Гледано напоследък, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
zari
Sorcerer

Post by zari » Tue Sep 04, 2007 3:50 pm

DELgado wrote:Изгледах следните няколко филма вчера скипвайки работа по здравословни причини: :mrgreen:
"88 минути" - посредствен трилър с Ал Пачино. Посредствен сюжет за професор разкрил сериен убиец, който преди да умре се опитва да убие професора (чрез рандом негова превъртяла студентка). Нищо което да не сме видяли в н-на-брой други трилъри. Филма разчита само на единия Ал Пачино да изкара ама явно не се получава.По-добре не гледайте. :evil:

"Premonition" - още по-тъп филм със Сандра Бълок. Някаква смесица между драма и мистерия за жена, която разбира че мъжа и ще умре и се опитва да го спаси. Яка е идеята че тя всяка сутрин се събуждаше в различен непоследователен ден (ту преди мъжа и да умре, ту след смърта му). Доста бозав филм.

Добре че накрая реших да изгледам пак "Children of Men" да си оправя малко настроението. 8-) Велик филм ей. :mrgreen:
Валка,"Premonition' e адски скапан.И Киану не успя да го пооправи:)
"Децата на хората" ми е един от любимите филми.Жесток е.
Бая,и на мен ми хареса "Lady in the Water".Беше като някаква приказка.Имеше нещо,въпреки,че не може да се мери с останалите филми на Шаламаян.
-You might have a point here,mate.But I can't give it up..Do you wanna know why?
-Why??
-..Meet me in the pub in two minutes.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Sep 04, 2007 4:17 pm

Последният филм на Шималамаян :wink: се превърна в посмешище - заслужено или не - на фона на предишните му.

6то ч-во и Селото са най-добрите, според мен. И изобщо не съм го отписал.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 04, 2007 4:18 pm

Селото е боза. Всъщност за мен само Чувството е наистина добър, а от другите по-приятен ми беше Неуязвимият.
And you can't dance with a devil on your back...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Sep 04, 2007 4:21 pm

За мен пък Селото е най-добрият, най-много ме трогна и ми беше най-красив. Следите бтв за мене е бозата :/.

А последния му филм беше разочарование :roll:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 04, 2007 4:21 pm

На Шаямалан филмите намат за цел да трогват и да са красиви, омг...

Как е Разпътната Гретхен бтв? :lol:
Last edited by Roland on Tue Sep 04, 2007 4:22 pm, edited 1 time in total.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Sep 04, 2007 4:22 pm

Roland wrote:Селото е боза. Всъщност за мен само Чувството е наистина добър, а от другите по-приятен ми беше Неуязвимият.
Неуязвимият и особено Знаци ми издишат като смисъл - иначе сигурно са си маса добри.

Докато Селото освен всичко останало имаше и много силен сюжет. Знам, че на много хора не им е сработил, така че, ако си от тях, кажи защо?
Last edited by shayhiri on Tue Sep 04, 2007 4:24 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Sep 04, 2007 4:23 pm

Ами Селото беше красив, дори да не е имал това за цел :). А под трогна имам предвид, че най-много ми хареса и не ми беше безинтересен, скучен и прочие.

Добре е Гретхен, още не съм я направила :).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 04, 2007 4:26 pm

shayhiri wrote:
Roland wrote:Селото е боза. Всъщност за мен само Чувството е наистина добър, а от другите по-приятен ми беше Неуязвимият.
Неуязвимият и особено Знаци ми издишат като смисъл - иначе сигурно са си маса добри.

Докато Селото освен всичко останало имаше и много силен сюжет. Знам, че на много хора не им е сработил, така че, ако си от тях, кажи защо?
Защото първия път, когато видиш похвата "ЕЙ СЯ ИМА ЕБАТИ ИЗНЕНАДАТА", при това поднесен толкова добре, колкото в Чувството, си казваш Уау. Втория път, когато си мислиш, че си разкрил тайната, но се оказва, че има по-грозна истина зад нея, както е в Неуязвимия, си казваш Ок. Третия път, когато дори изненадата не е изненадваща, но поне атмосферата става, както е в Следите, си казваш Хмм. Четвъртия вече, когато ДОРИ няма свръхестествен елемент (не, че е задължителен, просто е по-вървежен в такъв тип сюжети), а трейлърът те е ЛЪГАЛ, че има (моментът с кулата, когато поглеждат надолу и виждат сянката, която е сянка само в рекламата, а във филма е очевиден костюм на човек), вече си Дъъъ. И когато идва петият филм, просто не отиваш да го гледаш.

Описвам себе си, естествено :) Бтв, Селото за мен имаше една наистина ценна сцена и тва беше бягството към капака в пода току под носа на гадината на забавен каданс и на фона на яката музика. Нищо повече.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Sep 04, 2007 4:28 pm

Напълно подкрепям, и аз се чувствам по същия начин относно филмите му, просто вече ми омръзна да предъвква един и същи сюжетен похват, някак си прекалено се изтърка. От всички филми, поне "Шесто чувство" имаше добре атмосфера, заради което може и да се гледа втори път, въпреки че ефектът се губи.
This signature is not yet rated

zari
Sorcerer

Post by zari » Tue Sep 04, 2007 5:45 pm

На мен и "Unbreakable" ми беше много интересен,особено развръзката.Но като цяло съм съгласна с Алекс-и аз не бих го отписала и всичките му филми ми допадат.Може да има основна идея,около която гравитират сценариите,но всички са добри.И е готино човек да си има собствено виждане за нещата и специфичен почерк:)
-You might have a point here,mate.But I can't give it up..Do you wanna know why?
-Why??
-..Meet me in the pub in two minutes.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Sep 04, 2007 10:11 pm

Сега хванах още един много добър филм, който така и не видяхме на голям екран: Open Range на/с Кевин Костнър от 2003, който се води най-добрият уестърн след Непростимо.

Поне докато не излязат трите тазесеншни уестърна, за които и загрявам. 8-)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Sep 05, 2007 12:18 am

Сега хванах още един много добър филм, който така и не видяхме на голям екран: Open Range на/с Кевин Костнър от 2003, който се води най-добрият уестърн след Непростимо.
А ти се ВОДИШ "разбиращ от кино" :lol:

Към он, Open Range.....

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Sep 05, 2007 12:33 am

Не съм го свършил още, но е много добър. Костнър и Дювал седят в калта, напечени от слънцето, и си пафкат първата и последна хаванска пура. 8-) Що не те кефи, бавен ти е? Само без спойлъри, че тъкмо почва финалната престрелка.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Sep 05, 2007 9:03 am

....защото е с Кевин Костнър, а той е е един от най-слабите актьори, които някога са съществували. Това ми е достатъчно и дори Робърт Дювал не може да ми оправи проблема.

ИНаче за Шаямалан едно-две изречения:

1. Селото си е особено здраво, съгласен съм с Дима. Както никога в негов филм "изненадата" е в средатата на филма, но пък цялата идея е много яка, да не говорим и за великата сцена с намушкването.
2. Взимате Следите прекалено насериозно...Макар да си е драма, филмът пародизира голяма част от фликовете за извънзени по особено фин и забавен начин. Да не говорим, че имаше една сцена с едни фунии на главата, на която се смях с глас.
3. На мен любим негов филм си остава Ънбрейкъбъл заради просто потресаващия финал....

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Sep 05, 2007 9:58 am

Моите две стотинки за Шаямалан - еми всичките му филми ми харесват. "6-то чувство" е без коментар просто (момента в който му пада халката от пръста още ме кара да настръхвам). Следите ми е любим - гледал съм го три пъти и пак бих го изгледал с кеф. Тук трябва да спомена че аз по скоро го възприемам като комедия а не трилър. "Селото" малко ме разочарова, че развръзката стана ясна толкова рано, но мацката направи страхотна роля (бах дори не и знам името, явно не е станала известна) 8-). "Lady in the Water" ме изкефи на макс. Гледах го на кино и ми беше и забавно (двете японки ли какви бяха ме разбиха от смях) и ми хареса филма като една добре разказан приказка. :lol:

С интерес очаквам и следващия му филм догодина. За сега за него се знае само че е с Марк Уолбърг и сюжета е (цитирам от IMDB) : A paranoid thriller about a family on the run from a natural crisis that presents a large-scale threat to humanity. :mrgreen: