Случи ми се нещо интересно...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Jun 01, 2008 5:12 pm

Elayne wrote:Мистириъсли спря. Нали писах, че традиционните 'лекове' не бачкат. Та, това с водата и запушването на носа, малките глъдки и т.н. го изпробвах в началото още, ни действъ.

Бтв, любувам се на великия, прекрасно миришещ, порой, който се излива в моя квартал. Липсват му две неща - светкавици и съответно гръмотевици и по-сиво и мрачно небе, за да е любимото ми време :).
Стига да не си на открито, да.

Само да уточня за моя противохълцов метод, че хватката е точно запушването на ушите. (А ако е просто преглъщане на вода и на мен никога не ми е помагало.) Не е широкоизвестно, повечето хора като го чуят и смятат, че е некъв бъзик. Пробвайте следващия път, досега е било 100% успешно.
Last edited by shayhiri on Sun Jun 01, 2008 9:23 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Jun 01, 2008 8:53 pm

Купих си ей това Самсунгче. Хич не лош начин да убиеш 500 кинта.

http://www.samsung.com/us/consumer/deta ... PEBSFV/XAA
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jun 01, 2008 9:11 pm

Hehe s 4'' ти е по-къс от моя :twisted: А честито ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Jun 01, 2008 9:20 pm

Честито, Дани!

Понеже аз съм хвърлил око сигурно от около 4-5 месеца ТОЧНО на този монитор и най-после му падна цената с 80 лева (сега си е 500 както си писал) почти се навих след сесията да го взема, ако си го заслужа. Та имам няколко въпроса:

1. Как върви бокса на него, пробва ли да го включиш?, на озона имат кабелче на доста бизнес цена, че даже и с изход за аудиото (на мен това ми е главната причина за нов монитор):

https://www.ozone.bg/index.php?p=produc ... product=62

2. Overall за игри + филми как се представя?
3. Колко му е гаранцията и (тук вече въобще не съм сигурен) не му ли е много стара матрицата (Валери ми разправяше нещо подобно)?

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Jun 01, 2008 9:28 pm

Muad_Dib wrote:Честито, Дани!

Понеже аз съм хвърлил око сигурно от около 4-5 месеца ТОЧНО на този монитор и най-после му падна цената с 80 лева (сега си е 500 както си писал) почти се навих след сесията да го взема, ако си го заслужа. Та имам няколко въпроса:

1. Как върви бокса на него, пробва ли да го включиш?, на озона имат кабелче на доста бизнес цена, че даже и с изход за аудиото:

https://www.ozone.bg/index.php?p=produc ... product=62

2. Overall за игри + филми как се представя?
3. Колко му е гаранцията и (тук вече въобще не съм сигурен) не му ли е много стара матрицата (Валери ми разправяше нещо подобно)?
Немам идея честно казано - днес реших, че ми трябва нов монитор и минах да го взема - техномаркета ми е близо. Образа е добър, нещата изглеждат ок. По добре от старата 19-ка която ми е включена като втори монитор. Гаранцията е 3 години, но не за един а май за три пиксела(не е проблем това, щото ако се напънеш да пишеш програмки мисля че можеш да изгориш още 2-3 достатъчно бързо, когато се наложи). За филми е разкошотия. Бокса не знам - дал съм го от около месеци половина на едно приятелче да играе на него - бтв - със прожектор на стена е мега яко :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Jun 01, 2008 11:17 pm

Току що се върнах от един моноспектакъл в Сатиричния театър и съм дълбоко разтърсена. Спектакълът се казва "За народното творчество", а артистът, който го изпълнява, Камен Донев, е от пловдивския театър, но е на турне тук. Всъщност това му беше последното представление в София за този сезон. Сашко беше намерил билетите с връзки, защото иначе свършват със светкавична скорост и се чака по 3 месеца за тях. Залата беше абсолютно пълна, т.е. шоуто е доволно популярно. И, повярвайте ми, има защо. Гениално е.

По свъщество представлява една двучасова стенд-ъп комедия, гравитираща около българското народно творчество и битието на съвременния българин. Хуморът е просто НЕНОРМАЛНО ЯК. Пичът освен че ръси великите смешки, е адски добър танцьор и певец - пя всякакви народни песни и тропа всякакви хора. Това ДВА часа. Изумена съм от издържливостта му и езиковите му способности (за тия два часа той говори на италиански, немски, френски, английски с много реднекски акцент, гръцки и турски, всичкото това с ЕБАТИ ДОБРОТО произношение - мога да го потвърдя за няколко от езиците поне). На всичкото отгоре, в цялата тая мешавня беше вплетена и доста битова мъдрост - нищо, което не сме виждали вече, наистина, но толкова чудовищно въздействащо, че излязох разревана и не можах да се успокоя близо 10 минути. Аз съм си ревла, верно, но рядко нещо ме е докосвало толкова много. Просто поклон за тоя човек...

Поклон.

Ако някой от вас има възможността - идете го вижте. Задължително.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Jun 01, 2008 11:42 pm

Гледах го преди две седмици и бях потресена. Въобще не очаквах да ми хареса моноспектакъл с няква почти фолклорна тематика, но беше наистина велик, хората (и аз) пляскаха до изнемога.

А тази седмица ходих на Радован Трети също в сатиричния и контрастът беше очеизбоден. Първо, едва се засмях на две-три места в комедията (някаква абсурдиста псевдо-кустурица имитация), а накрая хората изръкопляскаха протоколно, колкото да отдадат дължимото на актьорите и толкова.
Last edited by Morwen on Mon Jun 02, 2008 12:00 am, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Jun 01, 2008 11:57 pm

Щом един човек може да разплаче публиката си чисто и просто с весели и тъжни приказки за живота, значи е не гениален, ми не знам какво.

Въобще не отстъпва на който и да е западан комик, само че те не могат заедно със смешките и мъдростите да ти друснат такова брутално хорце и да ти изпеят такива страхотни песни. Или да те докоснат с ТОЛКОВА сърцато изпълнение.

Меко казано съм визхитен. И по чисто мъжки му завиждам на бахму и нечовешката издържливост. Дори в най-здравия си период бих умрял за половин час с такъв интензитет. За бога, той си взимаше дъх пеейки!

Иначе този стенд ъп не е просто доволно, а направо безбожно популярен. Доколкото разбрах, билетите отлитат час, след като се пуснат в разпродажба, и не е случайно. Не смятам, че и ЕДИН човек в тази зала може да е излязъл без прекрасно вътрешно чувство, клонящо към богоговение.
Last edited by AlDim on Mon Jun 02, 2008 12:21 am, edited 1 time in total.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jun 02, 2008 12:05 am

Последно толкова хвалби съм чувал за няколкото моноспектакъла на Баташов по Богосян в 199 преди десетина години. (И си ги заслужаваха.) Трябва пак да почна да ходя редовно на театър, че от златната ера на Теди Москов и Морфов в Народния насам не съм стъпвал. :roll: И точно въпросната пиеса на Донев изглежда ще е добро начало тази есен, пък ако трябва да ходя и до Пловдив. 8-) (Интересно, никога не ми е правил впечатление на голям актьор, макар определено да беше много по-добър от Вълдобрев, с когото пробиха навремето. Но явно здраво е дръпнал м/увременно, пък и като сценарист винаги го е бивало.)

едит: благоговее е думата, по-скоро
Last edited by shayhiri on Mon Jun 02, 2008 12:10 am, edited 2 times in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jun 02, 2008 12:06 am

Брех :) Ще проуча :)
This is it. Ground zero.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Jun 02, 2008 12:24 am

Шайх, усетих се и си я оправих още преди да ти видя забележката :P

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jun 02, 2008 9:58 am

Днес тихо и кротко излизам твърде късно за работа и си взимам такси. И в момента, в който то излиза на Раковски, а аз тъкмо съм се успокоила, че ще стигна навреме, осъзнавам, че съм си оставила парите и документите в раницата. И обратно през задръстването и после пак обратно...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jun 02, 2008 10:05 am

Бях забравил колко яко е да се возиш в градския транспорт и да си четеш книжка. Скипваш бързите задръствания и не се ядосваш още в началото на работния ден. Абе въобще метрото рокс. :mrgreen:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jun 02, 2008 10:11 am

Тъкмо се зачудих как пък така скипваш задръстванията с ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ, после видях "метрото".... ;р

метро и трамвай важат ДОНЯКЪДЕ. всичко останало е безумие.

Морф, трябваха ли ти?? В смисъл.. пари назаем зимаш, а документи за какво са ти?
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jun 02, 2008 10:16 am

Жоре метрото е на светлинни години от трамвая. Взимането на отсечката Обеля-центъра за 12 минути и с хеликоптер едва ли ще е по-бързо. :mrgreen: С кола ми отнема към 30 и няколко минути сутрин поне. Да не говоря за ядосването, псувните, засичанията, не спазването на светофари и знаци от изнервените шофьори и тн. :evil:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!