And Then There Was Spam

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Tue Aug 28, 2007 11:49 pm

За момент се почуших защо не виждам нищо, после погледнах кода и се оказа, че е същата мацка, която АдБлокнах в подписа на Шейхири.

Тоя плъгин особено облекчава четенето на някои форуми. :twisted:
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Aug 29, 2007 12:04 am

Е те точно затова в този благословен форум няма картинки в подписите. В цитаделата и 100 плъгина нема те оправят. :) Сори, че първо беше в подписа - исках само да видя, дали ше влезе.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Aug 29, 2007 9:45 am

They are young. They are many. And all of them are eager to play with the Puss :mrgreen:

http://fishki.net/comment.php?id=25195

Компютърче такова едно малко ;)

http://mobbit.info/item/3219
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Aug 29, 2007 10:41 am

The Dragon wrote:MS Win XP Home Edition, OEM цена: 115.00$

115x1.4= 161 BGN

Та къде ги давали тези компютри за 55 кинта викаш?
Това не го знаех... Бяха ми казали за някаква умопомрачителна цена от рода на 700 долара, ама беше миналата година. Или по-миналата. И не си заслужава.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Aug 29, 2007 10:44 am

tigermaster wrote:
The Dragon wrote:MS Win XP Home Edition, OEM цена: 115.00$

115x1.4= 161 BGN

Та къде ги давали тези компютри за 55 кинта викаш?
Това не го знаех... Бяха ми казали за някаква умопомрачителна цена от рода на 700 долара, ама беше миналата година. Или по-миналата. И не си заслужава.
Тоя манталитет, че е наше право да крадем Уиндоуса, е нещото, което не си заслужава... Тъжно, но факт.

П.П. Казвам го като човек, който има равно количество лицензен Уиндоус и изпиратстван...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Aug 29, 2007 10:46 am

Защо ли като чуя Home и нещо се прекършва в мен :x

но пък да цитирам амазона
Microsoft Windows XP Professional FULL VERSION with SP2
Other products by Microsoft

--------------------------------------------------------------------------------
List Price: $299.99
Price: $269.99 & this item ships for FREE with Super Saver Shipping. Details
You Save: $30.00 (10%

Фондация за свободен софтуер нападна Vista
Spoiler: show
29 Август 2007, 09:22
Източник: TechNews.bg

Частният софтуер разделял хората, твърдят от FSF
Множество организации подкрепиха открито писмо на Фондацията за свободен софтуер (FSF), насочено срещу разпространението на технологии, които са в разрез с принципите на морала и етиката. Сред визираните технологии са управлението на цифровите права (Digital Rights Management, DRM), надеждните изчисления (Trusted Computing) и операционната система Windows Vista на Microsoft, съобщи linux.com. Писмото е подписано от влиятелни групи за опазване на околната среда, сред които са Партията на зелените в Англия и Уелс, Международната федерация Приятели на Земята, организацията People & Planet от Великобритания, както и британският вестник New Internationalist. Целта на писмото е да предизвика обсъждане на свободния софтуер сред организациите за опазване на околната среда и да инициира контакти между тях и техническите специалисти, посочват от FSF. Откритото писмо е първото от серия предстоящи действия на FSF в борбата срещу Vista. Очаква се в близките месеци фондацията да публикува редица нови съобщения, които призовават към използване на свободен софтуер вместо фирмен. Идеолозите на кампанията смятат, че частният софтуер разделя хората и налага технически ограничения за общуване.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Aug 29, 2007 11:12 am

Yan wrote:Тоя манталитет, че е наше право да крадем Уиндоуса, е нещото, което не си заслужава... Тъжно, но факт.
Някакъв журналист беше написал нещо доста интересно:
"Защо, при положение, че едва десет прочента от потребителите ползват лицензиран софтуер на Microsoft, Бил Гейтс има малко по-голям годишен приход от Испания" - или нещо подобно. Цитирам го по памет, така че ще извините евентуални грешки.

И не, не бих дал 300 долара за операционна система, при положение, че съм дал по-малко за компютър.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Aug 29, 2007 11:17 am

tigermaster wrote:
Yan wrote:Тоя манталитет, че е наше право да крадем Уиндоуса, е нещото, което не си заслужава... Тъжно, но факт.
Някакъв журналист беше написал нещо доста интересно:
"Защо, при положение, че едва десет прочента от потребителите ползват лицензиран софтуер на Microsoft, Бил Гейтс има малко по-голям годишен приход от Испания" - или нещо подобно. Цитирам го по памет, така че ще извините евентуални грешки.

И не, не бих дал 300 долара за операционна система, при положение, че съм дал по-малко за компютър.
Но пък явно би си я откраднал...
Фирмено платихме майка си и баща си за 6-те лицензни Windows 98, но БГ дистрибутора се напарави на интересен и каза, че обещания ъпгрейд към следващата ОС не важал за БГ, та по тази причина му биде показан среден пръст.

Проблемът не е в 300-тата долара, а в манталитета. Щото и 30 да ти беше, що да плащаш като можеш да си я дръпнеш за без пари?
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Aug 29, 2007 11:40 am

Yan wrote:Фирмено платихме майка си и баща си за 6-те лицензни Windows 98, но БГ дистрибутора се напарави на интересен и каза, че обещания ъпгрейд към следващата ОС не важал за БГ,

Доста основателна причина да не го купувам.
Проблемът не е в 300-тата долара, а в манталитета. Щото и 30 да ти беше, що да плащаш като можеш да си я дръпнеш за без пари?
Принципно, изобщо не бих ползвал Windows, ако не се използваше навсякъде. Но във всяко училище компютърните предмети се преподават само и единствено с Windows-ките програми, примерно. Навсякъде се използва това. Тази система ни е наложена изкуствено, така че да не се сърдят, че я "пиратстваме". Тъй като не мога да си я позволя, а обществото МИ НАЛАГА да я ползвам, я изтеглям от някъде.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Aug 29, 2007 12:09 pm

Yan wrote: Проблемът не е в 300-тата долара, а в манталитета. Щото и 30 да ти беше, що да плащаш като можеш да си я дръпнеш за без пари?
Ян, аз си признавам че ползвам Уиндоус-а по принуда. Понеже е най-разпространената ОС, всичките ни клиенти и доставчици работят с нея и т.н. Но обещавам че ако беше 30 ? (колкото и да е лоша) щях чинно да си я купувам, вместо да я хаквам за домашната употреба.
А птенециите за достъпни/безплатни софтуери, са най-вече заради по-бедните страни. За по-обширен и свободен достъп до интернет и т.н.

А да попитам, че нещо не разбрах. Това значи ли че след като е заплатено за версията от 98 година, трябва да се доплашат ъпгрейдванията на същата ОС???
Yan wrote:Фирмено платихме майка си и баща си за 6-те лицензни Windows 98, но БГ дистрибутора се напарави на интересен и каза, че обещания ъпгрейд към следващата ОС не важал за БГ
Понеже не ми мяза нито нормално, нито приемливо да те карат да плащаш ъпгрейди на система която вече си закупил.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Aug 29, 2007 12:31 pm

Бе тука май Майкрософт имат най-много изисквания към потребителя от цял свят кат тръгнеш да си го купиш. Не е редно в известен смисъл да се прави тва ма колко от вас не са си чипнали конзолките а?

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Aug 29, 2007 1:44 pm

Ми аз си хакнах един Уиндоус за лаптопа. Но по следната причина. Миналата година, през април си купих HP Notebook от България който в краят на август издаде багажа, т.е. хард-а му. Обадих се в сервиза в Мадрид и, след като провериха серийния номер, ми казаха че ще пратят един по куриер. Аз само трябваше да извадя и да му дам старият хард. Та пристигна за 3 дена (екстра), но беше съвсем "девствен". Нито ОС, нито нищо. До тогава никога не бях пиратствала програми и пр. и даже бях малко против. Но след 1 месец звънене ту на ЕичПи, ту на Майкрософт, започнах да развивам комплекс на волейболна топка. И един ден ми писна да слушам как едните казваха че другите са длъжни да ми доставят ОС, или направо да си я купя отново (когато влизаше във високата цена на лаптопа)!! Разрових се из мулето, намерих един Сървис Пак 2, на испански и си го дръпнах. После инсталирах наново драйверите (за лапто май са малко различни) и край!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Aug 29, 2007 2:04 pm

Image
http://dnes.dir.bg/2007/08/29/gallery2047999_0.html

да не скучаем тия дни докат вися там ше почета бисери :)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Aug 29, 2007 2:14 pm

Да, ма тва е или за Абсурдистана, или за Кривописа. :wink:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Aug 29, 2007 2:27 pm

За насекаде е.