Гледано напоследък, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Oct 01, 2007 1:20 pm

shayhiri wrote:Твърдях го за този, който съм. Че е неповторимо добър за жанра.
И колко точно филми от жанра си гледал, че го твърдиш толкова уверено?

Всъщност, знаеш ли, не ми отговаряй, просто няма смисъл. Нещо към всички останали: защо изобщо му се връзвате на Алекс? Като толкова желае, нека да обобщава. Наистина понякога заспамва темите повече от приемливото, но пък си има модератори, да се оправят. Мисля, че на всички ни е ясна разликата между това да гледаш/чуеш/прочетеш нещо, и да прочетеш само критиката към него, така че просто няма смисъл да се занимаваме.
This signature is not yet rated

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 01, 2007 1:25 pm

Ми препоръчайте ми тогава най-доброто за вас двамата. :? Както Дем имаше добрината и който филм веднага ще уважа.
Delegat wrote:Че и за книги :lol:
Заради теб пуснахме Списъка на "Шиндлер", в който ясно се вижда кво съм чел и кво не. 8-)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Oct 01, 2007 1:31 pm

Ммм... Живик, точно там е работата, че аз усилено се опитвам да не му се връзвам и от време на време уж бутам и други в тая насока, че да не текат със страници спорове, от които странични случайно преминаващи суеци да си изграждат всякакви погрешни вчепатления :)
А все пак - чисто информативно - Алекс, това, че "Девет месеца" е на Крис Кълъмбъс, какво точно трябваше да значи? Съвсем сериозен въпрос - наистина не разбирам дали имаш предвид, че се предполага да е прекрасен, или че се предполага за нищо да не става, или че се предполага да е просто един от многото, или какво? Щото само от тези твои думи наистина не разбирам каква е твоята лична реакция на моето изказване :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 01, 2007 2:13 pm

Значи, че Кълъмбъс е кютюк, който няма нито един свестен филм (с изключение донякъде на Мисис Даутфайър, за което заслугата естествено е на Робин Уилямс). А като сценарист пък е пълна трагедия. Така че нищо чудно, че 9 месеца има петица в имдб. :x

Можете и сами да се информирате по принцип. А ако не ви се занимава, продължавайте да го сравнявайте смело с Апатоу. :rofl: За радост на суеците.
Last edited by shayhiri on Mon Oct 01, 2007 7:05 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Oct 01, 2007 2:29 pm

shayhiri wrote:Значи, че Кълъмбъс е кютюк, който няма нито един свестен филм (с изключение донякъде на Мисис Даутфайър, за което заслугата естествено е на Робин Уилямс). А като сценарист пък е пълна трагедия. Така че нищо чудно, че 9 месеца има петица в имдб. :x
Това, че 9 месеца бил ниско оценен от американската публика (за която два пъти казах какво мисля, да не потретвам :) ) хич не ме интересува. На мен пък 9 месеца много ми хареса и това е единственото, което има значение за мен.
Last edited by passer-by on Mon Oct 01, 2007 4:43 pm, edited 2 times in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Oct 01, 2007 4:07 pm

Последно, и аз спирам.
Термин "ромкомка" или "ромком" няма.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Oct 01, 2007 4:20 pm

Не разбирам какво му е толков на Девет Месеца. Филмът си е прилична комедийка. И Джеф Голдблъм и Робин Уилямс са доста смешни.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Oct 01, 2007 5:05 pm

tigermaster wrote:"The Princess Bride" - детска приказка за лека нощ... Ама не точно. ... От доста време не се бях смял така, честно. Изключително забавен и остроумен диалог, който не трябва да се пропуска. Във филма почти няма ефекти - всъщност май единственото "по-фентъзи" на външен вид същество е един огромен плъх, който се появява за малко. За сметка на това имаме страхотни актьори, а и прекрасен сценарий. Гледайте го, няма да съжалявате.
И музиката! @Тайгър-е, музикатааааааа!!! :wink:

@Рол, пресилената консумация на почти всеки концентриран наркотик (например всичките алкалоиди) може да предизвика шизофрения у предразположен човек - такъв който имам някакво нарушено химìческо мозъчно равновесие. Но, определено, наркотикът за който ставаше дума в Сканър.. беше умишлено хард.
И мне, Тотъл Рикол, няма нищо общо с разказчето което е много оригинално и прекрасно.

Завид, завид за Стардъст!!! :mrgreen:

Аз пък си наваксвам с по "старите" на Такеши Мийке, и най-после гледах Дед ор Алайф. Като всички на Мийке - кръвоносен, жесток, адреналинов. Но в този краят направо ме остави :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
И също, най-после, се отчетох с Дони Дарко. Направо стархотен! Това е най-внимателният, мил и чувствителен начин по който може да се опише шизофреник-маниак! Много ми хареса и определено смятам да следя по от близо Джейк Гиленхал.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 01, 2007 6:42 pm

Ghibli wrote:Последно, и аз спирам.
Термин "ромкомка" или "ромком" няма.
А ситком има ли? Айде поне гуугъл ползвайте.
http://www.google.bg/search?hl=en&q=romcom

Минувач, имдб не е "американската публика".

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Oct 01, 2007 6:48 pm

shayhiri wrote:Минувач, имдб не е "американската публика".
Приемам поправката.
Променям "американската публика" на "сайт, в който постват предимно хора, лишени от вкус и водещи се по модата, сред тях и немалко американци, и следователно немеродавен за мен" :twisted: (легнали са ми на сърцето тез американци, бе! Не ми ги отнемай!) :mrgreen:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Oct 01, 2007 6:52 pm

shayhiri wrote:А ситком има ли? Айде поне гуугъл ползвайте.
http://www.google.bg/search?hl=en&q=romcom
С една доста тънка разлика - sitcom си присъства във всички нормални речници, докато romcom - не. Да не говорим, че да даваш като аргумент дума от речник на съвременен жаргон, който се прави от потребителите е несериозно - колкото Wikipedia е някакъв авторитет и дава неопровержими факти, толкова и това. Иначе по тази логика защо да няма и horcom? Или пък costdram? А защо не erothrill?
This signature is not yet rated

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 01, 2007 6:59 pm

Са кво, на шашави ли се правим? "Дадох като аргумент" целия гуугъл. Не виждате ли, че има милион резултати за думата? Кво по-ясно доказателство, че не само съществува, ами се и използва активно? :roll: Докато твоите измислици няма да изкарат и една страница резултати. Освен може би хорком, която ми харесва. 8-)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Oct 01, 2007 7:07 pm

Мен пък ми прави впечатление че в твоя линк от гугъл-а има само 3 резултата. От които 2 са български сайтова! :hihi: И май всички познаваме родната наклонност с английския (дори и тук, м/у културни хора, преобладават английските термини).
И като стигнахме до това, я обясни моля те, какво искаш да кажеш с горните *ком-ове, че моето въображение е доста мудно на аглийски. Или поне дай двете оригинални "интегрантки" на robcom. Мерси!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Oct 01, 2007 7:10 pm

Алекс, на български обаче абсолютно никой освен теб не използва термина ромком (за разлика от ситком примерно), мисля, че това имаше предвид Гибли.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 01, 2007 7:18 pm

Може, на просто е абсурд всеки път да изписвам "романтична комедия". Не си заслужава труда най-малкото. Пък и се учим, нали?

Бая, пак си се оплела фатално, нещо. :lol: