Странджа

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Jul 05, 2007 2:11 pm

Пробвай тук:

http://forthenature.org/
This signature is not yet rated

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Jul 05, 2007 3:01 pm

:beer:
Миси, пробвам!! :shark:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Jul 10, 2007 1:05 pm

Ето и следващото мероприятие:
София
Протест 19:00 часа (10 юли) на Руски паметник (вторник)

Затваряне за 15-20 минути движението, чрез обиколка на кръговото движение по пешеходните пътеки.

Пешеходците след края на блокажа се изнасят на една или няколко групи към съседните малки улици и там се разпръскват далеч от полицията. Хора на групи да не остават на мястото след края на акцията. Призиви и други се правят в подходящ размер така, че да се закачат, като част от облеклото.

Подкрепа от коли - който може да осигури автомобилна подкрепа. Добре изчислено идване на мястото в 7.00. Ако има забавяне, обикаляне по кръговото или по околните малки улички.

Уведомяване на познати журналисти преди това само при обещание да няма предварително разгласяване.

Не се поддаваите на провокации към агресия.

Помнете, или scroll-нете надолу за да си припомните, защо сме на улиците и в името на какво го правим всичко това. Не проявяваите излишна агресия към никого, и правете всичко възможно да прекратите такава - с пряко действие или сигнализираите на останалите на протеста.
Това с пешеходните пътеки е хитро 8-)

Edit: Забравих да пусна линк към първоизточника:

http://savestrandja.ludost.net/

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Jul 13, 2007 9:12 pm

Ровейки се днес из писанията на разни дребни, черни и родени на село субекти, попаднах на следното.

Дълго е, знам. Прочетете го обаче Щото за сметка на това е поучително. :(
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Jul 14, 2007 8:32 am

Нда, съветите за конткат с Органите са особено полезни. Иначе като е БСП на власт винаги се стига дотук - те така си знаят. Но да е за урок, че свободата не е нещо, което се дава даром с няколко там закона. Харесват ми действията на младите в момента за Странджа и Рила, даже леко съжалявам, че не съм в София в момента.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Jul 14, 2007 8:36 am

Бтв проследяването на хората по Интернет не се ли водеше за незаконно в тази държавичка?
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Jul 14, 2007 11:00 am

Де да знам. Може би сме сключили патронаж със Сиера Леоне там нещо...

Уук.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Jul 14, 2007 11:29 am

Или с Туркменистан по-скоро. Дето има 2 (два) нетклуба и ако бръкнеш в неправилния блог или напишеш неправилния пост, милиционерът зад тебе те буха по главата с палката.
Обаче онова на Зюмбюлев пак го прочетох:
Тъжен гей-жена с мазна коса :lol: :lol: :lol: Ох, не мога...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Jul 14, 2007 11:39 am

Горните описания са нищо в сравнение с вербализираната моя представа за Зюмбюлев и останалите списващи ежедневниците-парцали. 8-) Такъв портрет мога да им спретна - и то от лични обективни впечатления, а не както той е подходил. Ма що да се хабя? Най-точното описание е лешояди.

В Туркменистан едва ли имат и електричество, честно казано. :? Единствената причина Борат да не се роди там, вместо в съседен Казахстан, е че портретът на държавицата в такъв случай би бил изключително ласкателен, а не обиден. :lol: :roll:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Jul 14, 2007 12:00 pm

А, имат си те интернет, в многотиражката на Тошев го четох веднъж. Даже два. Клуба. Имаш право да влизаш в правителствения сайт и да поздравяваш президента за рождения му ден (когато има ток, естествено).
Но все пак се питам, този младеж дето са му пратили призовката защо не е поискал прокурорското нареждане, защото според Наказателно-процесуалния ни Закон или каквото е там, доколкото знам нерегламентираното следене по нета се наказва с 3 години затвор, може да греша, нека юристи тук да се изкажат.
Едит: за блога, който беше привела Марфа става въпрос.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Sat Jul 14, 2007 12:08 pm

Явно и аз съм отървал призовката за малко, защото ако не бях сложил източника за протеста на "Руски паметник" по-горе, бих попаднал под ударите на закона. Което ме навежда на мисълта, че по-добре да не пускам съобщения за бъдещи протести тук, за да не си изпати някой от администраторите.

Всичко това ме навежда на следната мисъл - явно целта на полицията у нас не е да пази гражданите от престъпления, а държавата от гражданите. Изобщо проявление на висша параноя, чудя се, някой от онези хора по държавните власти дали си задава изобщо въпроса защо хората им нямат доверие? Най-вероятно не ...

Vash
Paragon

Post by Vash » Sat Jul 14, 2007 7:43 pm

Ще има предаване за Страджа по "БТВ Репортерите", утре в 18:30!

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Jul 15, 2007 9:40 am

Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jul 16, 2007 4:41 pm

Мдааам насекъде са.

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=359392
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

vampire_girl
Commoner

Post by vampire_girl » Mon Jul 16, 2007 5:59 pm

Още иоще безобразия, аман вече. :evil:
Но най-много съм възмутена от привикването на Мишел, имам чувството, че сме се върнали в ХХ век. :evil: Това на нищо не прилича, откога изразяването на гражданска позиция е незаконно! Откога свободата на словото е мит! Или винаги е била, а ние сме си живели с илюзии?
Come out, come out...