Любими (игрални) филми по (западни) комикси
1. V for Vendetta
2. X-Men 1-3
3. Batman Begins
4. Sin City
5. Superman Returns
6. Hellboy
7. Batman Returns
8. Batman
9. Spiderman 1-3
10. 300
2. X-Men 1-3
3. Batman Begins
4. Sin City
5. Superman Returns
6. Hellboy
7. Batman Returns
8. Batman
9. Spiderman 1-3
10. 300
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
- Armagedon4o
- Commoner
1.)Batman 1+2
2.)Blade 1
3.)The Crow +Новият за Batman
и макар да е супер глуповат и хеллбой ми хареса
някакси глупаватоста е почти на място ... или просто се бях приготвил за тотален буклук ,незнам.
и имах супер занижени очаквания .
V for Vendeta много точки му свалиха сцената когато убиха V... просто цял филм да се изживяваш като uber-пича и накрая да те пребият така тъповато ,да беше поне със малко стил....
2.)Blade 1
3.)The Crow +Новият за Batman
и макар да е супер глуповат и хеллбой ми хареса

и имах супер занижени очаквания .
V for Vendeta много точки му свалиха сцената когато убиха V... просто цял филм да се изживяваш като uber-пича и накрая да те пребият така тъповато ,да беше поне със малко стил....
Armagedon4o, ми така е и в комикса, няма как V да не умре. А и да си кажа, по-стилна смърт от тая, здраве му кажи, все пак в очите на убийците си остана безсмъртен
А иначе аз нямам класация, за това ще изредя няколко филма, без да ги класирам под номерация:
В като Вендета;
Първите два прилепа, разбирай Batman;
Град на Греха;
History of a violеnce (познат в България като "Тъмно минало");
Road to Perdition (у нас като "Път към отмъщение")
Дик Трейси;
Гарванът - първият;
Мъже в черно;
300;
Blade II;
Creepshow;
Разкази от криптата;
да не забравяме Астерикс, сега чакаме третия филм
Константин;
И Великолепната четворка - така се правят яки филми, по клиширани комикси, за спасяването на света, посредствеом американци - нищо, че книжлето си има над четиридесет годишна история

А иначе аз нямам класация, за това ще изредя няколко филма, без да ги класирам под номерация:
В като Вендета;
Първите два прилепа, разбирай Batman;
Град на Греха;
History of a violеnce (познат в България като "Тъмно минало");
Road to Perdition (у нас като "Път към отмъщение")
Дик Трейси;
Гарванът - първият;
Мъже в черно;
300;
Blade II;
Creepshow;
Разкази от криптата;
да не забравяме Астерикс, сега чакаме третия филм
Константин;
И Великолепната четворка - така се правят яки филми, по клиширани комикси, за спасяването на света, посредствеом американци - нищо, че книжлето си има над четиридесет годишна история

Шъ тъ цалувам, ей!Sm00th wrote:А Флаш Гордън цепеше shayhiri ще се опитам да намеря старото VHS (ама поради пост социалистически причини превода е изцяло от един човек)

То точно в тоя тип превод е голямата романтика. Още си спомням първото си копие на Империята отвръща на удара, което първо беше озвучено на италиански, а отгоре бяха несвързаните и умопобъркващо забавни мъчения на някакво запъващо се пискливо чиче, което се мъчеше да прави симултантен превод със знанията си придобити от филмите с Чичолина. Култ.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Момиче на място, Зарито, нали?
Панишърът е мноо зъл - поне в откъсите, които гледах на компа на един от художниците ми, който е лют фен на необоснованото насилие в комиксите.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
shayhiri wrote
иначе и аз си имам Убав стааааар ВидеоПлейър ама единственото което намерих е "Убава Жена" с навлизането на това новото ДеВиДи много касетка се изгубиха (ама "Ну, погоди !" още си го пазя....
)
Ша трябва да пропусна целувките !!! Последните следи които открих на касетата са в едно малко братовчедче което не я било виждало от доста време....Шъ тъ цалувам, ей!

Да. Все пак няма закон, че комиксите трябва да са само за супергерои или фентъзи/ Sci-fi.Ghost World е правен по комикс! ? !

БТВ, само аз и Джайм ли сме гледали Ghost World или просто другите смятате, че е по-слаб от Електра и тем подобни монументални бози?

Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Demandred wrote: БТВ, само аз и Джайм ли сме гледали Ghost World или просто другите смятате, че е по-слаб от Електра и тем подобни монументални бози?
Wow, че призрачен свят е върха, не че знам с какъв тон и идея е написано, ама виж какво са дали останалите като класация, виж и моята, да ти кажа, всичките го превъзхождат, да, диалога на призрачен свят е готин и остроумен, но пък има маса филми с по-добър и точен, да си кажа, предпочитам "Да преследваш Ейми", може да не е по комикс, но е тясно свързан с тематиката, а и ми се стори доста по-добър.
- Spoiler: show
Хубав е, ама ти как тръгна, все едно е светинята в киното

Батмана с пингвина е втория, вика се Батмна се завръща - също любимия ми от поредицата

Я, и аз не знаех че Ghost World било по комикс - ами не беше лошо, въпреки че нещо не ме впечатли особено.
Иначе не искам да правя класация, тъй като аз от комикси много не разбирам, така че ще наблегна на качествата на филмите. Та за мен като че ли най-добрите серийни екранизации са тези за Батман (по-точно първият и последният) и Х-men (може би най-вече втория). От по-новите най-вече V for Vendetta и Sin Sity, въпреки че последния не ми хареса като идея, но не отричам че екранизацията е много стилна.
Освен това, ми се иска да добавя и From Hell - напълно ми е ясно, че разминаванията с оригинала са значителни, което не го прави добра адаптация, но според филмът си беше достатъчно добър сам по себе си.
А, и Флаш Гордън е смешен, ще прощавате - просто историята е адски тъпа, иначе ефектите са си стари (все пак филмът е от 1979-80, доколкото си спомням). Това го казвам при положение, че Queen, чиято е музиката, е първата ми любима група, но това е положението. Иначе е забавно да се гледа веднъж, ама не е нещо особено.
Иначе не искам да правя класация, тъй като аз от комикси много не разбирам, така че ще наблегна на качествата на филмите. Та за мен като че ли най-добрите серийни екранизации са тези за Батман (по-точно първият и последният) и Х-men (може би най-вече втория). От по-новите най-вече V for Vendetta и Sin Sity, въпреки че последния не ми хареса като идея, но не отричам че екранизацията е много стилна.
Освен това, ми се иска да добавя и From Hell - напълно ми е ясно, че разминаванията с оригинала са значителни, което не го прави добра адаптация, но според филмът си беше достатъчно добър сам по себе си.
А, и Флаш Гордън е смешен, ще прощавате - просто историята е адски тъпа, иначе ефектите са си стари (все пак филмът е от 1979-80, доколкото си спомням). Това го казвам при положение, че Queen, чиято е музиката, е първата ми любима група, но това е положението. Иначе е забавно да се гледа веднъж, ама не е нещо особено.
This signature is not yet rated

от 80'та е ..... и бих казал че за времето си филма кърти.....вярно че не може всичко да е като StarWars(на които съм върл фен), но Флаш Гордън е правен по комикс (за тогава това значи че е за деца) аз съм го гледал като дете и многоооо ми хареса.... сега ако го гледам пак вярно филма няма да ми направи онва впечетление..... но не е тъп.....
А имаше и анимация еххххх спомени