Иска пари.Moridin wrote:Развитието на форума минава през минимална, общо-необходима, стилистична и естестична функционалност.
Шахът е ТОТАЛНО аут ъф куесчън
Спорт ли е Шаха и има ли почва у нас?
Moderator: Moridin
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Само ако е за техническа работа, за нещата от живота и вселената няма смисъл ;р А за шаха така или иначе не го владея деMoridin wrote:Развитието на форума минава през минимална, общо-необходима, стилистична и естестична функционалност.
Шахът е ТОТАЛНО аут ъф куесчън, а Ники с тебе трябва да си поговориме за некои неща.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Шах е яко да се джитка навънка под некоя шарена сянка с аверите наоколо. Ма уви Белота е наложил диктатура там 
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
- RRSunknown
- Elder God
То в интернет отдавна вече се играе само блиц. Иначе играеш срещу рибка, фриц и други безчовечни неща, срещу които никое живо същество няма и най-малък шанс. Ако някой има желание да го дрънна някоя партия - с удоволствие. Само да не е някой начинаещ, че е страшно досадно... Хубаво щеше да е да има шах във форума, между другото.RRSunknown wrote:ти само блиц ли държиш да се играе?
Не съм съгласен, на мен играта с 3-5 дена време за ход ми е доста по приятна. Ясно е, че я има опастността от въпросните рибки и фрицове, но в крайна сметка не е толкова често явление и доста повече хора цъкат за удоволствие. Бавният шах изисква доста повече време и чийтването за единия рейтинг съответно също отнема повече време. А самата природа на чийта предполага, че искаш бързо да постигнеш някакъв резултат.Lazy wrote:То в интернет отдавна вече се играе само блиц. Иначе играеш срещу рибка, фриц и други безчовечни неща, срещу които никое живо същество няма и най-малък шанс. Ако някой има желание да го дрънна някоя партия - с удоволствие. Само да не е някой начинаещ, че е страшно досадно... Хубаво щеше да е да има шах във форума, между другото.RRSunknown wrote:ти само блиц ли държиш да се играе?
Аз лично до скоро играех в gameknot, напоследък цъкам в chess.com от телефона, защото е доста по-удобно...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
Играта с 3-5 дни на ход навремето се казваше "кореспондентен шах", а в наши дни ще се учудя, ако на тази планета има друг освен теб, който би я практикувал.Corwin wrote: Не съм съгласен, на мен играта с 3-5 дена време за ход ми е доста по приятна. Ясно е, че я има опастността от въпросните рибки и фрицове, но в крайна сметка не е толкова често явление и доста повече хора цъкат за удоволствие. Бавният шах изисква доста повече време и чийтването за единия рейтинг съответно също отнема повече време. А самата природа на чийта предполага, че искаш бързо да постигнеш някакъв резултат.
Аз лично до скоро играех в gameknot, напоследък цъкам в chess.com от телефона, защото е доста по-удобно...
А аз играя на playchess.com.
Абе намират се - gameknot си имат двайсетина хиляди активни играчи, за chess.com не знам, но предполагам, че са повече. В гамекнот си има месечни турнири, частни турнири, лиги и тн. Проблема разбира се е, че големите турнири се проточват на 6+ месеца, но все пак си е фън.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
Да, проучих въпроса, и се оказа, че си прав - явно съм надценил напредъка на шахматните програми и съм подценил човешкия фактор. Какво пък, може и да се пробвам да поиграя кореспондентно. Ако ти се играе, дай предложение къде да бъде.Corwin wrote:Абе намират се - gameknot си имат двайсетина хиляди активни играчи, за chess.com не знам, но предполагам, че са повече. В гамекнот си има месечни турнири, частни турнири, лиги и тн. Проблема разбира се е, че големите турнири се проточват на 6+ месеца, но все пак си е фън.