Жоро, знам - или поне се надявам - че до голяма степен се майтапиш и че може би няма смисъл да взимам насериозно таковата, ама... хубу де, може да е въпрос на произход и семейство, ама от едно известно време (кажи-речи 23-4 години) насам ми е малко писнало от такива предразсъдъци. Да не говорим за това, че ти смесваш две съвършено различни неща.
Това, срещу което ръмжа, е твърдението ти, че жените са някак "по рождение" по-малко
способни да се оправят с компютри.
Това, срещу което
не ръмжа, е твърдението ти, че сред жените има по-малко на брой, които
се интересуват от борба с компютри.
Още нещо, срещу което
не ръмжа, е твърдение, което ти дори не си изказал - че сред хората, върху които аз и ти имаме наблюдения, и които просто
използват компютри, а не се опитват да програмират или нещо такова, жените са повече от мъжете.
Само че не трябва да смесваш трите
Твърдението "ми аз познавам много по-малко жени-компютърджийки, които знаят какво правят, отколкото мъже-компютърджии, които знаят какво правят" е абсолютно еквивалентно на твърдението "ми аз познавам по-малко жени-компютърджийки отколкото мъже-компютърджии" - с което съм съгласен.
Твърдението "ми аз познавам много повече жени, които не могат да се оправят много добре с компютрите, отколкото мъже, които не могат да се оправят много добре с компютърите", няма никаква връзка с темата, защото мъжете, които познаваш, са предимно мъже, които
се интересуват от компютри, а жените, които познаваш, са предимно жени, които
не се интересуват от компютри - и в този случай съпоставката просто губи всякакъв смисъл.
Ако сега се изправиш тук, насред форума, и ми кажеш, че всъщност имаш наблюдения над много мъже, които използват компютри, но не са програмисти или системни администратори или нещо такова, а са примерно секретари или всякакъв друг вид служители,
и повечето от тях се оправят добре с компютрите си... ами... ще ме изненадаш, ама много
Така че... твърдението, че жените като цяло се оправят по-зле с компютрите от мъжете като цяло, според мен просто не е вярно

И... мамка му... все ми се струва, че ти би трябвало да си взимал повече изпити по статистика от мен бе!
Добавено: и не, не съм игнорирал геймърите. С тях положението е малко по-сложно - и това всъщност може да е единственото, което да обърне малко нещата. Иска ми се да кажа "ама това е друга тема"... но всъщност не е така - и геймърите са единственото възражение, което приемам отсега срещу този анализ. Ама за тях - после, сега малко работа

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.