Съгласен с Живик за десетобалната - логично погледнато, така стоят нещата. Иначе се замухват.
Moderator: Moridin
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Да, винаги ми е било трудно да дам оценка 9 или 10 на нещо, ако то не е ялвлението на петилетката, едва ли не. Или поне на тримесечието. В тоя смисъл ми е малко странно като има по няколко такива за брой.9-10 - кандидат класика/класика; тези оценки трябва да се раздават пестеливо, и то на неща, които наистина заслужават; аз малко съм краен, и според мен оценка 10 трябва да е само за книги/филми, които се броят на пръстите на ръцете (в краен случай и краката ), но това съм си аз; при всички положения, не бих раздавал такива оценки наляво и надясно за добри, но все пак комерсиални продукти.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Никой не говори за това, мисля, ясно е и че "кефи ме" си има степени - кефи неописуемо, зверски, доста, прилично, горе-долу... или нещо от тоя род.1) Не съм съгласен с "от пет нагоре кефи повече или по-малко, от пет надолу смуче повече или по-малко". Това реално обезсмисля десетобалността, със същия успех можеш да имаш трибална система с петчки в нея.
А сега пишеш:Roland wrote:1) Не съм съгласен с "от пет нагоре кефи повече или по-малко, от пет надолу смуче повече или по-малко". Това реално обезсмисля десетобалността, със същия успех можеш да имаш трибална система с петчки в нея.
На мен това ми беше идеята, че при това тълкуване десетобалната система се обезсмисля, затова и повечето ревюиращи си създават нова такава, на практика от 5 до 10, вмъквайки половинки. Но както на вас ви харесва, както споменах в началото, напоследък почти не обръщам внимание на оценките.Roland wrote:Не съм съгласен с теб. Петицата за мен е пълната посредственост. От нея надолу всичко е ЗЛЕ, независимо в ква точно степен.
Users browsing this forum: No registered users and 32 guests