Любими (игрални) филми по (западни) комикси

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun May 06, 2007 4:09 pm

1. V for Vendetta
2. X-Men 1-3
3. Batman Begins
4. Sin City
5. Superman Returns
6. Hellboy
7. Batman Returns
8. Batman
9. Spiderman 1-3
10. 300
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Armagedon4o
Commoner

Post by Armagedon4o » Sun May 06, 2007 4:29 pm

1.)Batman 1+2
2.)Blade 1
3.)The Crow +Новият за Batman
и макар да е супер глуповат и хеллбой ми хареса :)някакси глупаватоста е почти на място ... или просто се бях приготвил за тотален буклук ,незнам.
и имах супер занижени очаквания .
V for Vendeta много точки му свалиха сцената когато убиха V... просто цял филм да се изживяваш като uber-пича и накрая да те пребият така тъповато ,да беше поне със малко стил....

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun May 06, 2007 6:30 pm

Armagedon4o, ми така е и в комикса, няма как V да не умре. А и да си кажа, по-стилна смърт от тая, здраве му кажи, все пак в очите на убийците си остана безсмъртен :wink:
А иначе аз нямам класация, за това ще изредя няколко филма, без да ги класирам под номерация:
В като Вендета;
Първите два прилепа, разбирай Batman;
Град на Греха;
History of a violеnce (познат в България като "Тъмно минало");
Road to Perdition (у нас като "Път към отмъщение")
Дик Трейси;
Гарванът - първият;
Мъже в черно;
300;
Blade II;
Creepshow;
Разкази от криптата;
да не забравяме Астерикс, сега чакаме третия филм
Константин;
И Великолепната четворка - така се правят яки филми, по клиширани комикси, за спасяването на света, посредствеом американци - нищо, че книжлето си има над четиридесет годишна история :wink:

zari
Sorcerer

Post by zari » Sun May 06, 2007 6:49 pm

Ей,"Разкази от криптата" и на мен ми беше любимо.Особено ми харесва филмът с търсенето на пазителя на Христовата кръв.Финалът беше много силен.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun May 06, 2007 7:01 pm

Бсолютно, криптата си е класика, имаше няколко по-смотани филмчета, но си беше простотия превелика, култова при това :twisted:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun May 06, 2007 8:58 pm

Sm00th wrote:А Флаш Гордън цепеше shayhiri ще се опитам да намеря старото VHS (ама поради пост социалистически причини превода е изцяло от един човек ;) )
Шъ тъ цалувам, ей! :shock: (както казва един съфорумник по адрес на Рол) Аз съм от малкото останали хора с нов изправен видеоплейър, така че давай! :D И отплата ще има.

То точно в тоя тип превод е голямата романтика. Още си спомням първото си копие на Империята отвръща на удара, което първо беше озвучено на италиански, а отгоре бяха несвързаните и умопобъркващо забавни мъчения на някакво запъващо се пискливо чиче, което се мъчеше да прави симултантен превод със знанията си придобити от филмите с Чичолина. Култ. 8-) Да можеше да чуете преправения гласец на Лея, докато Хан я налазваше яко в трюма. :lol:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun May 06, 2007 9:12 pm

zari wrote:3.Blade(oсобено Trinity)
кефят ме и "The punisher" и "Daredevil".
... :shock:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun May 06, 2007 9:22 pm

Момиче на място, Зарито, нали? 8-) Панишърът е мноо зъл - поне в откъсите, които гледах на компа на един от художниците ми, който е лют фен на необоснованото насилие в комиксите.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Sm00th
Farmer

Post by Sm00th » Mon May 07, 2007 12:30 pm

shayhiri wrote
Шъ тъ цалувам, ей!
Ша трябва да пропусна целувките !!! Последните следи които открих на касетата са в едно малко братовчедче което не я било виждало от доста време.... :( иначе и аз си имам Убав стааааар ВидеоПлейър ама единственото което намерих е "Убава Жена" с навлизането на това новото ДеВиДи много касетка се изгубиха (ама "Ну, погоди !" още си го пазя.... ;) )

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon May 07, 2007 1:01 pm

Ghost World е правен по комикс! ? !
Да. Все пак няма закон, че комиксите трябва да са само за супергерои или фентъзи/ Sci-fi. ;)

БТВ, само аз и Джайм ли сме гледали Ghost World или просто другите смятате, че е по-слаб от Електра и тем подобни монументални бози? 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Killua
Ascendent

Post by Killua » Mon May 07, 2007 4:17 pm

V
300
Batman (тоя с Пингвина, не му знам номерчето)
:)
shadow dance nikoga ne luje

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon May 07, 2007 7:36 pm

Demandred wrote: БТВ, само аз и Джайм ли сме гледали Ghost World или просто другите смятате, че е по-слаб от Електра и тем подобни монументални бози? 8-)

Wow, че призрачен свят е върха, не че знам с какъв тон и идея е написано, ама виж какво са дали останалите като класация, виж и моята, да ти кажа, всичките го превъзхождат, да, диалога на призрачен свят е готин и остроумен, но пък има маса филми с по-добър и точен, да си кажа, предпочитам "Да преследваш Ейми", може да не е по комикс, но е тясно свързан с тематиката, а и ми се стори доста по-добър.
Spoiler: show
Нямам и грам срещу призрачен свят, напротив, доста ми хареса, особено сцените в часа по изобразително изкуство, с оня пич, дето беше изобразил няк'ъв пич с чук и кръв, и не помня точно какво беше и даскалицата почна да изрежда някакви глупости, колкото да изкара рисунката нещо повече от това, което е, въобще трябва да се види.
А Стив Бушеми е страшен изруд, както обикновено, ама тука къртеше.
И да не стане объркване, нали за този филм става въпрос - http://www.imdb.com/title/tt0162346/
Хубав е, ама ти как тръгна, все едно е светинята в киното :wink:

Батмана с пингвина е втория, вика се Батмна се завръща - също любимия ми от поредицата :wink:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon May 07, 2007 11:20 pm

1. Sin City
2. V for Vendetta
3. 300
4. Batman (пырвите 2)
5. Blade (пырвият)
6. X-Men (и трите)
7. Гарваныт
8. Spiderman (засега пырвите две части, за третата ще видим като я гледам)
9. Constantine
10. Superman Returns

Треа го видя това Ghost World.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue May 08, 2007 1:43 pm

Я, и аз не знаех че Ghost World било по комикс - ами не беше лошо, въпреки че нещо не ме впечатли особено.

Иначе не искам да правя класация, тъй като аз от комикси много не разбирам, така че ще наблегна на качествата на филмите. Та за мен като че ли най-добрите серийни екранизации са тези за Батман (по-точно първият и последният) и Х-men (може би най-вече втория). От по-новите най-вече V for Vendetta и Sin Sity, въпреки че последния не ми хареса като идея, но не отричам че екранизацията е много стилна.

Освен това, ми се иска да добавя и From Hell - напълно ми е ясно, че разминаванията с оригинала са значителни, което не го прави добра адаптация, но според филмът си беше достатъчно добър сам по себе си.

А, и Флаш Гордън е смешен, ще прощавате - просто историята е адски тъпа, иначе ефектите са си стари (все пак филмът е от 1979-80, доколкото си спомням). Това го казвам при положение, че Queen, чиято е музиката, е първата ми любима група, но това е положението. Иначе е забавно да се гледа веднъж, ама не е нещо особено.
This signature is not yet rated

Sm00th
Farmer

Post by Sm00th » Tue May 08, 2007 3:47 pm

А, и Флаш Гордън е смешен, ще прощавате - просто историята е адски тъпа, иначе ефектите са си стари (все пак филмът е от 1979-80, доколкото си спомням). Това го казвам при положение, че Queen, чиято е музиката, е първата ми любима група, но това е положението. Иначе е забавно да се гледа веднъж, ама не е нещо особено.
:shock: :shock: :shock:
от 80'та е ..... и бих казал че за времето си филма кърти.....вярно че не може всичко да е като StarWars(на които съм върл фен), но Флаш Гордън е правен по комикс (за тогава това значи че е за деца) аз съм го гледал като дете и многоооо ми хареса.... сега ако го гледам пак вярно филма няма да ми направи онва впечетление..... но не е тъп.....
А имаше и анимация еххххх спомени :roll: