Честит празник :)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Jun 01, 2007 11:53 am

Честито :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Jun 01, 2007 4:51 pm

Честито на всички, милички!!! :panda: Не знаех точно коя да избера, таа всичките!!!

Добреее, ще си призная и аз!

На 1/2 годинки аз ухапах домашното куче - Джеки! И то ми отвърна! Спасявайки ме по този начин от досадният женски навик да си скубя веждите! :lol: Имам белез на дясната вежда, който проличава само ако реша да си я "оформа". Така няма нужда да признавам че хич не ми пука скубането, изкарвам виновен горкият Джеки. :wink:

На 3 години се запознах с най-добрата ми приятелка от децката градина - Елена при бой, в който и разбих носа!

В 6ти клас, в кръжока по химия саморъчно си направих нитроглицерин за да дам един добър урок на учителката по физика, която имаше лошият навик да ни оглушава с дневника по масата (и изобщо много крещеше тая жена)! Така че аз сама мазах и подмазвах дневника час и половина. И на другият ден с първото удряне на дневника по масата, той избухна! :lol: След като се разнесе димът видяхме че в ръцете на същисаната и онемяла даскалица беше останала една ивица от около 5 сантиметъра! Буааааааааахахахахахахаха!!! (Туй последното го разказвам, признавайки че аз бях динамитаджийката, за първи път!!! :twisted: )

Иииии, за сега са достатъчно признания!!! :wink:

PD: Кселославе, никакво конусче, аз си искам фунийка семки!!! :D
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jun 01, 2007 5:04 pm

За тебе захаросана ябълка ;р На клечка!
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Jun 01, 2007 5:14 pm

:mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jun 01, 2007 5:59 pm

BaYa wrote:Честито на всички, милички!!! :panda: Не знаех точно коя да избера, таа всичките!!!

Добреее, ще си призная и аз!

На 1/2 годинки аз ухапах домашното куче - Джеки! И то ми отвърна! Спасявайки ме по този начин от досадният женски навик да си скубя веждите! :lol: Имам белез на дясната вежда, който проличава само ако реша да си я "оформа". Така няма нужда да признавам че хич не ми пука скубането, изкарвам виновен горкият Джеки. :wink:

На 3 години се запознах с най-добрата ми приятелка от децката градина - Елена при бой, в който и разбих носа!

В 6ти клас, в кръжока по химия саморъчно си направих нитроглицерин за да дам един добър урок на учителката по физика, която имаше лошият навик да ни оглушава с дневника по масата (и изобщо много крещеше тая жена)! Така че аз сама мазах и подмазвах дневника час и половина. И на другият ден с първото удряне на дневника по масата, той избухна! :lol: След като се разнесе димът видяхме че в ръцете на същисаната и онемяла даскалица беше останала една ивица от около 5 сантиметъра! Буааааааааахахахахахахаха!!! (Туй последното го разказвам, признавайки че аз бях динамитаджийката, за първи път!!! :twisted: )

Иииии, за сега са достатъчно признания!!! :wink:

PD: Кселославе, никакво конусче, аз си искам фунийка семки!!! :D
Бая - ако си смесиля йод и амоняк - това не е нитроглицерин :)
Тоест - не можеш да намажеш с нитроглицерин нищо. А пък и олеумът необходим за получаването му май не е от най-често срещаните реактиви в лабораториите.

Честито:)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Jun 01, 2007 6:05 pm

Течен глицерин и олеум (свих ги от баба ми - аптекарка), йод ииии, още 2 компонента които не помня вече! (Любовта ми по химията се изветри с годините!! :oops: ) Не беше точно нитроглицерин, но определно си беше експлозивна течност! :lol: Подобна на езплозивните топки които се правят с топка за тенис и мноооооого кибритени главички!
:mrgreen:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jun 01, 2007 6:40 pm

Определено не е бил нитроглицерин - това съединение гърми само в три случая - при удар при допир и когато му скимне. Та щеше даимаш сериозни затруднения с писането на клавиатура.

Ако полученото от теб вещество е било кафеникаво на цвят просто си изхабила глицерина и олеума. Пък и ти трябва и добре концетрирана азотна :)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Jun 01, 2007 7:52 pm

Dragon-e, сега, почвам пак. И тоя път пиша бавно, само за теб! ( :lol: :-р) Стана си перфектна експлозивна течност, защото когато даскалицата натресе дневника върху масата (както всеки ден) той изгърмя - това, на испански, се казва контактен експлозив! Тогав бях в 6 клас и на никого не казах. Подготвих атентатът срещу властта аз сама - вече знаех че така има мноооого малка вероятност някой да ме издаде!!
И още се гърча от кеф като си ми дойдат на акъла тея няколко минутки!!! :mrgreen:

Но честно, не си спомням какъв беше състава. Знам че ми хрумна по повод нешо което скоро бях учила. И също че после не посмях до никой да се допитам за разяснения - майка ми е инженер химик обогатител на метали, а баба ми аптекар - защото ми беше пределно ясно какво ще ме сполети!! :twisted:

PD: Добре че си признах само 2, 3 по-безобидни нешица!! Ама ако знаех как ще ме замотае туй признание - следващият път си затварям устата! :lol:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jun 01, 2007 7:59 pm

BaYa wrote:Dragon-e, сега, почвам пак. И тоя път пиша бавно, само за теб! ( :lol: :-р) Стана си перфектна експлозивна течност, защото когато даскалицата натресе дневника върху масата (както всеки ден) той изгърмя - това, на испански, се казва контактен експлозив! Тогав бях в 6 клас и на никого не казах. Подготвих атентатът срещу властта аз сама - вече знаех че така има мноооого малка вероятност някой да ме издаде!!
И още се гърча от кеф като си ми дойдат на акъла тея няколко минутки!!! :mrgreen:

Но честно, не си спомням какъв беше състава. Знам че ми хрумна по повод нешо което скоро бях учила. И също че после не посмях до никой да се допитам за разяснения - майка ми е инженер химик обогатител на метали, а баба ми аптекар - защото ми беше пределно ясно какво ще ме сполети!! :twisted:
Бая - не споря дали е гръмнало :) Все пак и аз имам известен опит с подобни субстанции ;) Просто не е било нитроглицерин. Но след като спомена йод е ясно какво е било:)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Jun 01, 2007 8:04 pm

Добре дееееее! Мъчиш ме на слаб огън последните 5 поста! Признах си че не знам какво получих, но беше ефектно! Как може сега да ме държиш в неведение относно най-съкровенните ми детски спомени! Кажи ми какво съм постигналааааааааааааа! Подшмръъъъъъък! :cry:
:wink:
Буааааахахахахаха! :mrgreen:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jun 02, 2007 12:58 pm

Олеум бтв е силно концентрирана сярна киселина с разтворен серен триоксид в нея. И един от по-често срещаните реактиви в лабораториите всъщност.
Иначе тя е направила нитроглицерин някъф, един господ знае до ква степен нитриран, а е бил кафяв от йода, който вероятно си е седял несвързан там.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.