Malazan Book of the Fallen
Moderator: Moridin
-
- Smallfolk
Икариум, да. Червена точка за Мор. Знам, че повечето не го харесвате, но на мен пък ми, даже много. Има някаква мистика около него, поведението му е странно, но е завладяващо. Не мога да го изкажа точно, но мн ми харесва този герой. Дано Ериксън разкрие нещо повече за него, за миналото му.
Mat, от това, което прочетох на сайта, видях само Икариум, но със сигурност ще има и някой от останалите, които харесвам. За съжаление и Крокъс е тук.
Кой да умре, Икариум ли? Не думай!! Аз няма да чета Малазана, ако това ставе.
P.S. Ама умира ли наистина?
Mat, от това, което прочетох на сайта, видях само Икариум, но със сигурност ще има и някой от останалите, които харесвам. За съжаление и Крокъс е тук.
Кой да умре, Икариум ли? Не думай!! Аз няма да чета Малазана, ако това ставе.
P.S. Ама умира ли наистина?
pulled out
- Spoiler: show
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
-
- Smallfolk
Всъщност от самото начало Русинов си го води Ю'гатан.Moridin wrote:... Градът е И'Гатан очевидно, даже мисля, че си е с "И" в преводите на първа и втора книга, където се споменава.
Споменава се още в пролога на Лунните градини тук
Също така в 2-ро сказание : "Това беше името на д'айвърса. Грилан, известен като Прилива на безумието. Изригнал в огъня на Ю'гатан"
Но все си мисля, че отделяте твърде голямо внимание на имена и транскрипции.
Едва ли някой свързва "Мостоваците" с войничета подпалващи и взривяващи мостове, вместо с хората прекосили свещенната пустиня Рараку.
Едва ли някой свързва "Гъноуз" с определен анатомичен орган, вместо със Скиталеца в Меча и т.н.
По-притеснителното според мен е доколко превода ще може да доближи атмосферата до оригинала. Надявам се Русинов да успее поне малко