Случи ми се нещо интересно...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Jun 01, 2008 5:12 pm

Elayne wrote:Мистириъсли спря. Нали писах, че традиционните 'лекове' не бачкат. Та, това с водата и запушването на носа, малките глъдки и т.н. го изпробвах в началото още, ни действъ.

Бтв, любувам се на великия, прекрасно миришещ, порой, който се излива в моя квартал. Липсват му две неща - светкавици и съответно гръмотевици и по-сиво и мрачно небе, за да е любимото ми време :).
Стига да не си на открито, да.

Само да уточня за моя противохълцов метод, че хватката е точно запушването на ушите. (А ако е просто преглъщане на вода и на мен никога не ми е помагало.) Не е широкоизвестно, повечето хора като го чуят и смятат, че е некъв бъзик. Пробвайте следващия път, досега е било 100% успешно.
Last edited by shayhiri on Sun Jun 01, 2008 9:23 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Jun 01, 2008 8:53 pm

Купих си ей това Самсунгче. Хич не лош начин да убиеш 500 кинта.

http://www.samsung.com/us/consumer/deta ... PEBSFV/XAA
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jun 01, 2008 9:11 pm

Hehe s 4'' ти е по-къс от моя :twisted: А честито ;)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Jun 01, 2008 9:20 pm

Честито, Дани!

Понеже аз съм хвърлил око сигурно от около 4-5 месеца ТОЧНО на този монитор и най-после му падна цената с 80 лева (сега си е 500 както си писал) почти се навих след сесията да го взема, ако си го заслужа. Та имам няколко въпроса:

1. Как върви бокса на него, пробва ли да го включиш?, на озона имат кабелче на доста бизнес цена, че даже и с изход за аудиото (на мен това ми е главната причина за нов монитор):

https://www.ozone.bg/index.php?p=produc ... product=62

2. Overall за игри + филми как се представя?
3. Колко му е гаранцията и (тук вече въобще не съм сигурен) не му ли е много стара матрицата (Валери ми разправяше нещо подобно)?

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Jun 01, 2008 9:28 pm

Muad_Dib wrote:Честито, Дани!

Понеже аз съм хвърлил око сигурно от около 4-5 месеца ТОЧНО на този монитор и най-после му падна цената с 80 лева (сега си е 500 както си писал) почти се навих след сесията да го взема, ако си го заслужа. Та имам няколко въпроса:

1. Как върви бокса на него, пробва ли да го включиш?, на озона имат кабелче на доста бизнес цена, че даже и с изход за аудиото:

https://www.ozone.bg/index.php?p=produc ... product=62

2. Overall за игри + филми как се представя?
3. Колко му е гаранцията и (тук вече въобще не съм сигурен) не му ли е много стара матрицата (Валери ми разправяше нещо подобно)?
Немам идея честно казано - днес реших, че ми трябва нов монитор и минах да го взема - техномаркета ми е близо. Образа е добър, нещата изглеждат ок. По добре от старата 19-ка която ми е включена като втори монитор. Гаранцията е 3 години, но не за един а май за три пиксела(не е проблем това, щото ако се напънеш да пишеш програмки мисля че можеш да изгориш още 2-3 достатъчно бързо, когато се наложи). За филми е разкошотия. Бокса не знам - дал съм го от около месеци половина на едно приятелче да играе на него - бтв - със прожектор на стена е мега яко :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Jun 01, 2008 11:17 pm

Току що се върнах от един моноспектакъл в Сатиричния театър и съм дълбоко разтърсена. Спектакълът се казва "За народното творчество", а артистът, който го изпълнява, Камен Донев, е от пловдивския театър, но е на турне тук. Всъщност това му беше последното представление в София за този сезон. Сашко беше намерил билетите с връзки, защото иначе свършват със светкавична скорост и се чака по 3 месеца за тях. Залата беше абсолютно пълна, т.е. шоуто е доволно популярно. И, повярвайте ми, има защо. Гениално е.

По свъщество представлява една двучасова стенд-ъп комедия, гравитираща около българското народно творчество и битието на съвременния българин. Хуморът е просто НЕНОРМАЛНО ЯК. Пичът освен че ръси великите смешки, е адски добър танцьор и певец - пя всякакви народни песни и тропа всякакви хора. Това ДВА часа. Изумена съм от издържливостта му и езиковите му способности (за тия два часа той говори на италиански, немски, френски, английски с много реднекски акцент, гръцки и турски, всичкото това с ЕБАТИ ДОБРОТО произношение - мога да го потвърдя за няколко от езиците поне). На всичкото отгоре, в цялата тая мешавня беше вплетена и доста битова мъдрост - нищо, което не сме виждали вече, наистина, но толкова чудовищно въздействащо, че излязох разревана и не можах да се успокоя близо 10 минути. Аз съм си ревла, верно, но рядко нещо ме е докосвало толкова много. Просто поклон за тоя човек...

Поклон.

Ако някой от вас има възможността - идете го вижте. Задължително.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Jun 01, 2008 11:42 pm

Гледах го преди две седмици и бях потресена. Въобще не очаквах да ми хареса моноспектакъл с няква почти фолклорна тематика, но беше наистина велик, хората (и аз) пляскаха до изнемога.

А тази седмица ходих на Радован Трети също в сатиричния и контрастът беше очеизбоден. Първо, едва се засмях на две-три места в комедията (някаква абсурдиста псевдо-кустурица имитация), а накрая хората изръкопляскаха протоколно, колкото да отдадат дължимото на актьорите и толкова.
Last edited by Morwen on Mon Jun 02, 2008 12:00 am, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Jun 01, 2008 11:57 pm

Щом един човек може да разплаче публиката си чисто и просто с весели и тъжни приказки за живота, значи е не гениален, ми не знам какво.

Въобще не отстъпва на който и да е западан комик, само че те не могат заедно със смешките и мъдростите да ти друснат такова брутално хорце и да ти изпеят такива страхотни песни. Или да те докоснат с ТОЛКОВА сърцато изпълнение.

Меко казано съм визхитен. И по чисто мъжки му завиждам на бахму и нечовешката издържливост. Дори в най-здравия си период бих умрял за половин час с такъв интензитет. За бога, той си взимаше дъх пеейки!

Иначе този стенд ъп не е просто доволно, а направо безбожно популярен. Доколкото разбрах, билетите отлитат час, след като се пуснат в разпродажба, и не е случайно. Не смятам, че и ЕДИН човек в тази зала може да е излязъл без прекрасно вътрешно чувство, клонящо към богоговение.
Last edited by AlDim on Mon Jun 02, 2008 12:21 am, edited 1 time in total.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jun 02, 2008 12:05 am

Последно толкова хвалби съм чувал за няколкото моноспектакъла на Баташов по Богосян в 199 преди десетина години. (И си ги заслужаваха.) Трябва пак да почна да ходя редовно на театър, че от златната ера на Теди Москов и Морфов в Народния насам не съм стъпвал. :roll: И точно въпросната пиеса на Донев изглежда ще е добро начало тази есен, пък ако трябва да ходя и до Пловдив. 8-) (Интересно, никога не ми е правил впечатление на голям актьор, макар определено да беше много по-добър от Вълдобрев, с когото пробиха навремето. Но явно здраво е дръпнал м/увременно, пък и като сценарист винаги го е бивало.)

едит: благоговее е думата, по-скоро
Last edited by shayhiri on Mon Jun 02, 2008 12:10 am, edited 2 times in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jun 02, 2008 12:06 am

Брех :) Ще проуча :)
This is it. Ground zero.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Jun 02, 2008 12:24 am

Шайх, усетих се и си я оправих още преди да ти видя забележката :P

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jun 02, 2008 9:58 am

Днес тихо и кротко излизам твърде късно за работа и си взимам такси. И в момента, в който то излиза на Раковски, а аз тъкмо съм се успокоила, че ще стигна навреме, осъзнавам, че съм си оставила парите и документите в раницата. И обратно през задръстването и после пак обратно...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jun 02, 2008 10:05 am

Бях забравил колко яко е да се возиш в градския транспорт и да си четеш книжка. Скипваш бързите задръствания и не се ядосваш още в началото на работния ден. Абе въобще метрото рокс. :mrgreen:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jun 02, 2008 10:11 am

Тъкмо се зачудих как пък така скипваш задръстванията с ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ, после видях "метрото".... ;р

метро и трамвай важат ДОНЯКЪДЕ. всичко останало е безумие.

Морф, трябваха ли ти?? В смисъл.. пари назаем зимаш, а документи за какво са ти?
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jun 02, 2008 10:16 am

Жоре метрото е на светлинни години от трамвая. Взимането на отсечката Обеля-центъра за 12 минути и с хеликоптер едва ли ще е по-бързо. :mrgreen: С кола ми отнема към 30 и няколко минути сутрин поне. Да не говоря за ядосването, псувните, засичанията, не спазването на светофари и знаци от изнервените шофьори и тн. :evil:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!