Просто, нали?
В провинция БГ нищо стойностно не вирее, не го жали само фентъзито. Единственият начин да се появи добро такова е да бъде написано за издаване навън.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Еми, съгласен.Blade wrote:Този проблем, дето ще си загуби някой една година от живота и няма да получи пари и признание, ми звучи доста постно. Има доста примери в литературата, когато някой пише книга 10 години и междувременно мизерства, обсебен от идеята да си довърши романа, в който е вложил целите си сърце, душа,..живот. Това че в България сме лигльовци май е истинската причина. И по принцип аз лично бих се изкефил на нещо, в което да НЯМА джуджета, елфи и подобни повърни, поне според мен най-добрите книги в жанра избягват преексплоатирането на Толкиновата фауна.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Около Тучков се вдигна шум, защото това същество се обяви за по-добър писател от Толкин в едно интервю за вестник "Труд". И понеже това е най-четеният вестник в България, нямаше как да не му се обърне внимание. А като писател го закопа огромното му самочувствие. С какви очи някакво си седемнайсетгодишно хлапе(нали на толкова беше) ще критикува Толкин, че бил нечетивен, пък то, видиш ли, поправило това, добавяйки учителя Йода в книгата си. Особено във втората половина на произведението му направо можех да кажа откъде е взел повечето неща.Morwen wrote:А аз мисля, че вероятността някой да напише добро фентъзи и да не се забележи не е малка. Около Тучков се вдигна шум най-вече сред твърдата аудитория.
Абсолютно съгласна с първото изречение. Но не мисля, че в България непременно е различно. И тук, и в чужбина винаги ще има и отдадени хора (някои дори на смислени неща) и хора, които "си знаят цената и не хвърлят време в нещо, което няма да им се изплати". Просто тук мащабите са по-малки.Има доста примери в литературата, когато някой пише книга 10 години и междувременно мизерства, обсебен от идеята да си довърши романа, в който е вложил целите си сърце, душа,..живот. Това че в България сме лигльовци май е истинската причина.
Прощавай, но не вярвам, че писането се учи в writer's workshops. Или имаш послание, или нямашRoland wrote:А нямаме никакви писателски традиции, защото вместо да се опитат да се образоват малко как се пише, нашенските автори си мислят, че писането е само някакъв волен полет на въображението и вдъхновението... което е, да речем, непълна версия на истината
Ама то има ли 10 книги ?Roland wrote:А не се купуват много, защото 8 от всеки 10 са пълен боклукА 8 от всеки 10 са пълен бокулк, защото нямаме никакви писателски традиции. А нямаме никакви писателски традиции, защото вместо да се опитат да се образоват малко как се пише, нашенските автори си мислят, че писането е само някакъв волен полет на въображението и вдъхновението... което е, да речем, непълна версия на истината
Users browsing this forum: No registered users and 12 guests