"Как да се сдобием със спартански коремни мускули"

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri May 11, 2007 1:55 pm

(хм, това май се оказа отговор на не-точно-последното изказване на Морви - по-скоро на първото, в което тя започна да говори за гладуването от бедност)

Ммм... Морви, да ти кажа, и това си е до човек :) В смисъл, принципно съм съгласен - в огромното болшинство от случаите е така... само че си има изключения, разбира се :)

И защо ли веднага се сетих за "болестта на глобусите"... за която може да съм споменавал от време на време... за голяма българска общо-взето IT компания, за която се говори, че на етажа на вътрешния IT отдел дали във въздуха, дали във водата, не е ясно точно как, се пренася това заболяване - отидеш ли да работиш там, до шестия месец гълташ глобуса :) За последните пет години съм наблюдавал развитието й при четирима приятели - е, имаше един-двама други, които се опазиха де... ама все пак... така де, ясно е, че изключения има и че понякога по-високият стандарт на жувот води до отпускане :)

Но иначе съм съгласен за гладуването от бедност... а въпросът с екологичните храни (organic food и такива разни) специално в The Amalgamated States е твърде идиотски - да, има такива неща, но не е толкова лесно да ги намериш и не е толкова лесно да си ги позволиш :(
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Clio
Moderator

Post by Clio » Fri May 11, 2007 3:08 pm

В Лондон е пълно с organic food. По-скъпа е, но се предполага да е доста контролирана. Аз лично предпочитам да купувам от нея, когато мога, както и разните free range продукти (като яйца, месо и т.н., идващи от отглеждани в 'свободни условия' животни). Хем ми се струват по-вкусни от другите, хем се чувствам някак по-добре да знам, че въпросното пиле се е разхождало на свобода из голяма ферма... Знам ли :))

Колкото до това, че с фитнес не можеш да сваляш кила - пълна глупост, ще ме извиняваш, Шайхири :P Точно обратното - само с диета не сваляш. Т.е. сваляш, но скоро след това си ги връщаш двойно и тройно, да не говорим колко зле се отразява на организма като цяло. Истината е в балансирано хранене и отговаряща на целите и възможностите физическа активност :)
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri May 11, 2007 3:11 pm

Мдам, аз заговорих за the Amalgamated States, защото на практика само за там имам прясна информация от достоверни източници... но, да, напълно мога да повярвам, че в Лондон е доста по-циливилизовано положението.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri May 11, 2007 3:24 pm

Колкото до това, че с фитнес не можеш да сваляш кила - пълна глупост, ще ме извиняваш, Шайхири Точно обратното - само с диета не сваляш. Т.е. сваляш, но скоро след това си ги връщаш двойно и тройно, да не говорим колко зле се отразява на организма като цяло. Истината е в балансирано хранене и отговаряща на целите и възможностите физическа активност

Е да, де. Аз казах, че само с фитнес не се сваля. Ако продължаваш да се тъпчеш като преди, колкото и да се силиш - кел файда. Най-много да пукнеш от сърце.

Кой ти е казал, че като почнеш диета има след това? :lol: Няма такова нещо. Естествено, че ще ги върнеш и че е вредно. Но самото отслабване вредно не е, даже обратното.

За последните 24-5 дни (олекотен) глад свалих 12 кила, както се очакваше, и се чувствам страхотно. Даже не ми се излизаше от диетата, ама няма как - 25 дни без белтъчини е абсолютният максимум за тялото. Но всъщност диетата е оттук-нататък - завинаги. И най-малкият хапнат боклук убива. Добре, че губиш всякакво желание за такава "храна", де. Поне в моя случай.

Така че, права си, ако човек не е запознат с последствията и подготвен психически, няма голям смисъл да захваща тежки диети и лечебен глад. По-добре плавна диета и много фитнес - резултатите може да са несравнимо по-бавни и търпението и решимостта ви да свършат преждевременно, но поне малкото свалено има шансове да остане (известно време - ако не се поддържа).
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri May 11, 2007 4:36 pm

shayhiri, точно от белтъчини ли реши да се лишиш бе душа? Що? Да не са ти в повече мускулите нещо?
Бе въобще, сваляш ли кила с глад, все едно нищо не сваляш.
Отслабването бтв Е вредно, ако се прави с голяма скорост. Повече от 4 кила на месец не трябва да се свалят. А с глад първото което губиш е водата от тъканите. Тя после бързо се възстановява и връща килограмите.

Али, не знам. Аз си правих експерименти с моята диета и кардио-комбото. Ако не си пазя диетата - не свалям килограми, въпреки спорта. С диета свалям много и без спорт. Спорта ми помагаше да се чувствам добре и да се стегна, но не и да свалям.

Морви, повечето затлъстели американци винаги са имали висок жизнен стандарт, или поне са получавали достатъчно пари, за да си осигурят такъв. Нямат култура на храненето просто. Сега си доказвам, че дори не-органик фууд-а да им ядеш, пак няма да се освиниш, ако ядеш правилните неща. Бих си купувала органик, но ми е скъп. На тях не им е толкова - получават 2-3 пъти повече от мен. И все пак предпочитат като идат в магазина, да напълнят една количка със сереали, сладкиши, теста и прочее шитз, вместо да се разходят покрай сиренето и плодовете и зеленчуците. Да не говорим как от малки набиват в МакДоналдс и Тим Хортънс (тва е за гадни мазни понички, които хората тука направо смъркат ежедневно в ебаси дозите). А захар има навсякъде - дори в сосовете за месото и хляба. Аз докато си намеря нормален пълнозърнест хляб, трябваше да изчета сичкото етикети на стената с хлебни изделия. Ма си намерих де. 4 долара парчето...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri May 11, 2007 4:52 pm

Бтв държава, в която поничката наистина е националната храна, еми НЯМА КАК да не са всичките свине в най-буквалния смисъл на думата. Просто се чудя тия, които гледаме по телевизията, дали не ги отглеждат специално в некви ферми и не ги тъпчат със странни химии, за да ги поддържат в добра форма.

Иначе - правилото за сваляне на килограми е просто. Трябва да гориш повече, отколкото консумираш. Дали ще правиш това с малко спорт и никакво ядене, или с много спорт и намалено ядене, или с МНОГО спорт и нормално хранене - както си решиш. Въпросът е енергийният баланс да е отрицателен, за да се горят резервите на тялото.

Друг е въпросът, че при първия описан вариант се чувстваш като особено отпаднал кренвирш. Човек трябва да си намери баланса.
This is it. Ground zero.

Clio
Moderator

Post by Clio » Fri May 11, 2007 5:16 pm

Амели, аз си признавам, че само с диета мога да свалям, но няма да ги задържа, защото няма да се задържа нон-стоп на диетата - предвид това, че аз горя толкова малко на ден, ако не спортувам специално, че за да 'горя' калории трябва да ям практически нищо. :) А в крайна сметка както Жорко каза - ако не гориш повече, отколкото поемаш, няма да отслабнеш :)

Edit: A, да, освен това диетата НЕ е антидепресант, даже напротив - има склонността да депресира брутално, особено в първите няколко седмици. Докато спортуването е доказан антидепресант :D
Не ме разбирайте погрешно де - не съм в никакъв случай против доброто хранене :) Само против драстичните диети, подкрепени с мързелуване :P
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat May 12, 2007 12:01 am

Прави сте всичките. Но не ме мислете и мен, аз съм старо куче.

Пък и имаме бас с Мор. Само така мога да го спечеля. Глад 25 дни (максимума) - 4 седмици здраво тренировки, за да задържа и дори доразвия резултата, и то при жестока диета - още 25 дни глад - и, ако не е достатъчно, още един цикъл тренировки и глад.

Просто имах да свалям трийсетина кила. Така става, като се зае*е отвсякъде човек. Поне си знаех, че винаги мога да го оправя, де.

Амели, лишавах се не само от белтъчини, а и от всичко останало - само 2-3 плода на ден и вода. Но колкото и добре да ми действаше, няма как повече от 20-25 дни, щот белтъчините все пак са постоянно необходими за тялото. Така че в почивките между гладовете добавям много зеленчуци и мъничко белтъчини - и това е. Пак си е диета, само че постоянна.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sat May 12, 2007 1:07 am

То, че си зависи от организма, си зависи, ама чак такъв глад. Надявам се да ти е изготвена диетата от човек, дето знае как стават нещата. Тъй като си има тренировки специално за сваляне на килограми. Което ме довежда до въпроса - кой са местата, от които сваляш телесата, че в други ситуации, можеш да ги превърнеш в мускули или да го оформиш, най-малкото. Е, ако си си имал леко шкембенце, може да се поспадне и без претрошване.
То и аз съм си хитър, де, правя силови тренировки, ама дали ще ям и два пъти на ден :wink: , ама организъм, знайш ли го. Само, че аз не трябва да свалям килца, ама се тая.
Демек, прави силови тренировки, пробвай със силов трибой - клекове, лежанка и мъртва тяга, като понякога вкараш пресите с тежест, да видиш как ще се оформиш как си трябва.
Демек, вдигай тежко, колкото се може повече, ама внимавай да не се сецнеш нещо и не се товари до изнемога, целта е да се напомпаш и да си свеж след тренировка, а не като някои, дето се млатят в залата с часове и после едва се държат изправени и треперят.
И гледай корема да е стегнат винаги, дръж го под напрежение, не дишай здраво, докато тренираш, тялото трябва да е стегнато винаги, особено ако задържиш въздуха, корема се стяга, без да се пълни с кръв и няма да се схваща. И все пак не пренебрегвай пресата, само че тази, действаща за горните коремни мускули, все пак те ще изпъкнат първи и най-ясно. Та поне два реда здрави плочки да се образуват, а на там, може и още.
Сега разгледах темата и дано спечелиш баса, ама то е за твое добро, на теб ще ти е добре, че си се стегнал и влезнал във форма :wink:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat May 12, 2007 1:14 am

Мерси. :) Никакъв проблем с упражненията. Правя мускули и релеф направо от въздуха. Обаче със сланините трябва да воювам до смърт. Или аз, или те.

Дето викаш, всичко си е до организма. Други, например, никога няма да напълнеят, ма и мускул не могат да направят, колкото и да се мъчат. Абе, всеки с проблемите си. :)

Zheko
Adept

Post by Zheko » Sat May 12, 2007 5:07 pm

Не се притеснявай, Шайхири, няма да ти позволя да пукнеш от сърце без лекарска помощ. Така че, слушай какво ти приказва Амелия, тя действително знае как се отслабва и при това по оптимален начин. За да не ти се налага да допираш до лекарската помощ. :)
Отучете се от навика, когато не знаете какво да правите, да не правите нищо!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Jul 01, 2007 1:20 pm

Алекс, имаш две седмици :mrgreen:
This is it. Ground zero.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sun Jul 01, 2007 2:38 pm

На мен пък все ми казват, че имам шкембе с косми....
Както казва един колега- путкоизхвъргач :lol:
Ма важното е че се чувствам добре, нали :roll:
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jul 01, 2007 3:33 pm

Възбуждаща изповед... :neutral:
And you can't dance with a devil on your back...

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sun Jul 01, 2007 4:08 pm

Ето как това прекрасно смайли ще влезе в употреба: :vomit: Точно това можеше да го цензурираш.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.