Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Sep 27, 2007 11:38 am

Ghibli wrote:За момент реших, че за Младост в София става въпрос :mrgreen:
И аз така. 8-)

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu Sep 27, 2007 3:08 pm

http://i2.tinypic.com/66k7v50.png
Еволюция по континенти. :)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Sep 27, 2007 7:00 pm

http://dnes.dir.bg/2007/09/27/news21532 ... #sepultura
Spoiler: show
Хиляди учители превзеха центъра на София
27 септември 2007 / News.dir.bg
С викове "Победа" и "Оставка" няколко хиляди учители от цялата страна протестират между МС и президентството.
Протестиращите настояват за оставка на просветния министър Даниел Вълчев и заявяват, че няма да спрат стачката докато не бъдат изпълнени тяхното искане: поетапно увеличаване на учителските заплати в рамките на 100% от 1 октомври тази година, 1 януари 2008 г. и 1 юли 2008 г. Учителите пяха "Върви народе възродени" призовани от водачите на протеста, предаде БГНЕС. Председателят на СБУ Янка Такева заяви, че няма да има никакво отстъпление и призова, който предаде учителите да бъде линчуван на площада. Въпреки че протестиращите обявиха, че техните искания не са политически, Янка Такева призова за оставка на Даниел Вълчев и попита министър-председателя, вицепремиера, депутатите и президента, защо се срамуват от учителите. Такева попита кой манипулира обществото и противопоставя учителите на другите съсловия. Тя заяви, че днес е време разделно, защото учителите стачкуват за бъдещето на България.
В протеста участват учители освен от софийските училища и детски градини, от Враца, Ихтиман, Перник, Сандански, Благоевград, Пловдив, Сливен, Стара Загора, Карлово и Сопот. Те са издигнали плакат на премиера Станишев като Пинокио, на който пише "За даскало и наука въобще не му пука, но за да капне в катрана и мед рече: "Образованието е приоритет". На плакатите пише още: "Вън политиците от образованието", "Господа управляващи, спрете геноцида на нацията, времето и българите не ви искаме".
От името на единния стачен комитет протестиращите приеха декларация до президента, премиера и председателя на Народното събрание, в която се обявява, че липсата на конструктивен диалог е довела до ефективна стачка. Настоява се за ясен ангажимент и обвързване на по-доброто качеството на образованието с повишаване стандарта на живот на българските учители. В декларацията се изразява възмущение, че просветният министър Даниел Вълчев манипулира общественото мнение и през цялото време той и министър-председателя се опитват да противопоставят синдикати на учители. Недопустимо е български министър да създава и генерира напрежение в обществото, за това настояваме за незабавна оставка на Даниел Вълчев, се казва още в декларацията. Движението в центъра е блокирано, протестиращите се охраняват от 100 полицаи.
Някой минавал ли е днес през центъра? Вярно ли е горното?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Sep 27, 2007 7:08 pm

Ами да ти кажа, както го показаха по телевизията преди малко, вярно ще да е било.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Sep 27, 2007 7:37 pm

Мдааа, повисях в задръстването заради тва яко. Ма нема лошо де нека почне се събира народа вече. Ама си беха затворили целия шибан център, не питай как сме праили доставка по Раковска баш в 5.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Sep 27, 2007 7:45 pm

Утре съм там. :evil: Деба комуняги гадни.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Sep 27, 2007 8:44 pm

Аз подкрепям само генерални стачки с пълна блокада, запалени гуми и здравословна патаклама :lol:
Браншовите стачки са умряла работа.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Oct 01, 2007 10:13 am

Окончателно. Такситата вдигат цените с 20%

От 1 октомври цените на таксиметровите услуги на някой от по-големите фирми превозвачи в София скачат с 20 процента, съобщи Нова телевизия.

От браншовата Камара на таксиметровите шофьори обаче прогнозират, че до края на седмицата и по-малките фирми ще вдигнат цената.

От понеделник, от 49 стотинки за километър, дневната тарифа скача до 59 стотики. Нощната става 70, а за престоят ще струва по 18 стотинки за минута. Началната такса също скача и от 50, става 60 стотинки.

Остава същата единствено цената за повикване. Според председателят на камарата на таксиметровите шофьори Спас Атанасов по този начин фирмите целят да стимулират пътниците да си викат такси по телефона.

Увеличението все пак не стигна безумните искания за ръст от 150% на цените, както поиска Асоциацията на таксиметровите синдикати
Мииии честито :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 01, 2007 10:50 am

Беше си ясно. Значи минималният курс вече е три лева, а не два. (Максималният не ми се мисли, събота дадох 15 лв. за един. :roll: ) Поне няма да се дърпат като се качваш, смешниците.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Oct 01, 2007 11:17 am

Гадове. :evil:

Лошото е че ми остава още един месец докато ми върнат книжката. :cry:

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Oct 01, 2007 11:24 am

shayhiri wrote:Поне няма да се дърпат като се качваш, смешниците.
Не бъди толкова сигурен, пак повтарям за случая как викнахме две таксита от Владая до Лозенец посред нощ, и дойде само едно, защото другите ги мързяло. На тях само им дай да лапат без да вършат нищо, това им е най-съкровената мечта.
Last edited by zhivik on Mon Oct 01, 2007 11:57 am, edited 2 times in total.
This signature is not yet rated

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 01, 2007 11:32 am

Това е мечтата на всички на постоянна 5дни/8часа работа и повечето я осъществяват. :wink: Ма точно Бакшишеви, ко не си мръднат задника, са на нула. Освен ако не чакат принца от приказките, дето ще си забрави куфарчето със 100 000 евро на задната седалка. :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Oct 01, 2007 12:26 pm

Е очакваше се де, са ако и те очакват некой да е доволен че не е 150%, а е само 25 не са познали. Нема толкоз долни типове кат редовите бакшиши. Еми ше се качвам само при крайна нужда, което я има веднъж в месеца я не. Са тамън да си дооправя колата до края на седмицата и ше им #@*&^*. Да си седят на стоянката поровете по цел ден и да си дишат метана там.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 01, 2007 12:36 pm

Xellos wrote:и ше им #@*&^*. Да си седят на стоянката поровете по цел ден и да си дишат метана там.
Ха-ха! :lol: Ха дано.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Oct 01, 2007 4:43 pm

Таксиджии на бунт за още поскъпване
01 октомври 2007 / News.dir.bg
Таксиметровите шофьори ще блокират офисите на фирмите си заради малкото увеличение на тарифите.
Това съобщи пред “Фокус” Стефан Боснов, председател на Асоциацията на таксиметровите синдикати в България. Днес стана ясно, че софийските таксита вдигат тарифите си с 25% (новата цена през деня ще е 59 ст./км, а нощната става 70 ст./км.) По думите на Боснов 25%-то увеличение на цените на таксиметровите услуги било в “абсолютно” нарушение на закона, тъй като не било съгласувано с общините и гражданското общество.
Цените на таксиметровите услуги трябва да се увеличават плавно – при 75 ст./км не остава никаква печалба на водачите. Затова те се опитват да печелят от бакшиши или по-дълги разстояния.
Ако цените започнат да се увеличават плавно от 85 или 95 стотинки до 1.50 лева следващата година, това няма да е така, коментира Боснов. Според него – по този начин таксиметровите услуги щели да излязат от сивата икономика. “Крайно време е да има наистина клиенти, които плащат за предоставената им таксиметрова услуга, а не всеки да се качва на такси за две пресечки. Ако първоначалната такса бъде 1.50 лева, никой таксиметров шофьор няма да откаже поръчка – дори на кратко разстояние”, категоричен е Боснов. По думите му – ако тарифите достигнат посочените от синдикалната асоциация превози, “повече няма да има невъзпитани и потни шофьори, а ще се предоставят качествени услуги само от лицензирани превозвачи”. Боснов коментира, че трябва да спре масовото издаване на лицензи за превоз.
Според увеличението, обявено днес, новата цена през деня ще е 59 стотинки на километър, а нощната става 70 ст./км. Досега таксиметровите шофьори взимаха по 49 ст./км през деня и 55 ст./км през нощта. Увеличена е и първоначалната такса. Вместо сегашните 50 стотинки вече ще се плащат по 60 стотинки. Повишава се и цената за минута престой. Таксиметровите шофьори вече са получили стикерите с новите цени. От асоциацията на таксиметровите шофьори заявиха, че при 5-6 км пробег сметката щяла да поскъпне с около лев, а със задръстванията - с 1,50 лв.
Марфито - молим те направи един коментар тука, че моято муза нещо си е взела отпуска ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.