Август '07

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Aug 31, 2007 9:52 am

Bat Garo Still Rots wrote:Тука вече ме изгубихте :lol:
И мен. Да кажа само че при мюзикълите никой не споменава "Ах, този джаз" - велик просто. Това е най-якия филм от тая категория който съм гледал. Няма такъв.

А Ловецът на елени е брутален.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Aug 31, 2007 10:07 am

Muad_Dib wrote:"Коса" се занимава с Виетнам по за мен много по-невпечатляващ и невъздействащ начин отколкото например "Ловецът на Елени"...
Тъй като си ми направил впечатление на човек, който разбира от филми и цени класиката, препоръчвам то да гледаш "Коса" отново. Понеже този филм изобщо не се занимава с войната във Виетнам. Виждаме хипитата и тяхното отношение към войната, но не и драмата на хората, които се бият в нея.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Fri Aug 31, 2007 11:17 am

Помня, че майка ми ме заведе да гледаме Коса в нашето кино Алеко. Бил съм доста малък, за да го разбера, но още помня музиката и как онези войници влизат в самолета и пеят :)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Aug 31, 2007 11:22 am

Дам, наште комуняги сигурно са се убили да го въртят като пропаганда. :lol:

(Аз пък си спомням как мазният гей (на вид) Атанас Свиленов громеше Завръщането на Джедаите по Всяка Неделя. :lol: А може и по принуда да го е правил и да се е подхилквал.)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Aug 31, 2007 11:40 am

Delegat wrote:Помня, че майка ми ме заведе да гледаме Коса в нашето кино Алеко. Бил съм доста малък, за да го разбера, но още помня музиката и как онези войници влизат в самолета и пеят :)
Много силна сцена, но е само една малка част от филма.

Някакси обаче се учудвам, че този филм е стигнал до нашите кина по онова време. shayhiri казва, че сигурно са се убили да го въртят като пропаганда. Обаче филм за дългокоси хипита, които живеят свободно и правят кавито лудории си искат, не ми се вижда като комунистическа пропаганда.
Last edited by tigermaster on Fri Aug 31, 2007 11:47 am, edited 1 time in total.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Fri Aug 31, 2007 11:46 am

Пропаганда не, но просто комунистите пускаха американски филми, които мислеха че ще покажат на зрителите, колко са гадни американците :lol:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Aug 31, 2007 12:18 pm

Мда, така си беше. Още помня (и туй че съм била много малка) пропагандистичните статии за американски младежи вилнееши под ефектите на Кока Кола-та! :rofl: Или как носенето на дънки оставяло момчетат стерилни. Даже помня манифестациите пред амриканското посолство, през 73-74 година! (И майка с една хипарска фанелка и едни протрити дънки! :twisted: )

Мен сигурно ме заведоха на Коса някъде през 76 г., в нашето кино Изток. И като се сетя, още настръхвам!! :blush: Страхотен филм си беше и даже си имам музиката. Но от бродуейската постановка!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Aug 31, 2007 1:22 pm

За "Коса" и други неща:

1. Хипитата на мен са ми тема табу и начина на живот, който "проповядват" са тотално в разрез с мен като човек. За това най-малкото темата на филма не ми е по сърце.
2. Пак ще повторя за мюзикълите от предната страница - не ги взимам насериозно за по-кратко. Форман без съмнение е гений, ама в моето съзнание той ще остане не с Коса, а с Амадеус и с Полета, които и двата са едни от най-добрите филми ВЪОБЩЕ.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Aug 31, 2007 1:25 pm

А този гледа ли тогаз:
shayhiri wrote:Натали Портман е единственото хубаво (в чисто физически, голичък смисъл) нещо, което си струва да се спомене за скорошната Форманова издънка Духовете на Гоя - заспала и бълнуваща костюмна драма за диктатурата, промените и... и Форман не знае кво още. :roll: Дано намеря Отблизо, че така и не съм го гледал още.

П.П.: Няма ли някоя хубава история за Инквизицията, деба, толкоз благодатна тема? Освен Името на розата.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Aug 31, 2007 1:29 pm

Не съм, ама то много народ станаха зле в наши дни въпреки че са били гении на времето - Стоун например....

Хаххаха, може ли да не си гледал Отблизо, ламер такъв??? Филмът ИЗДУХВА....Да не говорим, че там има една песен, която е абсолютният край като израз на това какво може да се чувства към една жена....Плюс всички сцени с Клайв Оуен....Въобще мани. :lol:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Aug 31, 2007 1:34 pm

Ми тогава (пък и все още) заобикалях отдалеч гуши-муши трилърчета, а той изглеждаше такъв. :lol: Виждате ли сега колко е важна информацията?! :evil:

Ше го сваля и ше го нанижа, няма проблем. Даже мога го и засека некъде по филмотечните.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Aug 31, 2007 1:57 pm

:oops: И аз не съм го гледала... ма аз съм тежък случай.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Aug 31, 2007 1:59 pm

Със сериалите поне здраво наваксваш напоследък, сега остава и с филмите да е така. Завиждам на всеки, който не е изгледал някои неща.