И аз така.Ghibli wrote:За момент реших, че за Младост в София става въпрос

Moderator: Moridin
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Мииии честитоОкончателно. Такситата вдигат цените с 20%
От 1 октомври цените на таксиметровите услуги на някой от по-големите фирми превозвачи в София скачат с 20 процента, съобщи Нова телевизия.
От браншовата Камара на таксиметровите шофьори обаче прогнозират, че до края на седмицата и по-малките фирми ще вдигнат цената.
От понеделник, от 49 стотинки за километър, дневната тарифа скача до 59 стотики. Нощната става 70, а за престоят ще струва по 18 стотинки за минута. Началната такса също скача и от 50, става 60 стотинки.
Остава същата единствено цената за повикване. Според председателят на камарата на таксиметровите шофьори Спас Атанасов по този начин фирмите целят да стимулират пътниците да си викат такси по телефона.
Увеличението все пак не стигна безумните искания за ръст от 150% на цените, както поиска Асоциацията на таксиметровите синдикати
Не бъди толкова сигурен, пак повтарям за случая как викнахме две таксита от Владая до Лозенец посред нощ, и дойде само едно, защото другите ги мързяло. На тях само им дай да лапат без да вършат нищо, това им е най-съкровената мечта.shayhiri wrote:Поне няма да се дърпат като се качваш, смешниците.
Ха-ха!Xellos wrote:и ше им #@*&^*. Да си седят на стоянката поровете по цел ден и да си дишат метана там.
Марфито - молим те направи един коментар тука, че моято муза нещо си е взела отпуска ...Таксиджии на бунт за още поскъпване
01 октомври 2007 / News.dir.bg
Таксиметровите шофьори ще блокират офисите на фирмите си заради малкото увеличение на тарифите.
Това съобщи пред “Фокус” Стефан Боснов, председател на Асоциацията на таксиметровите синдикати в България. Днес стана ясно, че софийските таксита вдигат тарифите си с 25% (новата цена през деня ще е 59 ст./км, а нощната става 70 ст./км.) По думите на Боснов 25%-то увеличение на цените на таксиметровите услуги било в “абсолютно” нарушение на закона, тъй като не било съгласувано с общините и гражданското общество.
Цените на таксиметровите услуги трябва да се увеличават плавно – при 75 ст./км не остава никаква печалба на водачите. Затова те се опитват да печелят от бакшиши или по-дълги разстояния.
Ако цените започнат да се увеличават плавно от 85 или 95 стотинки до 1.50 лева следващата година, това няма да е така, коментира Боснов. Според него – по този начин таксиметровите услуги щели да излязат от сивата икономика. “Крайно време е да има наистина клиенти, които плащат за предоставената им таксиметрова услуга, а не всеки да се качва на такси за две пресечки. Ако първоначалната такса бъде 1.50 лева, никой таксиметров шофьор няма да откаже поръчка – дори на кратко разстояние”, категоричен е Боснов. По думите му – ако тарифите достигнат посочените от синдикалната асоциация превози, “повече няма да има невъзпитани и потни шофьори, а ще се предоставят качествени услуги само от лицензирани превозвачи”. Боснов коментира, че трябва да спре масовото издаване на лицензи за превоз.
Според увеличението, обявено днес, новата цена през деня ще е 59 стотинки на километър, а нощната става 70 ст./км. Досега таксиметровите шофьори взимаха по 49 ст./км през деня и 55 ст./км през нощта. Увеличена е и първоначалната такса. Вместо сегашните 50 стотинки вече ще се плащат по 60 стотинки. Повишава се и цената за минута престой. Таксиметровите шофьори вече са получили стикерите с новите цени. От асоциацията на таксиметровите шофьори заявиха, че при 5-6 км пробег сметката щяла да поскъпне с около лев, а със задръстванията - с 1,50 лв.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests