Евроизбори

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Mon May 21, 2007 12:50 pm

А според мен не е. Ян, за Доган и Лютви е публична тайна, че са били сътрудници на КДС по време на "възродителния процес" и после Партията ги направи борци за права. 1992 г. някъде имах работа в Шуменско и хората - турци - са ми разправяли в прав текст, че не ги обичат, знаят кои са, но гласуват за тях от страх. Тъй че в сравнението на Марфа, колкото и да е пресилено, има нещо вярно.
Иначе и аз съм умерен симпатизант на ДСБ по-скоро, но този път не ми хареса поведението на водещия им листата с подскачането на място и изтърканото отдавна "Долу БСП", нито на Командира с бялата роза в стил "Кръстника". Та пуснах за Пешо, викам хайде, той не се е издънил (или не го е смляла толкова пресата), работеше човекът за това влизане, бивш президент, ще стои добре там... но дръжки :(

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 21, 2007 12:54 pm

Честно казано и аз съм съгласен с Морви и Марфа. Политиката за мен не са средствата, а целта. При това целта, обвързана с народа, държавата или поне партията ти. Доган се дъни именно в това отношение, тъй като единственото, което прави, е да си гледа личния интерес. В който ред на мисли той е страхотен манипулатор и невероятен БИЗНЕСМЕН, но никакъв политик не е по простата причина, че това, което прави, поне по моите дефиниции, не е политика. Един вид умения заради самите умения, а не заради някаква друга цел - ква политика е това?
And you can't dance with a devil on your back...

Super M
Warmage

Post by Super M » Mon May 21, 2007 1:02 pm

А ето го и доказателството - новините са от news.bg от тази сутрин.

"В „Мини Перник" е работила схема за купуване на гласове в полза на ДПС.

Това стана ясно от репортаж на Нова телевизия, заснет със скрита камера.

На миньорите са раздавани по 10 лв. с обещанието, че след като пуснат гласовете си ще получат по още 20 лв. По думите на работещи в мините, те са били заплашвани, че ако не гласуват за ДПС ще трябва да си търсят друга работа.

Пред скритата камера касиерка в предприятието призна, че дава пари „за изборите" по указания на шефовете, но след като разбра че е заснета, заяви, че не знае за какво става дума."
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Mon May 21, 2007 1:09 pm

Аз не съм много сигурна, че целите на Доган са изцяло лични... В последните няколко години ДПС напредва с равни и методични темпове, започват да се дочуват и определени лозунги турците да купуват колкото могат повече земя... Замисълът може да е дълбок като "дядовата ръкавичка".

Иначе, около мен май само сестрата на една приятелка не гласува. На нея й е простено, тъй като по-невеж и промит мозък не познавам. Милата, не знаеше за какво са изборите. :evil: (това наистина може само да покаже колко точно зле се представиха с агитирането).
То това невежество не им пречеше на гласоподавателите на Доган де... Повечето май смятаха, че гласуват за президент според проучването на изборния ден.

А за купуването на гласове още вчера стана ясно, след като имаше и мургави събратя, които си признаха, че са купени с 10 лева и 2 кебапчета. И... изненада, и те също не знаеха за какво точно гласуват. Един заяви "за работа" :!: :?:
Last edited by Alanna on Mon May 21, 2007 1:12 pm, edited 1 time in total.
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon May 21, 2007 1:11 pm

@Рол ---- Какво точно те учудва? Политиката Е бизнес. Не само в България, навсякъде по света. И основата е преследването на СОБСТВЕНИТЕ интереси. Навсякъде е така.
Просто в нормалните страни политиците пускат нужния минимум гювеч, че хората пак да идат да гласуват за тях. Това е разликата муежду нас и света. (Коет апропо и ти си писал)

Но не е само Доган. Абсолютно всички действат по този начин.

П.С. Колкото и цинично да звучи -- без него няма правителство и това е не малък политически успех.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 21, 2007 1:13 pm

Ми ако го нямаше, без друг нямаше да има правителство, така че това не е аргумент. И ок, значи разликата между политика и бизнесмена е в количеството гювеч, което пуска. ЗНАЧИ Доган пак не е политик...

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon May 21, 2007 1:13 pm

Roland wrote:Ми ако го нямаше, без друг нямаше да има правителство, така че това не е аргумент. И ок, значи разликата между политика и бизнесмена е в количеството гювеч, което пуска. ЗНАЧИ Доган пак не е политик...
Малко по-умен си от шайхири все пак. Дръж се по съответния начин:)
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Mon May 21, 2007 1:14 pm

Хахаха, в този ред на мисли, питам аз, къде са ми кебапчетата!? :lol:
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon May 21, 2007 1:24 pm

@Рол ---- Какво точно те учудва? Политиката Е бизнес. Не само в България, навсякъде по света. И основата е преследването на СОБСТВЕНИТЕ интереси. Навсякъде е така.
Просто в нормалните страни политиците пускат нужния минимум гювеч, че хората пак да идат да гласуват за тях. Това е разликата муежду нас и света. (Коет апропо и ти си писал)
Ок, и ние горе-долу за това говорим. Само че Доган е добър в преследването на собствените интереси, а не в пускането на гювеч. И все пак патиите не се правят за да може един човек да си преследва интересите, а за интересите на преобладаваща част от обществото. Политиката също. Останалото са съпътстващи ефекти. А Доган преследва главно личните си. Това е фирмена политика, не държавна!
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon May 21, 2007 1:27 pm

Morwen wrote:
Ок, и ние горе-долу за това говорим. Само че Доган е добър в преследването на собствените интереси, а не в пускането на гювеч. И все пак патиите не се правят за да може един човек да си преследва интересите, а за интересите на преобладаваща част от обществото. Политиката също. Останалото са съпътстващи ефекти. А Доган преследва главно личните си. Това е фирмена политика, не държавна!
Морви, а какво точно са партиите, ако не едни по-особени фирми?
Това дето го пишеш може и да е валидно в някакъв утопичен свят, където всичко е идеално и от реките текат мед и масло.
Нашият не е такъв.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon May 21, 2007 1:27 pm

И все пак патиите не се правят за да може един човек да си преследва интересите, а за интересите на преобладаваща част от обществото.
И къде е така? В някоя утопия? Почти навсякъде партиите си гледат собствения интерес. Всичко останало са "съпътстващи ефекти".
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon May 21, 2007 1:34 pm

Аз не говоря за утопия. Говоря за степени. Едно е да водиш политика, която поне малко е качила общия жизнен стандарт и покрай това и ти да намажеш за две поколения напред. А съвсем друго е споменатата сума да ти е цел и първопричина, и покрай нея да симулираш някаква дейност или дори да разсипеш неща без нужда. Утопии няма. Обаче нямаме нужда и от антиутопии.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 21, 2007 1:48 pm

Morwen wrote:Аз не говоря за утопия. Говоря за степени. Едно е да водиш политика, която поне малко е качила общия жизнен стандарт и покрай това и ти да намажеш за две поколения напред. А съвсем друго е споменатата сума да ти е цел и първопричина, и покрай нея да симулираш някаква дейност или дори да разсипеш неща без нужда. Утопии няма. Обаче нямаме нужда и от антиутопии.
+1

Никой не си мисли, че на запад е друго, но там поне балансират между изпълняването на обещания и повишаването на жизнения стандарт от една страна, и мазното нагушване от друга. Тук не се наблюдава подобно нещо и това за МЕН прави Доган, както и всеки друг наш политик, СЛАБ.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon May 21, 2007 1:53 pm

Именно, майки Терези в политиката няма, това, мисля, на всички нормални хора им е ясно. И западните политици са крадливи, алчни копеленца, най-малкото никой не е излязъл от кариерата обеднял и обосял. Но разликата верно е в гювеча - хората по света са склонни да преизибират тези, при които пада най-голям гювеч и си затварят очите пред увеличаващия се капитал на тоя, за когото са гласували, освен ако той не се самозабрави и не направи някой наистина колосален публичен гаф. Пример: Унгария...

Тук обаче говорим за точно обратния случай. Къв гювеч от Доган?! Нашичкия си разиграва коня както му скимне, закача се за когото му скимне, прави каквото му скимне, говори каквото му скимне, и всичко, защото знае, че ще продължи да бъде в политиката докато Аллах не го прибере - има си стабилен електорат, който и на системи да е, пак ще застане пред урните и ще гласува за него. Никоя от политическите сили в страната не разполага с неговата сигурност по обективни причини, а тая сигурност му позволява да прави и говори неща, които биха изяли главата на всеки друг.

В тази връзка, ако следващата предизборна кампания прилича на тая, Доган може и 80% да вземе, щото половин милион гласа просто не му мърдат и си ги има, дори ако в пристъп на малоумие вземе и тръгне по турските села и запсува на майка жителите им. Този човек просто разполага с нещо, с което нито една друга партия в България не може да се похвали - абсолютно стабилен и постоянен електорат и оттам нататък сцената е негова. Играе съвсем открито с пето асо, но никой не забелязва, шот тоя половин милион гласове не е за изпускане. И това действително би било повод за възхищение, ако той поне с малко допринасяше за, да го нарека, добруването на страната. Поне със съвсеееем малко. С ей толкова. Тогаз, да кажеш, че е добър политик, все някак бива, ама сега какво е, освен един ловък, че и нагъл отгоре, манипулатор?

Edit: не бях видяла поста на Морвето, присъединявам се към нея. Особено ми харесва "Утопии няма, но нямаме нужда и от антиутопии" - казала е с две думи това, дето го дъвча половин страница.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon May 21, 2007 2:01 pm

Много сте зле :) Както обикновено изцяло забихте в некви никому ненужни дефиниции и вместо да стане това ясно в началото и да ги изясните, пак всеки си повтаря едно и също.

Човек да не се възхити баси на нечия качествено фина подигравка и веднага ще му скочат, че въпросният бил злодей :) Ми може да е злодей (макар че не е), но умен злодей, соу уот. Мислете по-абстрактно, вашта мама буквалистка!
This is it. Ground zero.