Колко и кои фентъзита е прочел Шайхири?
Защото мнението на Драган очевидно съвпада с моето, а ако си го изкажа лично, Ян ще ме обяви за още по-голям идиот, отколкото е мислил, че съм. 

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Не, вероятно така просто ще добави към нещата, които мисли за теб и "криещ се зад други хора", "неможещ да поема отговорност" и "наливащ масло в огъня".
В смисъл, този спор се води, докато това беше твое мнение, даваха се мнения, стигна се до някакъв край, но ти настояваш пак да водиш абсолютно същия спор, само защото някой някъде по света бил казал същото. Няма защо.
В смисъл, този спор се води, докато това беше твое мнение, даваха се мнения, стигна се до някакъв край, но ти настояваш пак да водиш абсолютно същия спор, само защото някой някъде по света бил казал същото. Няма защо.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Доста нелепо е да даваш мнение за историята на поредицата, от което си изчел само една трета, както вече ти казаха доста пъти, и това, че някой си на някакъв форум форум бил на същото мнение като теб по въпроса не доказва нищо. 

Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Ами не, никакъв такъв спор не се е водил. Бяхте се хванали за думата дали книгите могат да са християнски, бидейки антихристиянски. Не е ставало въпрос за качествата на историята и на автора.Morwen wrote:Не, вероятно така просто ще добави към нещата, които мисли за теб и "криещ се зад други хора", "неможещ да поема отговорност" и "наливащ масло в огъня".
Благодаря за определенията.

И тъй както Ян и Гибли отказват да говорят с мен, щото не съм чел и трите книги, аз пък не виждам кво има да говоря по въпроса с хора, които не са чели и първата. Поне това е необходимо, за да си изгради човек мнение.
Дем, а ти чел ли си я?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Ми спорът се е водил, когато ти за първи път и от свое име изрази това си мнение. Определенията се натрапват някак, не виждам неверни факти в тях.
Аз, забележи, не споря с теб за книгата, така че няма какво да демонстрираш твърдения, че само недостойни спорят с теб, подозрително мяза на тролене
Аз, забележи, не споря с теб за книгата, така че няма какво да демонстрираш твърдения, че само недостойни спорят с теб, подозрително мяза на тролене

I don't wanna die
http://www.citadelata.com/index.php?show=1051
Ето поредната от серията проникновени студии, които осветляват Единствения Начин да се пише правилно фентъзи. Излишно е да признавам, че ги следя с жарък интерес. Няма смисъл да тръгваш да се мъчиш сам, без да си прозрял законите на занаята, изсечени в камък.
Ето поредната от серията проникновени студии, които осветляват Единствения Начин да се пише правилно фентъзи. Излишно е да признавам, че ги следя с жарък интерес. Няма смисъл да тръгваш да се мъчиш сам, без да си прозрял законите на занаята, изсечени в камък.
- Interpreter
- Forsaken
Чудя им се на тези как може да са такива несретници..
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
- tigermaster
- Elder God
Съвсем сериозно се замислям дали да не се регистрирам в онзи сайт.shayhiri wrote:http://www.citadelata.com/index.php?show=1051
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
За тези, които още не са се регистрирали, ето следващата стъпка към неподражаемото просветление: http://www.citadelata.com/index.php?show=1141
Тука вече става сериозно.
Тука вече става сериозно.

Когато пред нас се появят подобно величествени и аристократични фигури ние добиваме страхопочитание към делата и силата на злодея и разбира се още по-голямо свидетелство за обаятелността на фентъзито. Грубият и варварски тип злодеи за нас не са алтернатива на типичния фентъзи стил, в който трябва да протече един фентъзи сюжет. Те водят до оварваряване на историята и в повечето случаи – до отвращение на истинския фен от произведението.
- Daggerstab
- Arcanist
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main.FanDumb

One of the surest signs that you are dealing with Fan Dumb, optimistic or not, is when the phrase "true fans" (or some variation thereof) is thrown around.

Дагърстаб. Точка.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
TV Tropes рулира.
Иначе това май е Шайхири, когато почва да разтяга локуми за разни жанрове, които не го кефят.

Бре, аз понякога успявам да вляза в тази категория.The Culture Alien: A fan who is completely objective (i.e., complains equally) about what he watches, without regard to the tropes, directions or demographics appropriate to the particular genre. This fan usually has an extreme lack of Willing Suspension Of Disbelief, and doesn't so much dislike a convention as refuse to accept it at all. Often criticized as overly disliking something which is obviously not geared to him.

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Leave out 'Fan'... Хаха, така съм се смял на "великите" словоизлияния в Цитаделата. Тази статия обаче ме разбиDaggerstab wrote:One of the surest signs that you are dealing with Fan Dumb...

Ето любимия ми цитат:
Първата важна характеризираща черта на злият герой трябва да бъде именно самият зъл характер.

.. for cunt`s sake!Във всичките си действия злодеят трябва да бъде подбуждан и подтикван от идеи, които го карат да върши злини

След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".