Иска пари.Moridin wrote:Развитието на форума минава през минимална, общо-необходима, стилистична и естестична функционалност.
Шахът е ТОТАЛНО аут ъф куесчън

Moderator: Moridin
Иска пари.Moridin wrote:Развитието на форума минава през минимална, общо-необходима, стилистична и естестична функционалност.
Шахът е ТОТАЛНО аут ъф куесчън
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Само ако е за техническа работа, за нещата от живота и вселената няма смисъл ;р А за шаха така или иначе не го владея деMoridin wrote:Развитието на форума минава през минимална, общо-необходима, стилистична и естестична функционалност.
Шахът е ТОТАЛНО аут ъф куесчън, а Ники с тебе трябва да си поговориме за некои неща.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
То в интернет отдавна вече се играе само блиц. Иначе играеш срещу рибка, фриц и други безчовечни неща, срещу които никое живо същество няма и най-малък шанс. Ако някой има желание да го дрънна някоя партия - с удоволствие. Само да не е някой начинаещ, че е страшно досадно... Хубаво щеше да е да има шах във форума, между другото.RRSunknown wrote:ти само блиц ли държиш да се играе?
Не съм съгласен, на мен играта с 3-5 дена време за ход ми е доста по приятна. Ясно е, че я има опастността от въпросните рибки и фрицове, но в крайна сметка не е толкова често явление и доста повече хора цъкат за удоволствие. Бавният шах изисква доста повече време и чийтването за единия рейтинг съответно също отнема повече време. А самата природа на чийта предполага, че искаш бързо да постигнеш някакъв резултат.Lazy wrote:То в интернет отдавна вече се играе само блиц. Иначе играеш срещу рибка, фриц и други безчовечни неща, срещу които никое живо същество няма и най-малък шанс. Ако някой има желание да го дрънна някоя партия - с удоволствие. Само да не е някой начинаещ, че е страшно досадно... Хубаво щеше да е да има шах във форума, между другото.RRSunknown wrote:ти само блиц ли държиш да се играе?
Играта с 3-5 дни на ход навремето се казваше "кореспондентен шах", а в наши дни ще се учудя, ако на тази планета има друг освен теб, който би я практикувал.Corwin wrote: Не съм съгласен, на мен играта с 3-5 дена време за ход ми е доста по приятна. Ясно е, че я има опастността от въпросните рибки и фрицове, но в крайна сметка не е толкова често явление и доста повече хора цъкат за удоволствие. Бавният шах изисква доста повече време и чийтването за единия рейтинг съответно също отнема повече време. А самата природа на чийта предполага, че искаш бързо да постигнеш някакъв резултат.
Аз лично до скоро играех в gameknot, напоследък цъкам в chess.com от телефона, защото е доста по-удобно...
Да, проучих въпроса, и се оказа, че си прав - явно съм надценил напредъка на шахматните програми и съм подценил човешкия фактор. Какво пък, може и да се пробвам да поиграя кореспондентно. Ако ти се играе, дай предложение къде да бъде.Corwin wrote:Абе намират се - gameknot си имат двайсетина хиляди активни играчи, за chess.com не знам, но предполагам, че са повече. В гамекнот си има месечни турнири, частни турнири, лиги и тн. Проблема разбира се е, че големите турнири се проточват на 6+ месеца, но все пак си е фън.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests