Именно, майки Терези в политиката няма, това, мисля, на всички нормални хора им е ясно. И западните политици са крадливи, алчни копеленца, най-малкото никой не е излязъл от кариерата обеднял и обосял. Но разликата верно е в гювеча - хората по света са склонни да преизибират тези, при които пада най-голям гювеч и си затварят очите пред увеличаващия се капитал на тоя, за когото са гласували, освен ако той не се самозабрави и не направи някой наистина колосален публичен гаф. Пример: Унгария...
Тук обаче говорим за точно обратния случай. Къв гювеч от Доган?! Нашичкия си разиграва коня както му скимне, закача се за когото му скимне, прави каквото му скимне, говори каквото му скимне, и всичко, защото знае, че ще продължи да бъде в политиката докато Аллах не го прибере - има си стабилен електорат, който и на системи да е, пак ще застане пред урните и ще гласува за него. Никоя от политическите сили в страната не разполага с неговата сигурност по обективни причини, а тая сигурност му позволява да прави и говори неща, които биха изяли главата на всеки друг.
В тази връзка, ако следващата предизборна кампания прилича на тая, Доган може и 80% да вземе, щото половин милион гласа просто не му мърдат и си ги има, дори ако в пристъп на малоумие вземе и тръгне по турските села и запсува на майка жителите им. Този човек просто разполага с нещо, с което нито една друга партия в България не може да се похвали - абсолютно стабилен и постоянен електорат и оттам нататък сцената е негова. Играе съвсем открито с пето асо, но никой не забелязва, шот тоя половин милион гласове не е за изпускане. И това действително би било повод за възхищение, ако той поне с малко допринасяше за, да го нарека, добруването на страната. Поне със съвсеееем малко. С ей толкова. Тогаз, да кажеш, че е добър политик, все някак бива, ама сега какво е, освен един ловък, че и нагъл отгоре, манипулатор?
Edit: не бях видяла поста на Морвето, присъединявам се към нея. Особено ми харесва "Утопии няма, но нямаме нужда и от антиутопии" - казала е с две думи това, дето го дъвча половин страница.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

<-
Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви 
Уук.