrote:а ти ми напомняш на един наш стар познат от Бургас, но както и да е...
Да... определено :D
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Jun 22, 2009 11:27 am

За всички рогета!

#show Ambush
/cast Pick Pocket
/equip Balanced Heartseeker
/cast Ambush
/equip Venerable Dal'Rend's Sacred Charge

Много удобно макро за левълване
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Jun 22, 2009 12:53 pm

ех... кога ли ще се върна на моето рогенце... засега си стои на 75 миличкото. То и там го добутах само, за да може да отваря кутиите от новите земи. В тази връзка, за тези, които са ми пращали кутии, извинявайте, ако не съм ги върнала отворени. Днес ще се логна на Раса да видя. И ми казвайте, ако пращате, че иначе може да мине сума време без да се логвам.

Иначе аз сериозно се заиграх с уориърчето. Тук едно голямо БЛАГОДАРЯ! на Дзвера - осигури ми два левъла вчера, че и два меча, да пробвам малко dual wield - с bladestorm се въртях като кафемелачка сред групата мобове, дето тропаха край него :lol: ужасно се забавлявах:))!

И едно извинение на народа, който ми говори по бгканала, без да получи отговор. За разяснение, имам отворени прийст канал, хийлър-канал, гилд чат, бг канал и още един, в който пише Теле от гилдията (направи го преди време и ми е активен... а и Теле е много активен в комуникацията). Съответно в лога ми нон стоп тече някаква комуникация. Добавете уиспърите и положението става безумно. Имам предвид, че в един момент автоматично преставам да чета. Ако не отговоря в бг-чата. Просто ме питайте на уиспър, please:). Щото или съм се забила да куестя и не чета, или съм afk. И не съм избирателна само за бг-канала - общо взето заглеждам донякъде прийст-канала, защото там се говори рядко и съответно привлича погледа, но и тогава, като видя, че не ме касае примерно, зарязвам четенето. А понякога пък просто не ми се говори:). Има и такива моменти (като вчера), особено ако ми е уморено.

Дима, една молба за гиър въпросите. Нека като цяло ги обсъждаме тук. Виж си в wowwiki примерно от кой бос какво пада. В игра не винаги успявам да отреагирам, да си помисля, да сравня, а и както ти казах, не мога да съобразя вашата дкп система. Но пак мога да помогна с обсъждане някакво, ако имам време - както би било тук. Ама ако ме питаш за нещо, докато в тоя момент съм насред куест, който изисква внимание, или самата аз съм в рейд, не се получава. Особено ако съм се хванала с няколко моба накуп. В 9 от 10 случая се разсейвам и героят ми мре, в следствие на което и се изнервям малко. Не е фатално и е нормално да се случва - всички ползваме усипъри, но поне за гиъра можем да си говорим тук:).

kiko72
Merchant

Post by kiko72 » Mon Jun 22, 2009 1:00 pm

Категорично отхвърлям предположението че съм този ваш познайник от Бургас :) От Варна съм...не се познаваме...какво да правя като "гларусите" малко или много си приличаме :lol:

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Jun 22, 2009 1:21 pm

Lannis wrote:В 9 от 10 случая се разсейвам и героят ми мре
Е какви са тез класове дето играеш с тях? :shock: Аз примерно ми се е случвало да отида до магазина да се върна и да видя героя ми да си стои сред 20 трупа (щото онез са се съживили 2 пъти подред) :P

А Расса аз си я ползвам за втори банк-алт :lol: :lol: Знам, че каквото и да й пратя, ще се върне след 30 дена непокътнато :lol: :lol:

Иначе кратки указания за започналия Среднолетен фестивал :wink: Като хвърляте факли - НЕ ГЛЕДАЙТЕ НАГОРЕ! :wink: Факлата има хубава сянка, която може да се следи по земята, вместо да си чупите вратовете гледайки в тавана 8-)

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Jun 22, 2009 1:23 pm

Svetlio wrote: Е какви са тез класове дето играеш с тях? :shock: Аз примерно ми се е случвало да отида до магазина да се върна и да видя героя ми да си стои сред 20 трупа (щото онез са се съживили 2 пъти подред) :P
Аз не съм "имба" играч. Съвсем посредствена съм и си мра.

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Jun 22, 2009 1:26 pm

Грешен клас е това уориъра, не е твоя вината :P Аз сега разработвам механична система (включваща вибратор :lol: :lol: ) която да вържа с макрото "concentration for all" и да пусна Паламурника да бяга през Азерот... мисля че ще е ултимативната фарм-машина :lol: :lol:

Само да не нацели Оргримар де... :roll:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jun 22, 2009 1:31 pm

И аз вчера некой и друг лвл, палата си зе щита от Спорегар ся и читав мейс. Пристрастих се към фармене на xp от групи.

Майското дърво стаква 10% xp bonus до 60 мин като се повъртиш :D
Като тура и раменцата с още 10% кат сдавам куестовете, че са мейл и не играя с тех, е бааааси фермата. Тая седмица ше се копа до 70 с минимум куести колкото до инстансните май кат гледам как тече само от трепане xp. Само дет пия вода кат разпран, че се бързам и бухам сички скилове.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Jun 22, 2009 1:33 pm

Sorry, Lannis, в общи линии откакто те нацелих без да искам в рейд, гледам да те питам само ако не си в рейд, но не съобразих, че може и да си в битка и да те "убия". Имам АтласЛуут адонът и има как да следя от кой бос, какво пада, проблем ми е, че аз горе-долу знам какво искам като най-добро, но за ъпгрейдите ми е трудно да преценявам, защото за всяко нещо в Улдуар плащам ДКП, та понякога се чудя дали си струва да го харча или не си струва да го харча. Затова и попитах вие как процедирате с харчовете. Таис си каза, че го пази и го ползва само за айтъмите, които са и best in slot.

Но ще пусна пост с items, за които се колебая и ще обсъдим евентуално. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Jun 22, 2009 2:06 pm

Xellos wrote:Като тура и раменцата с още 10% кат сдавам куестовете, че са мейл и не играя с тех, е бааааси фермата.
Тея раменца не дават ли бонус само за монстър килс? :shock:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Jun 22, 2009 2:10 pm

kiko72 wrote:Категорично отхвърлям предположението че съм този ваш познайник от Бургас :)
щом казваш...
Elayne wrote:...но за ъпгрейдите ми е трудно да преценявам, защото за всяко нещо в Улдуар плащам ДКП, та понякога се чудя дали си струва да го харча или не си струва да го харча.
Елейн, това единствено ти можеш да го прецениш :) Ланис нито ти знае ДКП-то, нито знае какви са ти настоящите нужди от статсове, нито знае как са облечени останалите ваши играчи - дето са твоя конкуренция за айтъми или конкуренция по ДКП...
ще трябва сама да преценяваш това, запознала си се вече със статсовете, дето са ти нужни, в градацията им по значимост, останалото е лична преценка на гиъра, с който разполагаш или искаш :)

луут-таблиците за това кой бос в Улдуар какво пуска са известни - неправи си рисърч, състави си списък какво искаш, после го редуцирай, съобразно нуждите ти... след което ги нареди по приоритети - кой айтъм ти е по-нужен от останалите и запази ДКП за него, дори да се наложи да пропуснеш други от списъка... и не бид-вай безразсъдно :P (добре, че ни е спестено това с бид-ването, при нас всички айтъми си имат точна цена, а айтъма го взима този с най-много ДКП от поискалите го).
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Jun 22, 2009 2:34 pm

Ами проблемите ми донякъде идват от това, че не за всеки stat съм твърде наясно в какви граници да се движа и това да е ОК, а не ниско. Spell power, haste, crit, mp5, intellect. И да, знам, че е въпрос на личен вкус и предпочитания към играта, но аз не играя от твърде дълго и не знам как точно предпочитам да играя и нямам съставен личен вкус. Чисто и просто нямам толкова опит. Например като оставам без мана вероятно проблемът Е в мен и неумение да каствам пестеливо, а не в липса на мп5 по гиъра ми. Като не умея да outheal-вам достатъчно бързо, а имам мана, проблемът вероятно е пак в мен и неумението ми да преценя за конкретната битка кой стат ми трябва повече (не съм стакнала крит или нямам достатъчно хейст). При Елитистите обикновено препоръчват два вида гиърване - за лондживити и трупут (ако правилно го чета). Затова и тормозя Ланис, защото тя е играла много повече от мен и е много по-наясно с класа и съветите й винаги са ми много ценни. Иначе винаги мога да стиквам към четенето на форуми, което и правя в работно време :D.

В общи линии чувам, че е приемливо да се въртя около 11% хейст без бъфовете, който хейст се покачва като каствам, тъй като се включват вече таланти и прочие. За крита чувам 30% без бъфовете (което ми се струва много аз имам 25%), за мп5 пак говорихме да е над 300 по време на каст, за интелекта чувам да е над 1200, а за Spell power около 2100-2200. Като цяло чувам и че Т8.5 има доста хейст, съответно ще е добре да наблягам на пръстени, огърлички и другие благини с повече крит, защото гиърът обикновено се върти между хейст+мп5 и крит+още-нещо.

Едит: И само да добавя за ДКП-то, тъй като съм единствен прийст и от най-активните, ДКП си имам и го харча пестеливо уж. За рейндж пръчката, за която изтормозих Ланис онзи ден просто никой не я искаше и щеше да стане шард, пък аз трябваше да бидна минимум, за да я взема все пак, а е очевидно, че наистина е малък ъпгрейд. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Jun 22, 2009 2:45 pm

Дима, аз малко трудно мога да съветвам понякога, защото аз съм по-хаотична от Таис в избора на гиър.

Обикновено си харесвам няколко предмета, които смятам, че ми трябват. Дори не се замислям толкова, дали са best in slot. Приоретизирам айтеми според различни фактори - сред тях и настроение:).

Най-общо за момента ти трябва да хванеш 4-сет бонуса на новия тиър. На твое място, и предвид скоростта, с която разчиствате 25, аз не бих се колебала да взема валорските, вместо конкуест парчетата, ако паднат. Разликата в статсовете не е толкова велика. Не е best in slot, но си струва заради бонуса. Защото шолдърите на 25-рейд падат от Йог - когато го свалите, пък дали ще падне твоят тоукън, пък дали няма да те аутбидне някой ... и т.н.

Останалото е напасване на статсове. Както знаеш, сета има много хейст и само два айтема с крит. Имаш, като мен, хубавия колан от Мали. Обаче той е с много хейст. За сметка на това крафтения колан има разкошен крит и отново прекрасни статсове. Не съм го взела за момента да го правя, именно защото имам достатъчно баланс на крит и хейст. падне ли ми следващ айтем от сета - панталон или шолдъри (малко вероятно за тях, освен ако не ги взема на 10-ка), веднага ще почна да търся вариант да си правя колана, за да балансирам замяната на много крит от шолдъри и панталони с хейст. Общо взето, като изключим сета, който е ясен, остават неща като тринкети, офхенд, оръжие, колан и ботушки. За ботушите - моите са вече за смяна, но искам новите ми да са крафтени - съответно няма да се харча за тях. друг е въпросът да намеря кой ги прави - не обичам да крещя по трейд и да търся - чакам да падне в гилдията ни, което не е най-разумното :).

Към момента имаш идеален мейс. Докато не събереш сета, няма смисъл да сменяш оф-хенд. Подобрението на този от Игнис е просто минимално. Аз го паснах. За тринкетите си знаеш. Уонд нов не ти трябва вече, освен ако не падне нещо изключително. Общо взето най-хубавите неща вече падат от хард моудс.

Добавено:
За босовете и проблемите с маната, ако искаш можем да ги обсъдим за всеки конкретен бос, където имаш проблем. На мен също ми се случва да застъргвам откъм мана. А аз съм и с по-малко мр5 от теб. Общо взето зависи много от цялостната игра на рейда, както и от това какви хийлъри имате. Ако нямате холи прийст и имате само един друид, както мисля, че ми обясни наскоро, мас хийлът ви ще е по-слаб, а битките искат много хийлинг. Това може да наложи повече ПоХ, което пък е зверски мана-дрейн. Говорили сме за пре-шийлдване - когато знаеш, че предстои масов демидж. Това помага за опазване на народа, докато другите хийлъри напълнят живота, но пък отново е мана-дрейн. Въпросът е в една бос-битка да знаеш в кой момент горе-долу да ползваш мана-кулдауните. И ако имаш наистина проблем, смени мета джема.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Jun 22, 2009 3:33 pm

Svetlio wrote:
Xellos wrote:Като тура и раменцата с още 10% кат сдавам куестовете, че са мейл и не играя с тех, е бааааси фермата.
Тея раменца не дават ли бонус само за монстър килс? :shock:
И аз имах спомен, че е само от монстър килс, обаче явно са го сменили - как да не им се радва човек.

http://www.wowhead.com/?item=42949